Nåler 5
ISO1600, lunken kaffe og snø i sokkene.
Canon!! :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-17 08:59:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 24mm f/1.4 L II USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1s
  • Nei
  • AnnetIgjen, kort eksponering for å fryse bevegelse var fokus her.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_451582} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Carl-Steinar J.

Ja det der kan du! Flott!
Venche J.

Kjøp deg gamasjer Ole Christian, så slipper du snø i sokkene. :)
Kanonbilde fra deg.
Wenche.
Are-Martin S.

Veldig flott nordlysbilde, et av de bedre synes jeg, selv om kombinasjonen Aurora Borealis og Ersfjordtraversen begynner å bli ganske vanlig. Her har du klart å få frem det flotte fargespillet i nordlyset som man ikke så ofte ser på bilder.
Avsluttet .

Utrolig vakkert, og du var på rett plass til rett tid.
Avsluttet .

Tror jeg kunn holdt ut med MYE snø i sokkene for å ta et slikt bilde! Vi får jo sjelden så fint nordlys her ned i sør.
Hilsen Elisabeth
Ørjan B.

Hei Ole Christian!
Flott bilde! Fine farger du har fanget her. Var vel bra fart over nordlyset i natt. I Nord troms var det tett sne og ingen sikt og dårlige foto forhold.

Mvh
Ørjan Bertelsen
Ole Christian S.

Takker for kommentarer fra alle sammen.

Wenche; gamasjer, tja kanskje det, var snø opp til knærne for å komme meg på plass. :) - Takk !

Are-Martin; vi blir aldri lei av verken Ersfjorden eller Nordlyset!! :) - Flott at dere liker måten jeg har tatt bildet på! - Har flere slike med kort eksponering, skal se om får lagt ut et par til. - Takk !
Roy Arne K.

Hei
Her er jeg litt blank når det gjelder slike nordlys-bilder, men
Synesw dette her ble helt herlig både når det gjelder eksponering og særlig når det gjelder formatet - her passet det veldig bra i høydeformat.
Veldig bra dette her - i mine øyne.

Mvh. rak
Pål A.

Svært bra og velkomponert nordlysbilde. Likte fargene, skarpheten og klarheten i bildet. Kunne det kanskje vært en smule mere kontrast i bildet? Jeg får tenke på å gi deg en smule konkuranse når den nye 24mm f1.4-linsa til Nikon kommer på markedet :-) Hvis lottoen går inn!!
Frank K.

Lunken kaffe?? Da skulle dere kommet ned til meg og fått gloheit kaffe med noget attåt.. ;-)

Bildet er teknisk og teknologisk brilliant. Men nå når jeg har sett på bildet ditt en stund, så ser fjellene ut som de svever i bildet. Venter at lyset som befinner seg i fjorden, som nesten utelukkende er nordlyset skulle farge disse noe mer. Dernest savner jeg litt mer grønnt i nordlyset. Du har fått fremhevet det lyset som man nesten ikke ser, eller ser meget lite av relativt til majoriteten som jo for det meste er grønnt.

Likevel er bildet noe av det råeste som har blitt presentert her og andre steder. Nålestrukturen som kommer frem er fullt på høyde med det man observerer, men som de færreste av oss har mulighet til å fryse. God komposisjon og superb presentasjon.
Ole Christian S.

Pål; takker for feedback. Ja mulig du har rett mhp kontrasten, på min skjerm ser det egentlig greit ut, men på et par andre skjermer så det muligens noe flatt ut. Men vil jo ikke sprenge noen høylys eller bringe frem unødvendig støy, så er forsiktig med spakene. Men skal se om jeg ikke får lagt ut en versjon med bedre kontrast. Hvis lottoen går inn?? Klart den går inn!!! ;) - Her handler det om positiv energi!! ;)

Frank; du inviterte ned på kaffe med nogot attåt, og sjokolade til kaffen, det er bra, men var forfrosset på bena der jeg satt! Men mulig jeg hadde fått varmen i meg med din kaffe!? :)

Ja, har bleket fjellene noe da de var litt mørke, og ser poenget ditt.

Jeg føler faktisk at nordlyset her er gjengitt ganske bra slik jeg opplevet det da det herjet som værst. Det hvite/lilla/røde kommer mer frem når det er veldig aktivt, og det er det jeg har forsøkt illustrere med kort lukketid her. Når jeg gikk ned på ISO og opp på lukkertid ble det røde/hvite mer borte og erstattet av grønt. Det betyr ikke at den ene formen er mer riktig enn den andre? Nordlyset har som du riktig sier mest grønt i seg, men også andre farger av og til, som jeg her har fanget og prøver fremstille.

Igjen, en slik konstruktivt kritisk kommentarer fra deg veier tungt, og kan ikke annet en å si takk for det! Det inspirerer til å fortsette med galskapen!! ;)

Har forøvrig brukt automatisk hvitebalanse og kun finjustert denne noe kaldere i ettertid. Synes at 5D2 treffer hvitebalansen veldig godt i de aller fleste tilfeller, selv om kan være vanskelig i mørket.

Roy Arne; takker for din tilbakemelding mhp formatet.






Avsluttet .

canonbra d her å du har fått frem nåle effekten ,synes ikke d trenger være grønnere :-) mvh stig
Tor Inge O.

Må være uttrolig spennende å fotografere nordlyset. Leite opp egnede forgrunner og sitte der og vente til lyset åpenbarer seg. Strevsomt og kaldt men vært å ofre seg når resultatet blir slik.
mvh
Tor Inge
Ole Christian S.

Takk Stig og Tor Inge.

Tor Inge, ja det er en lidenskap! :) Det er ikke alltid bare å planlegge en komposisjon, man vet ikke alltid hvor nordlyset dukker opp. Så når det plutselig tar av handler det om å finne det man har og komponere :) - Strevstomt? Kaldt? Ja men det er verdt det! Selv uten kamera haddet det vært verdt det! Like fascinerende hver gang!

mvh.
Ole
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu