Rimfrost
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_452576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lars-Anders M.
Lys og mørker.
Enkelt motiv mot nesten ren bakgrunn.
Lyset er sterkere en mørkeret var min tanke når jeg fikk se bildet. Men det er ikke selve lyset vi ser, men noe som er opplyst. Lyskilden er nesten for sterk til å se.

Mvh
LAM
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette er både severdig og teknisk upåklagelig med god skarphet der det skal være skarpt, ein dus bakgrunn med fine fargetonar som harmonerer med fargetonane i det frosne strået, og ein bra bildekomposisjon. Fint lys i bildet.
Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Lyset gjør severdige underverker i rimfrosten på strået mot den mørke bakgrunnen. Bra kombinasjon, format, komp. og det andre som er viktig er sagt før meg her.
Kyrre M.
Liker godt måten du får fram rimfrosten og utnytter bakgrunnen på, med tanke på farger og blur. Plasseringen av strået er upåklagelig og de blå tonene på "ryggen" sammenfaller godt med de lyse i bakgrunnen. Fokusplasseringen er meget bra.
De varme tonene fra strået innimellom alt det kalde forsterker inntrykket positivt.
Høylysene framstår kanskje noe kraftig.
mvh Kyrre
Inger-Lise S.
Fint lys som faller på strået her. Rimfrosten presenteres teknisk meget bra. Jeg liker godt sjatteringene i bakgrunnen,-kledelig mot det rimkledde strået. Kledelig format.

Inger-Lise
Ivan H.
Hei,

Dette er vel helt etter boka. Plassering, ekponering sitter. Bakgrunnen er diffus og fin, og motivet kommer godt frem.
Men er det for mye etter boka? Med det mener jeg at jeg blir ikke så engasjert, selv om det tekniske sitter som et skudd. Jeg har sett dette veldig mange ganger før, og har selv fotografert slike motiv utallige ganger før. Kanskje det er noe der, at jeg er ute etter noe mer, en annen måte å fotografere disse vanlige motivene på.
Om du forstår, Odd Tore.
Jeg savner orginalitet, i tillegg til det tekniske, som du beviser her at du kan.

.
.
. Ivan .
Ann F.
Fin belysning på strået, grei diagonal komposisjon, blåtonen i deler av rimfrosten på strået er bra, men jeg synes ikke de blå "dottene" bakgrunnen gjør noe for bildet, bedre om de hadde vært sorte. I alle fall de runde som er ovenfor det blå feltet til venstre for midten på stilken.
Ikke direkte epokegjørende, men alle bilder behøver ikke nødvendigvis være det. Grei vinterstemning - men altså noen detaljer som kan forbedres.
Plusspoeng for at du ikke lar stilken nede i sydvest forsvinne ut i bildehjørnet.

Synes Ann
Odd Tore S.
Hei, og takk for fine kommentarer!
Her stemte for en gangs skyld lys og rim.
Opptaket er nok ganske tradisjonelt. Bakgrunnen er et tynt skogbelte med snø i dyp skygge (Kalvøya). Den er ikke gjort noe med på bildet.
Jeg gjorde også en rekke andre opptak som er mindre tradisjonelle samme sted. Siden jeg ikke er en to-metersmann, fikk jeg ikke til kombinasjonen av lys og elementer som jeg ønsket. Og sol og sno sørget for at rimet forsvant kort tid etter at takrørene kom i sola. Det er det allerede spor av på bildet.
Takrør har jeg en mengde opptak av, helt tilbake til 1971, men aldri under så bra forhold som her. Også opptak med helt andre vinklinger og sammenstillinger. Kanskje mer spennende når det gjelder komposisjon, men når lyset ikke stemmer skal det mye til før de blir lagt ut.
Jeg vil fortsatt være på jakt etter andre vinklinger av dette motivet, og er forsåvidt enig i kommentaren om tradisjonell. Men dette enkle motivet er neimen ikke lett å håndtere på alternative måter.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu