Det yrer av liv i blomsterenga
Når asfaltløven med dårlig mobilitet blir fraktet helt fram til blomsterenga måtte jo kvaliteten på stabilatoren prøves på 500mm. Funket OK på de fjærkledte langs Akerselva så nå var det de noe mindre flyvendes tur. Litt vind og bevegelse i blomster og gress var det så da var det jo litt spennende om stabilatoren fikset både det og mine ustødige poliohender for frihand. Jeg nøyde meg med ISO 200 og lysmetting nedsatt med 0,33. Resten overlot jeg til kamera. Avstand til hovedmotiv var 3,2m. Mine krav til egen ferdighet er ikke høyere enn at jeg ble fornøyd med de hittil 14 redigerte av i alt 300 knips. Nå får det bli opp til andre fotografers kritiske øyne å uttale seg om den saken.
http://pbase.com/kneppen
Inhabil
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mmmm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetEksponert håndholdt og redigert i photoshop CS5 Extendeded.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478261} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Odd Chr. K.

Ser jo ut til at OS`n består testen her. Skarp og fin hovedblomst med humle. Dybdeskarpheten vil jo unektelig bli noe grunn med 500mm på 3,2m og f/7.1, men det slører jo bakgrunnen fint. Kanskje bildet hadde gjort seg bedre uten de to nederste blomstene?
Mvh
Odd
Trond W.

Synes ikke det gjør noe med de to blomstenene nede, synes bare de tilføyer noe ekstra som jeg liker. Skarpt og fint på hovudblomsten og humla. lys, fine farger.

Trond
Geir K.

Du kan ikke regne med at IS`n tar seg av bevegelsesuskarphet fra vind etc. men bevegelser fra dine poliohender som du sier,har den jo taklet helt utmerket. Flott komponert bilde og et godt utsnitt. Humla og blomsten den står på virker skarp og fin. Ellers er det flotte farger i bildet. Flott bakgrunn. Jeg synes også at de nederste blomstene tilføyer bildet litt ekstra og burde få bli.

Mvh Geir
Lars Ivarson F.

vakkert med godt lys og motivet i flott diagonal gjennom biletet..og faktisk likte eg ramma di også..bingo this time..
Frode L.

Hei.
Skarpt med sommerlige farger av humla og blomsten,
flott komp som jeg liker slik den er.

Frode.
Jarle O.

Klart og fint bilde av bien og blomsten,. Liker det skarpe i front mot bakgrunnen som blir gradvis mer uskarp jo dypere inn i bildet. God sommerstemmning :-)
Jarle O.

..humlen mener jeg.., ikke bien,, :-))
Roar K.

Takker og bukker for de positive kommentarene.

Roar
Gulli Hanne O.

Flott av humlen på pollensanking. God skarphet og fint utsnitt, liker komposisjonen godt. Synes absolutt de to nederste blomstene skal være med, de bidrar både til gjentagelse og dybde.
På min skjerm ser jeg en grønn halo rundt de hvite kronbladene oppe, og litt på blomsten nede også. Vet ikke om det kommer av komprimeringen, eller om det skyldes noe du har gjort i etterbehandlingen.
Uansett er det ikke veldig forstyrrende for uttrykket i bildet ditt, som jeg liker meget godt.

mvh Gulli
Roar K.

Du har rett. Det var der allerede på den orginale RAW fila og ble nok litt forsterket under etterarbeidet. Jeg er nemlig ikke like pirkete på egne bilder som jeg er på andres. Trives godt med å være en bedre kommentator enn fotograf.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu