Lunsjtid
Bildet inngår i albumet Makro -
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • Sigma 105mm 1:2,8 DG Macro, EX Sigma for Canon
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/14
  • Lukker4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477735} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Elin Frisch S.
Dette synes jeg er et flott makrobilde, som også forteller noe. Liker lyset i bildet, komposisjonen og hvordan man kan se larven ta for seg av bladet :-) Sitter likevel og lurer på om bildet faktisk er skarpt, eller om det er skjerpet litt mye?
Einar S.
Likte dette motivet veldig godt :) Om jeg skal kommentere på noe, så er det at motivet gir litt for tydelig inntrykk av å være klippet ut av bakgrunnen.
Bente R. D.
Takk for kommentarer. Bildet er ikke klippet ut. Det er fotografert ute mot en mørk, nesten svart bakgrunn. Bakgrunnen er mørknet en anelse mer i Photoshop. Bildet er ikke skarpet eller gjort noe annet med. Jeg har kun beskåret det litt og justert levels (svart - hvitbalansen). Sollyset kom skrått inn fra høyre side og lyssatte motivet. I tillegg ble det brukt ringblitz. Dette er alle fakta om fotograferingen til alle som lurer på det.

mvh Bente
Maria E.
Hei Bente.
Liker motivet og komposisjon.
Er enig på en måte, både med Elin og Einar. Bilde virker ikke helt skarpt her, men det er kanskje p.g.a. en ikke kan zomme for å se nøye? og når du har valgt å mørkne bakgrunnen enda en hak, så virker det som om du har klippet den ut.... Kanskje du skulle legge ut bilde uten å ha mørknet bakgrunnen... Har du et uten å ha brukt ringblitz?... Skulle gjerne ha sett det...
Du er utrolig dyktig Bente... Gleder meg til å se flere bilder fra sommeren...
Hilsen
Maria.
Bente R. D.
Hei Maria!
Takk for god respons. Jeg har tatt flere bilder med ulik lyssetting, men synes selv dette ble mest spennende. Skal se over de andre en gang til og redigere dette på flere måter så får vi se hva jeg får ut av det.

Bente
Thorbjørn R.
Teknisk flott gjengivelse av larven. Skarphet, lys og farger er helt prima. Lyssettingen din, samt bakgrunnen gir bildet et slags "studio-preg". Jeg hadde heller sett det mer naturlig. Uansett bra håndtverk.

Mvh Thorbjørn

Hans Olav S.
Hei Bente

Riktig flott bilde av det vesle krypet. Du har til og med fått med de ørsmå hårene på hodet!

Fint lys også, krypets konturer er tydelige mot den mørke bakgrunnen.

Har du noen anelse om hva krypet heter? Jeg har lest mye om sommerfugl larver i det siste, og jeg lurer på om det kan være en Ligustersvermer av noe slag.

Du tar riktig bra makrobilder Bente (mye bedre enn mine). Gleder meg til ditt neste.

Mvh
Hans Olav
Bente R. D.
Hei hans Olav!

Takk for utfyllende kommentar og hyggelig tilbakemelding på mine makrobilder. I dette tilfellet er det en ganske alminnelig kålorm, dvs de som ødelegger alt av kålavlinger hvis man ikke tar forholdsregler.

Bente
Hans Olav S.
Hei Bente

Snakker om flause. Der ser du hvor lite jeg vet om disse vesle krypene... Tenk en alminnelig kålorm da. Men ligustsvermerlarver er også grønne, og jeg syntes hodet lignet på min svermer.

(Beklager digresjonen, men er født nysgjerrig og liker å vite hva jeg ser på.)

Mvh
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu