Blåtime ved Skogsfjorden
Bildet inngår i albumet Mandal - den hvite byen ved havet - Mandal - mer enn hvite hus og Sjøsanden, men det også.....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-03-14 10:42:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Cannon EOS 500
  • Sigma UC - 70-210
  • Blender-
  • FilmtypeSensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_45463} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Geir Helge S.

Bildet er bra, men det har for mye korn etter min smak.
Geir
Steinulf L.

Korn? Mja, men her synes jeg det passer godt. Nydelig stemning i dette bildet. Det er en flekk i vannet til venstre under åsspeilingen. Den bør du fjerne. Flott bilde!!.
Morten F.

Flott dette. Bare synd at det er så kornete.
Liv Anette T.

Takker for kommetarer. Kornetheten skyldes nok at det er et forstørret bilde som er skannet. Kanskje ikke den beste måten å gjøre det på?
Flekken som SL har observert hadde jeg ikke sett.
Anette.
monica p.

Nydelig blåtimebilde, dette likte jeg veldig godt.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .

Blått og korn. Fin kombinasjon her.
Øyvind A.

Fin symmetri i landskap og speilinger. Vakker stemning. Synes ikke at korn sjenerer. Motivet kler blått, men jeg blir ikke helt fortrolig med tonen i det blå.
mvh Øyvind
Tobias D.

Er enig med de andre med de korna. Bilde hadde kanskje vært litt roligere om det hadde vært skarpt. Det hadde vært bedre for øynene mine synes jeg. Men det var et fint bilde!

--Tobias--
Christian E.

Fin komp, god symmetri etc - men litt synd med dårlig teknikk i digitaliseringen av bildet. Diaset er sikkert meget bra, men korn, støv og litt blasse farger trekker litt ned...

Vennlig hilsen CE
Liv Anette T.

Takker og bukker for kommentarene. Diaset er bra, men fargekopien lider nok av svakheter. Skal få det skannet og prøver da på nytt for å se forskjellen.
Anette
Roger K.

Syns bildet fungerer godt, men det ligger noe i strandkantet på høyre side av bilde. Båter kanskje. Kanskje det kan taes bort ?
Liv Anette T.

Det som ligger i strandkanten er båter ved bryggene på Mones Feriesenter (for de som er kjent)
De er nå borte, tror jeg??? Ble det bedre?
Anette
Carsten A.

Greit, men også et ganske tradisjonelt naturutsnitt, forøvring litt for jevn fordeling av himmel og forgrunn. med dette bildet ville jeg tilrå en kraftig beskjæring overfra. Men denne slags stemningsmotiver er ganske avhengige av god teknikk, mer nedenfor om digitaliseringen. En potensielt interessant trerekke i til høyre i bildets midtre del er desverre ganske gjengrodd. Det samme gjelder åsen (øya?) som utgjør et hovedelement i bildet. Bildet er blitt omtrent monokromt blått - og det skulle det vel ha vært mulig å unngå. Men som sagt, et bilde med potensiale, gjerne gjentatt med kamera på stativ, ganske lavt standpunkt og flere varierte eksponeringer slik at en får minst én eksponering som sitter - her i en litt kritisk eksponeringssituasjon.

Enig med Christian Eek i at digitaliseringen ikke er god (det gjelder begge versjoner, og på V2 får jeg fram en litt merkelig ramme). Generelt er scanning fra et 2. generasjons eksemplar (papirkopi ) ikke så bra, men uansett skulle en ''korn''-effekt som den vi ser ikke forekomme. Forklaringen kan bl.a. ligge i at det er brukt for kraftig oppskarping under scanningen av papirkopien (som til overmål kanskje også har en overflatestruktur?). Den desverre alt for tydelige kontureffekten av ås mot himmel (særlig midt i bildet, men også ellers) er også et fenomen som kan tyde på at en eventuell oppskarping ikke har vært under kontroll.
MVH CA
Avsluttet .

Flott stemning !
Steinulf L.

Versjon # 2 ble kjempefin.
Jarle J.

Anette, dette må ha vært litt av en blåstemning. likte versjon 2 best.
mvh jarle
Liv Anette T.

Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger.
En spesiell takk til CA for en lang og informativ kommentar.
Bilde ble forøvrig scannet og kopiert i en fotobutikk som burde kunne dette. Foretok selv en oppskarping, men har ikke helt kontroll på dette ennå. Synes akkurat dette er litt vanskelig. Får vel bare fortsette og prøve og feile en stund til
I v 2 har jeg kuttet bildet litt og jeg har ikke ennå funnet ut hvordan man endrer på rammen når en legger inn nye versjoner. Kan noen fortelle meg det kanskje?
Anette
Ioannis L.

Stemningen er upåklagelig!
Meget bra!
Ellers litt enig med CA & co.
Eskil O.

Nydelig stemning, flotte farger, ville beholdt utsnittet, men fjerner liiitt korn.

Eskil.
Carsten A.

LAT: Les gjerne om oppskarping (USM) på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk'' - artikkelen ''Oppskarping(USM)''.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu