Toppdykker med unger
Var en tur ved østensjøen i sommer for og fotografere fugler. Toppdykkeren var vel den jeg først og fremst siktet meg inn på.
Det skulle fort vise seg at denne fuglen var ikke akkurat ivrig etter å bli fotografert. Den var rask og komme seg unna når den fikk øye på meg. Bildene jeg fikk var ikke av førsteklasses kvalitet,men det var nå morro lell så lenge det varte. Neste gang skal jeg gjøre det bedre.
Vil gi en stor takk til Carsten Arnholm som etter en meget hyggelig tlf samtale sendte meg kart over området med oppmerkede plasser hvor de forskjellige arter pleier og holde til. Dette gjorde alt mye enklere for meg.
Ikke noe teknisk godt bilde,men syns det var så morro med de to små som kjapt klatret opp på moren så snart hun kalte på de. Så jeg velger å legge det ut pga stemningen de gav meg denne kvelden.
Bildet inngår i albumet Mine fugler -
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon 70-200mm f/4 L IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetStativ. ISO 800. - 0.7 trinn
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger130
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carsten A.

Fint at du hadde nytte av det samt at du tross alt fikk et bilde av denne arten med ungene på ryggen.

Selv om denne arten er en god del mindre sky på Østensjøvannet enn andre steder (regnes jo generelt for å være en ganske sky art), så er det selv på Østensjøvannet en avgjort fordel med ganske lang brennvidde. Noen av mine beste toppdykkeropptak er med 700mm på 40D (APS-C), noen av dem ser du her:

http://home.online.no/~carnholm/40D/Thumbnails.html

MVH CA
Geir K.

Hei Carsten.
Ja jeg fikk raskt merke at 200mm kommer til kort her,iallefall på toppdykkeren. Men som sant skal sies så var jeg på skuddhold også selv med den korte brennvidden,men de var raske og jeg slet med å få rask nok lukkertid. Men jeg hadde en flott tur og skal helt sikkert tilbake igjen.
Igjen takk for all hjelp.

Mvh Geir
Tomas W.

Greit nok teknisk sett dette, gitt den korte brennvidden. Synd den er på tur vekk fra deg. Tenkte meg en tur dit selv iløpet av sommeren, har sammen arten i sikte. Håper det holder med 300mm/f4 + 1,4x konverter...


mvh Tomas
Geir K.

Takk for kommentar Tomas. Du kommer helt sikkert til å få flotte bilder med din 300mm. Om du ikke får toppdykkeren nerme nok,så er det flere andre arter som ikke er like sky.
Du får ha en god tur.

Mvh Geir
Svein O.

Hei Geir. Dette ble jo flott det, selv om den ikke er særlig fotovillig. Lang avstand og kort tele er nok ikke beste løsning men du har kommet godt ut av det her.
Jeg var innom sist helg, og så vel 3-4 stk, men de holdt seg ganske langt utpå så noe nærbilde ble det dårlig med, selv med 300mm + 1,4x. Den ble jo festet på brikka uten om at det ble noe kvalitetsbilder av det. Nå var det tur for å mate fuglene vi hadde, så noe lang tid brukte jeg nok ikke:) Kommer nok tilbake, siden jeg ikke har så lang vei som deg. Kanskje på forsommeren er bedre tid å forevige denne flotte fuglen. CA sine bilder er jo i særklasse, og Østensjøvannet er jo et eldorado for oss som liker å ta bilder av fugl i alle varianter.

mvh
Svein
Carsten A.

TW: Har man tid og anledning til mange besøk til riktig tid og forholder seg slik at fuglen ikke blir skremt (og at ammem trafikk, herunder hunder, heller ikke virker skremmende) så kan både 200 og 300 (evt 300*1.4 = 420mm) være svært så bra. Men i juli er det svært mange steder kraftig vekstlighet ved de aller fleste aktuelle standplasser. Dermed må det ofte fotograferes fra ganske høyt nivå, jo kortere brennvidde (200,300) jo mer virker det som opptaket er gjort ovenfra og nedover. Ikke ofte akkurat det man ønsker.

MVH CA
Hans-Jørgen H.

Hallo Geir!
Sannelig er ungene godt kamuflert der på mammas rygg. Dumt du ikke hadde noe lengre brennvidde da.
Men et greit dokumentasjonsbilde blei det da.
Du hadde sikkert mange fine opplevelser der. Har selv vært der i fjor vår med heftige sothønekamper mm. April,like etter at isen går er nok den beste tida for fotos her, men sikkert og utpå høsten.
Fin sommerdag fra Hans-Jørgen.
Geir K.

Takk alle sammen for kommentarer.

Mvh Geir
Knut R.

Et morsomt bilde som jeg falt for til tross for dets bgrensinger.

Gøy å se!

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu