Røy
Gleden var stor der jeg sto på verandaen og betraktet nysnøen som hindrer våren og ta tak for fullt,for plutselig bare femti meter foran meg får jeg øye på en stor fugl som kommer inn i lav høyde og setter kursen rett opp i furutreet utenfor huset. Med stor forundring over hvilken fugl dette er, står jeg der med minsten på armen og blir lettere stresset,for hvor er kamera.? Hva gjør jeg med minsten,kan ikke bare sette han ned på verandaen,den er jo full av våt nysnø. Lett oppkavet skynder jeg meg inn,finner 7D`n og setter på 70-200mm. Minsten setter jeg fra meg på gulvet og før han rekker og krabbe etter meg ut på verandaen og ut på den våte snøen rekker jeg fire bilder. Første jeg tenker er at jeg må komme meg nermere og få tatt flere bilder,jeg tar minsten under armen og får på han uteklær, skjelden har jeg kledd på et barn så raskt.Jeg setter han i vogna og griper med meg kamera og halvveis løper ut,minstemann ser rart på meg og lurer nok på hva det er som haster sånn.
Akkurat idet jeg runder hushjørnet hiver fuglen seg på vingene og borte vekk er den. Men glad og førnøyd rusler jeg inn igjen,jeg har nå tross alt fått meg fire bilder,ikke gjør det noe at de var like alle sammen heller. Glad og fornøyd for bildene,ventet jeg på at skolen skulle ta slutt og eldste dattera på 11 år som også er svært glad i og ta bilder skulle komme hjem. For gjett om jeg gledet meg til og fortelle henne om dette. Da endelig kom hun, glad og fornøyd slengte hun skolesekken fra seg i gangen og tok frem mobilen sin. Hun skulle vise meg noe. Ok tenkte jeg,hun først og så er det min tur,jeg kunne nesten ikke vente. Jeg kan ikke annet en og le da hun forteller og viser frem bilder fra mobilen. Det er masse bilder av fuglen "min". Det viser seg at dette var ei røy som mest sannsynlig er noe hormonforstyrret og har løpt etter skolebarna hele dagen. Så den store villmarksopplevelsen min fikk seg en liten knekk da jeg fikk høre at flere av elevene har bildet av den på mobilen sin. Men morro var det,og nå som jeg viste at den var i området var det jo bare og gå ut og ta flere bilder. Skjønt at nå var jeg ikke fullt så oppspillt og ivrig.
Langt hold og noe stresset gjør at ikke skarpheten sitter som den skal. Tok meg dessverre ikke tid til og stille inn kamera,samt finne roen.
Bildet inngår i albumet Mine fugler -
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon 70-200mm f/4 IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetHåndholt, ISO 320
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger92
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_466646} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Svein O.

En flott historie syns jeg. Dette viser at vi er glad i naturen rundt oss og også de gleder våre små kan gi oss.
Frode L.

Hei.
Rett og slett en herlig historie du forteller her,
selv om bildet ikke ble 100%, så har du gode og artige minner.

Frode.
elin a.

En herlig historie og et bra bilde:))
Kjekt at ungene fikk dele opplevelsen din.
elin
Avsluttet .

hehe, jeg ler, tusen takk for en herlig historie. Ja jeg leste på nettet at det var en fugl i skolegården, husker jo ikke mer enn det jeg leste av overskrifta, og bildene jeg så:)
Herlig. Han far ble skikkelig snytt for en villmarksopplevelse på verandaen hehe. Og så med minsten under armene da gitt.
Ja jeg ser det for meg, der du strever med alt dette.
Og så har ungene hatt hele dagen til å studere fuglen.
Ja dette var originalt og kjekt. Nei, du får nok bare gi jenta kameraet, så får du overta mobilen hehe.

En historie som du nok vil huske:)
Bildet ble så bra som det kunne, med den fortellinga til.
mvh arild
Bent S.

Veldig flott historie og en fint bilde.

vh
Bent
Geir K.

Takk for kommentarer alle sammen.

Mvh Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu