Marihøne
Det har vært få marihøner i hagen denne sommeren, og de er faktsik så oppvakte at de gjemmer seg for fotografen, de kryper raskt under bladene. Denne var ikke rask nok til å unngå fotgrafering.
Bildet inngår i albumet Insekter -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blenderf/5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetJeg har redigert dette bildet i Aperture, bl.a. forsterket fargene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478664} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Rune N.
Bra. Har sett andre bilder av deg, og jeg liker mye.
Dag Leslie H.
Kansje litt større blender hadde gjort marihøna litt bedere i fokus.

Dag
Jan S.
Likte bildet kjempegodt! Du har fått fokus på de riktige stedene (mariføna) og fargene er fantastisk. For meg var dette et veldig godt bilde! ;)

Kan forsåvidt være litt enig med Dag at du kunne brukt en ørlite større blender, f/8 kanskje, for å fått en enda klarere marihøne og kanskje klart blad den står på, men det er smak og behag. generelt var det veldig bra!

Hvilke farger hadde marihøna opprinnelig? Gul(l) og svart? Du har høynet "contrast" og "saturation" en del?

Jan
Kirsten H.
Tusen takk, Rune, Dag og Jan.
Jeg ser at jeg mangler litt på skarphet, det var vel derfor jeg begynte å leke litt med redigeringsprogrammet. Jeg har Aperture 3, der finnes noen ferdige forslag til eksponering og fargejusteringer. Jeg husker ikke nøyaktig hva jeg gjorde, men jeg har en innstilling som heter toy kamera. Det var en av justeringene jeg brukte.
Marihøna var gul og sort, så jeg har ikke endret farge på den.
Edmund M.
Nøyaktig fokusering er helt nødvendig for macrobilder. Her ser det ut til at skarphetsplanet ligger foran marihøna. (Nærmere kameraet.) Jeg går ut fra at de som foreslår større blenderåpning for økt dybdeskarphet mener det motsatte, nemlig mindre blenderåpning, f. eks. 8 eller 11. (høyere tall=mindre blenderåpning)
Et skapt hode på marihøna hadde gitt et atskillig bedre inntrykk, av fotografiet. Macrofotografering er et tålmodighetsarbeid, og som inspirasjon anbefaler jeg at du tar en titt på Carsten Arnholms mange flotte macrobilder her på Foto.no.
Ellers synes jeg kanskje det mangler litt på komposisjon, men i slike situasjoner handler det vel mest om å få eksponert noen bilder før insektet forsvinner. Mulig en beskjæring oppe og nede ville ta bort et par forstyrrende elementer, som f. eks. de to lyse flekkene nede til høyre?
Mvh. Edmund M.
Kirsten H.
Hei Edmund.
Tusen takk for ditt innspill. Jeg er nybegynner på dette og sliter med å finne nøyaktig fokuspunkt. Jeg har selvfølgelig sett bildene til C.A. og mange andre flotte macrobilder. Jeg øver meg hele tiden i å bli bedre, det er ikke vanskelig å finne svakheter ved bildene mine. Jeg tillater meg likevel å legge ut bilder som dette, og jeg tar mer enn gjerne imot kritikk som kan hjelpe meg videre.
Kristine S.
Ja, dette var et utrolig flott bildet (dette også).

Må legge til at mange, mange av bildene dine er utrolig flotte! De hører til på noe stort! Skulle gjerne kommentert alle bildene, da jeg synes at nesten alle er utrolig flotte, men det ville tatt veldig lang tid.
Elsker dine makrofotoer for å si det sånn. ;)
Hilsen Kristine
Kirsten H.
Tusen takk, Kristine. Dette var en skikkelig oppmuntring og inspirasjon til videre arbeid.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu