Kvinand
Kvinand
Bildet inngår i albumet Fugler - En samling av fuglebilder tatt for det meste i Norge.
Utstyr
  • -
  • Tamron AF 70-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_471927} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
jarl kjetil j.

Dette er vel en vanlig kvinand såvidt jeg kan se.

jarl kjetil
Carsten A.

Enig med JKJ - er nok en kvinand (hunn) dette. Kvinandhunnens øye er forresten mye mer gullgult enn hvitt, noe man såvidt ser i speilbildet av øyet, så her har gjengivbelsen ikke troffet så bra. Ellers er det her ganske tydelige artsmerker for kvinand, brun "hette" på hodet, meget lyst halsparti, spettet gråbrun kroppsfjærdrakt.

Ellers et ikke så vellykket bilde (noe rotete, virker for hardt gjengitt), ikke av den sjeldne og ikke-hekkende arten hvitøyeand, men av den ganske så vanlige og ofte tillitsfulle kvinanden (vanlig særlig i Østlandsområdet, Trøndelag).

MVH CA
Olav M.

Takker for tilbakemeldingene, and I stand corrected!
Når det gjelder artsbestemmelsen skal jeg ta meg litt bedre flid med å få verifisert disse heretter.

Når det er sagt så er jeg ikke fornøyd med bildet selv. Andemor hadde en hel hærskare av små nøster å passe på så ble litt hastverk det her. Og det er som kjent lastverk. Men om jeg skulle gå tilbake for eventuelt å ta nye bilder, vil det være klokt m.t.p. at andemor har masse unger? Vil det kunne forstyrre henne såpass at hun kan komme til å forlate de? Dette er ikke noe jeg ønsker å ha på samvittigheten i så tilfelle, så får jeg heller ha et skralt bilde eller tre på samvittigheten. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu