Polarlyset i rødt
Tatt tirsdag 6.april kl.22:26 mot sør på Kvaløya v Tromsø.
I disse dager har det jo vært fantastisk nordlys, synlig helt ned mot Tronhdeim. Jeg har tatt en del Nordlysbilder, men aldri sett den fantastiske rosa/rødfargen i et helt parti som jeg så her. Bildet var noe undereksponert så måtte justere opp +1 i ACR, herav litt støy. Var en del forstyrrende lys der jeg var, men har beskjært og klonet bort litt. Teknisk kunne som sagt bildet vært bedre eksponert i utgangspunktet, men er veldig fornøyd med å ha foreviget disse spesielle nordlys-fargene.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 24mm f/1.4 L II USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1s
  • Nei
  • AnnetISO1600, stativ, fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_460671} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Venche J.

Vakkert Ole Christian.
Her er det bare overskyet. :(
Wenche.
Oddrun B.

Likte godt dette. Litt usikker på det som er i forgrunnen i bilde.

mvh Oddrun
Ole Christian S.

Takk Wenche og Oddrun.

Ved-sage-stativet blir trangt i hjørnet, har mer av det å gå på men ikke hele, og har forsøkt beskjært etter beste evne. Orket ikke klone den vekk da det blir for mye modifisering. Jeg føler og at stativet sammen med de 2 naustene og fjellene til slutt skaper dybde og perspektiv i bildet. Her skjedde ting og så raskt, måtte løpe og posisjonere meg da dette røde lyset dukket opp, så er fornøyd jeg har klart såpass komp som jeg har!

Stakkars deg Wenche, synes synd på deg! - Nå er vel sesongen over mer eller mindre, så du får vente til neste år!? - Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! :)

Pål A.

Som vanlig skarpt og flott fra deg. Fin farge på nordlyset til høyre. Drar innover til Skibotn i helga og har med kamera, men det er vel usikkert om det blir klarvær og nordlys der inne. God helg!
Frank K.

Har ikke fått med meg at du har lagt ut noe nytt.. Synes du har fått justert deg meget bra inn i forhold til de vanskelige lysforholdene på stedet. Sentrumsnært, men likevel interessant forrgrunnsmateriale både der og litt nærmere brua. Det er vel kanskje ikke denne av dine eksponeringer som fikk det røde lyset best frem? Mener å huske det var noe sterkere og mer fremtredende. Har en eksponering som viser dette godt, mens to andre er svakere. Så det var en relativt kort seanse der i sørvest. Synes sagbukken med hammeren og det som ser ut som jernskrammel kunne vært klonet bort. Vi våget vel ikke flytte det der og da, siden jeg (vi?) antok at det var en sameleir og gaine-represalier nok ville ventet oss. Så dermed er det vel lov til å ty til digital manipulasjon av sikkerhetsmessige årsaker? Fikk forresten i ettertid høre at det er en friluftsbarnehage :-)
Ole Christian S.

Hei Pål og Frank. Takk for feedback. Så det var Nordlys på søndag Pål, men jeg var i Stavanger. De hadde imidlertid observert nordlyset i Oslo! http://www.nordlys.no/nyheter/article5064643.ece

Frank; jmfr vår diskusjon om forskjell mellom skjermer og farger. Hjemme hos meg så egentlig bildet greit fremstilt ut etter som vi så det LIVE, men har justert ned tempen og tinten litt for å få himmelen mer riktig, jmfr også vår diskusjon på dette. Ser her på jobb at bildet ser litt blast ut og det kunne vært sterkere farger og kontrast ja. Kan prøve legge ut en ny versjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu