Stories That Have Ended IV
Nedlagt og forlatt fiskebruk (Sandvikvær) Hjelmsøya i Finnmark. De første bosetterne slo seg sannsynligvis ned her på 12-1300 tallet og de siste bosetterne forlot steded i 1979-80 pga. at fiskebruket ble nedlagt og livsgrunnlaget ble revet bort.
{http://pereinar123.blogspot.com/}
S/H versjonen er min favoritt.
Har prøvd å fremstille på min måte og lagt inn noen fraflyttingspøkelser i topp. Disse spøkelsene går igjen i deler av denne serien.
Bildet inngår i albumet "Stories That Have Ended" - Bilder fra fraflyttede og-eller nedlagte bedrifter/områder i Norge, med mitt særpreg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-13 00:33:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-02-13 00:51:21
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_450961} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Knut Georg F.

Hei PE
Innholdsmessig sterkt (ettersom jeg har vokst opp på et nærmest identisk sted), men fotografisk synes jeg det er litt kjedelig med midtstillingen, distansen fra det forlatte, og det ugjestmilde landskapet uten spesiell dramatikk. Tørka breiflabb liver heller ikke opp i særlig grad.
Uansett flott at du bringer frem bilder fra denne epoken i kystkulturen.
Mvh Knut
Per Einar G.

Godt at du trakk fram det med midstillingen, jeg var litt usikker der og lot det stå til for å følge formatene i de tidligere versjonene.
Her oppe skulle man hatt mye lenger tid til fotografering, jeg hadde desverre bare noen timer disponibelt langs denne øy gruppen.

Takker så mye for kommentaren!
Per Harald G.

Eg syns du får fram bygningane på ein fin måte her. Midtstillinga fungerer for meg, men effekten du har lagt til oppe i bildet er ikkje nødvendig i mine auger.
Kristian H.

Heihei :)
Jeg synes bildet ble tøft i svarthvitt. Versjon 1 og 2 har litt ukurant format(sammenliknet med versjon 3) og jeg synes det er vanskelig å få tak på fraflyttingsspøkelsene i versjon 1.

I versjon 3 fungerer alt helt fint. Jeg liker godt etterbehandlingen. Det får også frem spøkelsene dine tydelig. Vannet ser også mye bedre ut her.

Mvh Kristian
Venche J.

God fortelling i versjon tre.
Liker det jeg ser der.
Wenche.
Håvard F.

Hei Per.
Ser historien din godt her, men føler vel kanskje at bygningene viser såpass forfall, at jeg tror historien kan leve uten fiskehodene over i fjella... kanskje jeg tar feil?
Uansett så er det bygningene jeg vil se på, og studere.
Trist med slike forlatte spøkelsesbyer :(
Liker bildet, men helst uten fiskehoder..
mvh
Håvard
Håvard F.

Ser at det er stilen din, så bildet i seriesammenheng fungerer ;)
Eva K T.

Dette var en flott serie med bilder og teksten passer veldig bra. Ser veldig øde og forlatt ut noe som du har klart å fange på en flott måte :-)
Isidoros P.

Flott og liker måten serien blir presantert..
isidoros
Avsluttet .

Vel Per Einar, hørte en god nyhet på nyhetene idag, havet er fyllt opp med sild igjen, og tilstandene er som på 50-tallet.
Å så jeg gleder meg til en fersk sildemiddag:)
Men det er vel helst skreien her som ligger og spøker over det nedlagte bruket.
Bra bilde, fint jobba.
mvh arild
Cathrine L.

Her ser jeg bilde uten spøkelsene som henger i øvre del av bilde. Forfallne bygninger som tar seg godt i s/v. Versjon 3 for meg. Synd at slike plasser forfaller. Tror det ligger mange flotte naturperler rundt om landet som skriker etter at vi skal ta det i bruk, men til byer en trekkes og det er veldigt synd!
Mvh cathrine
Thorbjørn R.

Ja, her har vi Sandvikvær igjen. Jeg synes kuttet i bunn i v3 ble vellykket, men liker fargene i v1. OK dokumentasjon, absolutt. Og spøkelsesfiskene? Ikke helt min stil, men kreativt nok.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu