Piken som ikke kunne si nei.
Denne tittelen holder i grunnen et veldig åpent spekter. Det er jo en tittel som kan insperere til litt av hvert, eller hva?
Jeg har oppgjort meg en mening på hvorfor, har dere?
Bildet inngår i albumet Portrett -
Utstyr
  • Hasselbald
  • Normal
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_47577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jan Erling S.

En ting er i hvert fall sikkert, du har funnet en meget bra modell til bildene dine! Og jeg liker dem veldig godt.
Stian G.

Hvorfor ser det ut som hun er banket gul og blå? Er dette bevisst? Jenta ser rimelig forskrekka ut.
Tove G.

Enormt med uttrykk i det ansiktet
Hvis blåmerkene skal ha noe med tittelen å gjøre, så sier tittelen grunnen.
Avsluttet .

jeg får jævlig dårlige assosiasjoner av dette bildet. liker det ikke it det hele tatt.

liker ikke at hun ser nedverdiget ut :blåmerker, forskrekket uttrykk og i tillegg DEN tittelen.jeg tenker voldtekt/vold og annet dritt. men tekninsk ok. hvis det redder dette på noen måte.
Agathe Matilda B.

hun hadde et altfor modell-blikk, det passet ikke inn.
Jan Erling S.

Det har ikke slått deg at det kanskje er det som er poenget med bildet? At det ikke er ''piken som ikke kunne si nei'' i ''positiv'' forstand? Det er ikke nødvendigvis alle bilder som trenger å være muntre og glade, eller klassisk pene, for å være bra.
Jan Erling S.

Eh, kommentaren min var altså til Linn L, men så kom Agathe meg litt i forkjøpet med en kommentar her... :-)
Torbjørn L.

kanskje ikke det mest inspirerende du har levert (for du har sinnsykt mye kult) men det forteller jo et viktig budskap.. noe jeg tror er meninga her.. :-)

mvh

Torbjørn
Rene A.

Dejligt portræt, lyset er måske lidt fladt, og pigen mangler lidt ''udstråling'' men bestemt et godt forsøg!

Vegar Olsen B.

1000 takk for kommentarer så langt, kom gjærne med flere.
Svar til Linn: - så synes jeg Jan Erling svarer godt. På oppfordring fra Jeanette Landfald fra det forrige bildet av denne piken, ville jeg ikke fortelle mer en det jeg alle rede har gjort om meningen med bildet. ''Piken som ikke kunne si nei'', gir bildet nok stemning etter mitt syn. Ett portrett trenger ikke bare være et glisende ansikt.
Dere er litt kritiske til blikket, det er mulig det, men selv synes jeg det er bæreren av hele dette bildet, og den usikre munnen.

Vegar
Tove G.

Er ikke helt enig med Agathe at det er kun modell-blikk.
Synes blikket ''innholder'' usikkerhet og vurderende, gryende trass.
Arild S.

Bra formidling. Mange tolkningsmuligheter.
Daniel R.

Jag tolkar ''som inte kunde säga nej'' såsom följande: en kvinna som var fast i ett hemskt förhållande, där mannen slog henne. Det finns en skrämmande mekansimen, en psykologisk mekansim, som gör att kvinnan fastnar i helvetet .... tills dess att hon kan säga ''nej, dra åt helvete'' och sticker.

Jag hoppas bilden är arrangerad :(

Avsluttet .

jeg gidder ikkke ta en diskusjon på dette her, jan erling. jeg vil bare vektlegge at hvis en vil portrettere en som er misbrukt(?) skal det ikke romantiseres mer enn overhodet nødvendig. da faller poenget vekk. refererer til kommentaren til Daniel jeg liker forøvrig andre elmenter i bildet, som tidligere nevnt.
arne christian s.

Jada, dette er nok et portrett av ei som er misbrukt, med 'prikkedøden'! Eller kanskje de nye kunstneriske veiene til gode bilder er å banke 'motivet' på 'orntli' eller utføre en voldtekt og så legge bildet ut her!

Fy faen, noen tar jo helt av her inne!
Avsluttet .

skikkelig støgt!!!
likte ikke bilde!!!
Blåflekkene ser ''fake'' ut...
hvorfor har hun ikke felt tårer, maskaraen er jo like fin.
kanskje hun likte det!?
Synes det er mye du kunne gjort bedre på dette bilde.
Litt revne klær, øynene osv for å få fram poenget ditt, hvis jeg har tolket tittelen riktig da...
Vegar Olsen B.

....Synes egentlig ikke man kan si at et bilde er stygt, Trond Eylertsen. Særskilt ikke hvis du jobber med foto og generell bildekritikk. Der er en av kunskapene som det innebærer i å være fotograf og være åpen for alle bilder. Men at det ikke falt i smak eller mislikte det, er ideelle ord og meninger. - Min mening da.
Angående revne klær, synes jeg ikke det passer inn. Det ville blitt en for direkte tolkning av bildet. Men ideen med den rennende maskaraen var slettes ikke så dum.
NB: Piken er ikke på noen måter blitt utsatt for noe psykisk fra min sid. :)

Vegar
Avsluttet .

hehe, trodde heller ikke det var du som hadde misbrukt piken!!!
Angående at det var støgt, så var jeg kanskje litt krass i munnbruken, men du har flere bedre bilder en dette etter min mening!
Skal indrømme at jeg ikke har peil i det hele tatt når det gjelder fotografi, men liker å se på de som tar spennede bilder å se på!
Ser at du har komentert bildet mitt, og kanskje det var et svar på min litt krasse komenter til deg???
Og ja jeg vet bildet mitt er dårlig, men det er ikke så viktig for meg.
Det kan du se fra resten av bildenen mine og...
Søk etter Henrik Thorstensen. En god kamerat av meg. Han tar kule/spennede bilder etter min mening.
Men dere tar jo bilder av litt forskjellige motiver da!
håper ikke du ble amper..

Mvh Trond

Avsluttet .

Enig at rennende mascara og kanskje ikke en hvit bakgrunn ville gjort bildet mer stemningsfullt... dette bildet har absolutt ''potensiale''....det er et trist motiv og en trist tanke bak dette men kritikken kommer kanskje fra studiofølelsen. vet ikke om dette forslaget kunne blitt bra men jeg kunne forestilt meg et litt unvikende blikk, hvor hun ikke vil se på kamera fordi hun forakter seg selv og den som ser på henne....da får man følelsen av at hun har mistet respekten for seg selv og ikke vil se på noen.

mvh Helene
Caroline R.

Hmm...syntes du har fått mye oppstuss og usaklig kritikk. Jeg vil ikke si meg enig i hverken den usaklige kritikken eller rosen. Da jeg så bildet, gjorde jeg meg opp noen meninger om hva jeg skulle påpeke. Da jeg så alle kommentarene, regnet jeg med at de ville bli tatt opp. Men jeg har bare sett vrøvel og tull (for det meste).
Hva med lyset? Syntes lyset er for mørkt, selv til denne stemningen. Burde ha byttet roller. Bakgrunnen mørk og henne lysere. Jeg fanger ikke opp blikket hennes. Det ene øyet er jo borte! Én ting er nevnt; Blåmerkene ser overhodet ikke ekte ut. Også bare på et sted? Hun ser ikke gjennomført ''banka'' ut. Håret hennes ser ut som en svart kladd, man kan ikke skille et hårstrå fra et annet. Hadde dette vært jobbet mere med, kunne det blitt et stilig portrett, for idéen er knallgod. Men dette bildet holder dessverre ikke mål, for meg..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu