Svaner i kurtise
Ett svanepar som kurtiserer.
Vanskelig motiv med store dynamiske forskjeller i fjærpryden.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 70-200mm F2.8L IS USM
  • Brennvidde115mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • AnnetKom over en vik i dag som var fylt med svaner. Satte meg ned i vannkanten en halvtimes tid, observerte og fotograferte.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_464535} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Svein O.

To virkelig flotte svaner her. fine detaljer i fjærene.
Magnus D.

Bildet virker på meg litt mørkt, og kanskje litt mye skygge over den venstre svanen. Sett bort fra det har du fått til perfekt dybde, fokus og flotte kontraster. Posituren av fulgene er også svært godt fanget. Stort pluss for at man kan telle dråpene på den ene svanens hode. Liker også komposisjonen ved at fuglenes tyngdepunkt faller litt til venstre i bildet, og ikke midt i. Svært bra!
Rune H.

Takk for kritikk man kan lære av, Magnus. Når du sier mørkt, mener du hele bildet, eller at svanene er mørke?
Magnus D.

Det blir pirk: men personlig mener jeg bildet blir for mørkt helhetlig. Det kan være bra, i og med at fuglene er helt hvite, samt hindrer utbrenning av dyrene. Men fordi bildet er så mørkt, fremheves de kanskje noe uheldige skyggene, særlig venstre svanes hals, ansikt og nebb. Dette er som sagt pirk, samt at jeg er ingen ekspert på fuglefoto. Helthetlig mener jeg dette er sterkt fototeknisk: det er ikke alltid like lett med belysning ute på levende motiv.
Rune H.

Jeg skjønner hva du mener. Bakgrunnen blir mørk fordi jeg har eksponert for de knallhvite vingene i sollys, noe som gir en meget rask lukkertid, som igjen gjør at alt blir mørkt, men det gjør at bildet blir seende litt mørkt ut helhetlig. (Puh)

Kan nok lysne opp bakgrunnen en del i Elements og se hvordan resultatet blir. Om det blir brukbart, slenger jeg det inn som en versjon 2.

Igjen, takk for gode kritikker =)
Amalie b.

Flott bilde av to nydelige svaner, skarpt og fine farger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu