Barkebåtspikkere
Gode venner har spikket barkebåter sammen. Et miljøportrett.
Et aktivt portrett med miljø. Jeg har alltid hatt problemer med å klare å se gode bakgrunner, så jeg jobber med den saken nå. Fungerer det bra her, eller burde jeg brukt en større blenderåpning for mer uklar bakgrunn?

Jeg har også brukt mye blitz for å myke opp skyggene. Her tror jeg det er muligheter for forbedringer - det blir litt flatt i skyggepartiene synes jeg. Hva kan jeg gjøre i sånne situasjoner? Det er ute og solskinn. En gullreflektor kanskje? Men det blir jo også vanskelig å få til å fungere når jeg ikke har assistent.


Utstyr
  • 5d2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger86
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478088} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Nandor T.
Hei Roy,
jeg synes du med fordel kunne ha blendet ned et par step (3-4 tredels step, eller 1-2 hele step). Og kanskje endret vinkelen noe, litt mere nedenfra ville gjort barna mer dominerende i bildet, kanskje fått de ut av sentrum av fotoet.

Det er lyset jeg henger meg opp i først, som du også kommenterer selv. Slike portretter, hvor solens belysning ikke er en direkte ønsket effekt, blir sjeldent fordelaktig påvirket av solen.
Reflektor kan hjelpe, men proffe bruker et diffuserstoff som de lar sollyset passere gjennom før det treffer motivet, og det er helt klart det som gir best resultat. Jeg har fått gode resultat i partytelt, evt m et laken spent opp. Men som du selv sier, så blir det vanskelig alene eller "i farta". Men så er det jo ofte sånn, at gode bilder krever innsats, forberedelser. Mange tar feil og tror et fancy kamerahus gir gode bilder, men så er det nettopp kamerahuset som har minst innvirkning på å få til et godt bilde.

Kunne også vært brukbart belysningsresultat med en portabel softboks til din eksterne blitz, evt m off-camera-shoe-cord.

Men for å redde dette bildet slik det er blitt, ville jeg kanskje satt det sammen av 2 bilder (HDR), en korrekt eksp for barna og en korrekt eksp for bakgrunn.
Enda raskere løsning, kunne vært å prøvd å tatt bort noe eksponeringstrinn i de lyseste punktene i anskiktene og på bena, enten m undereksponert bakgrunnskopi og maske samt delvis gjennomsiktig brush, eller dodge tool.

Jeg synes komposisjonen i bildet er noe kjedelig, barna står midt i bildet rett opp og ned, tydelig stilt opp for fotografering. Det gjør bildet kjedelig. Synd, for du fikk servert noen morsomme ansiktsuttrykk, barna var flinke :-)

Lykke til videre
Mvh
Nandor
Roy Helge R.
Tusen takk for kommentarene. Du peker på mye av det jeg ante men ikke helt klarte å uttrykke. At bildet er litt kjedelig er jo klart, det får så være. Men jeg skal sette meg ned med PS og se hva jeg kan gjøre med dette bildet, og tenke gjennom hvordan jeg vil arrangere neste gang jeg tar dem med for å fotografere.
Torbjørn G.
Hei! Jeg leste første kommentar, og har en tilleggskommentar til den kommentaren. Altså... Jeg var på fotokurs om kreativ bruk av håndholdt blits, og der lærte vi et godt tips for portrett foran bakgrunn med annen lysstyrke (EV) enn portrettet, noe jeg tror kunne fungert godt på dette bildet:
Bruk manuelt program, og justér eksponeringen etter bakgrunnen med -1/3 eller -2/3. Bruk håndholdt blits med softbox og evt. blitskabel med ønsket blitsvinkling. Blitsen kan stå på ETTL, og kameraet settes på spotlysmåling. Så sikter du kameraet på portettet og fyrer løs. Da unngår du bruk av HDR, siden bakgrunnseksponeringen er stilt inn av deg selv, og ungene eksponeres riktig ved hjelp av spotmålt ETTL (som utfyllingslys). Det er verdt å merke seg at ved sterkt eksisterende lys kan gråfilter være kjekt pga blitssync.

Vh Torbjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu