Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478201} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fred S.
En gul propell som er ute og kjører på egen hånd...?
Spennende bilde, nesten litt magisk, og kombinasjonen gult/blått har jeg stor sans for. Det som gjør bildet spennende er at undervanns-blomsten faktisk ser ut som den ER i bevegelse, pga alle de små boblene i "kjølvannet.
Synes at blomsten kanskje er litt stor i forhold til formatet....
Men hallo...; ok, jeg lar det jeg skrev over bli stående, lett å bli lurt her; I alle fall; nå tror jeg plutselig at jeg ser et edderkoppnett med duggdråper, aner vel spinnekjerringa også.
Trodde utifra første "teori" at blomsten bak/under er en bekkeblom, men den har ikke fire kronblader, og heller ikke slik form på kronbladene. En tepperot ? Ikke det at det spiller noen rolle, men...
Jaja, en liten og litt uorganisert avhandling dette, men som sagt, spennende bilde, og litt "tvetydig".

fred
Hans Christian G.
Hei Ingebjørg, jeg må si jeg liker de abstrakte bildene dine veldig godt, du har virkelig skapt deg en egen stil, veldig bra, jeg synes de abstrakte bildene dine er mye bedre enn portrettene og andre bilder du tar.
Jeg synes dette bildet også er fint, men personlig liker jeg ikke for mye uskarpt i bildet, og spesielt i et bilde som dette som er ganske to-dimensjonalt. Det er mulig jeg har sett for mye på HD-tv, men jeg synes skarpheten i midten av bildet er noe å streve etter i resten av bildet også!
Andreas B.
Jeg synes dette er en nydelig bilde. Å fange alle de små dråpene som henger som perler er utrolig flott. Jeg må si at jeg er litt uenig med Hans Christian. Etter min mening passer det perfekt at det går en linje fra venstre og på skrå oppover som er skarp og at resten ikke er det. Tøft! Blomsten sitter som et skudd!! Det eneste jeg er litt usikker på er det dyret som er nede til venstre. Ideelt hadde det vært litt letter å se hele det dyret, men det er litt magisk slik som det er nå også. Etter min mening et meget bra bilde!
Thorbjørn R.
Et makrobilde på høyt nivå - og en kjærkommen avveksling fra alle sommerfuglbildene som vi overstrømmes med for tiden.

Edderkoppnettet med duggdråper er i seg selv delikat gjengitt. Likeså selve spinnkjerringa. Men det er blomsten som er rosinen i pølsa her. Den står veldig bra til blåtonene i bildet ellers. Også er den litt mystisk - edderkoppen holder betryggende avstand. At blomsten speilies i enkelte av dråpene er jo heller ikke noe minus.

Meget bra.

Mvh Thorbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for tilbakemeldinger.

Fred - Jeg godter meg med et lite smil over å se at bildet lurte deg en liten tid. Jeg kan ikke noe for det, men jeg syntes rett og slett at det var artig. Samtidig klarer jeg ikke helt å se det du så... Jaja. Det er en tepperot. Under spindelvev med morgendugg og en innblandet edderkopp. Fint du synes bildet er spennende, tross alt..

Hans Christian - Takk, hyggelig å høre at bildene mine settes pris på. -Nåvel, noen dav dem. Og så synes jeg at det er fint at akkurat dette bildet gir deg litt å streve med. Hvis ikke hadde det vel vært for lettvint?

Andreas - Hjerteligst. "Dyret" er noe av det viktigste i bildet, også at det ikke e skarpt over seg. Slik jeg ser det. Men takk for ytring.

Thorbjørn - Herlig å høre at bildet gir forandring, så tusen takk!


Ingebjørg
Jóhann Á.
Har kikket fler ganger på bildet. Liker det bedre for hver gang. Først syntes jeg det var litt todelt; blomst/edderkopp. Men jeg tror ikke noen av dele hadde "overlevd" alene. De to elementen knytes jo sammen av det skarpe beltet som går gjennom bildet.
Dråpene er jo kjempefine og gir bildet mye. Jeg kunne nok tenkt meg at edderkoppen var noe mer tydelig, uten å bli noe "artsbilde"!
Så, igjen, så lager du et bilde man stopper ved, og må vurdere litt. Og det er bra...! :o)

MvH, Jóhann
Hans Christian G.
Hei Ingebjørg, du har fått mange kommentarer på dette bildet, det er bra. Jeg sliker ikke med dette bilde, jeg har sett alltfor mange bilder hvor store deler av bildet er uskarpt, denne uskarpheten "ufarligjør" innholdet og gjør det skarpe mer interessant. I dette tillfelle mener jeg at mer eller det meste burde være skarpt, det er såpass interessant innhold at jeg blir nysjerrig på hva det er. Hvis det haddet vært en uinteressant bakgrunn med kun fine farger f.eksempel kunne jeg vært enig i all uskarpheten.
Nå er jo dette et makrobildet, så rent teknisk er det jo vanskelig å få mer skarphet her.
Det at skarpheten skaper en linje er jo riktig men jeg mener det er så mange andre måter å skape linjer på. skarpheten, farger, nyanser og toner er noe av de kvalitetene i fotografi som vi setter pris på, noe av det som gjør fotografi spesielt både som medium og kunstnerisk uttrykk. Ved at store deler av bilder er uskarpt mener jeg at de fleste av disse kvalitetene forsvinner.
Tone A.
Hei Ingebjørg
Her har du fanga eit makrobilde som skil seg ut. Du har mange detaljar likevel er det ro over bildet pga bruken av DOF. Dei ørsmåe doggdråpane dannar eit teppe der dei heng på edderkoppnettet, funklande med blåtona morgonlys og nokre med gultonar også.Tepperota med sine gultonar gir kontrast til den mørktona bakgrunnen, og den gir litt dybde til bildet.
Lyset fell på edderkoppen slik at beina kjem godt fram og litt av kroppen, den bryt litt av den stille morgonidyllen som elles pregar bildet.
Feltet med mest skarpe doggdråpar dreg blikket bakover.Sjølv synes eg bruken av nettopp DOF får fram morgonsstemninga på ein spesiell måte.
Helsing Tone
neil robert jones f.
Hei.
Et suverent bilde, på høy kvalitet som vise godt dit teknisk kjennskap. Et bilde som fullfør alle det tekniske krav det fins, tro jeg.
Og jeg klare ikke finne noe feil med det.
Mvh. neil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu