Orion viser vei
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-09 21:05:12
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger322
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_450366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Liv F. D.
Her går jeg for #1. Du har truffet utrolig godt på stemningen her. Ved å se på dette bildet blir man dratt inn i den iskalde skogen og fornemmer den kalde klare lufta og hører det kniter under beina. Utrolig flott fokus på stjernene.
Jeg aner litt ISOstøy og rødskjær i originalen? Uansett, det var bare helt fantastisk.

mvh
Liv ")
Geir A.
Du har klart å ta vare på en flott stemmning med fine refleksjoner i snøen. Fine toner. Likte best s/h versjonen. Mvh. Geir
Lars-Anders M.
Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Denne dikt er skrevet av Viktor Rydber. Syns den passet som kommentar til dette Gnistrende gode Vinternatbilde
Venche J.
Vakker formidling av en glitrende vinternatt.
Liker det jeg ser Odd Tore.
Wenche.
Roger H.
En naturlig allè som drar blikket innover i vinterlandskapet. Stemningsfullt som bare det. Det er s/h versjonen jeg liker her.
Andreas B.
Her Odd Tore tror jeg du har hatt en nydelig naturopplevelse. Dessverre stopper det ofte der for mange, men du har klart å få med deg mye hjem!

I motsetening de til fleste andre her har jeg klart mest sansen for fargeversjonen. To grunner til deg, for det første synes jeg at himmelen lengst inn i bildet er bedre på fargeversjonen. FOr det andre så synes jeg at fargeversjonen klarer å formidle en slags varme gjennom den kalde vinternatten. Klarer ikke helt å forklare det kanskje, men likte det veldig godt.

På min skjerm er det kanskje et lite problem på fargeversjonen, den er nemlig noe mørkere. Det første treet på høyre side blir da litt mørk. Jeg måtte rette meg opp i stolen for å se at det skulle være slik og ikke hugget av i toppen. Kanskje det kunne gjort seg med litt mer lys der slik at man så med en gang at det var slik det skal være.

Liker også godt samspillet mellom stjernene og de gjennskinnet i snøen.

Komposisjonsmessig synes jeg det er greit. To rekker av tre som er litt på hver side leder inn i bildet. Det kunne nok vært mer spennende med litt mer liv i landskapet.Vet ikke helt hva jeg savner, men tror det som sagt det kunne vært noe mer spennende.

ab
Kyrre M.
Jeg ender opp med et noe ambivalent forhold til dette motivet. På den ene side mener jeg at fargeversjonen er den som i best grad beskriver den iskalde nattstemningen, med dype blåtoner på himmelen i samspill med isblå stjerner.
Bruker normalt ikke å henge meg opp i støy, men min opplevelse av fargeversjonen forstyrres mye av dette her. Undrer på om ikke en svak bluring av himmelen kunne hjulpet på dette.
I sort hvitt versjonen blir støyen mindre påtrengende, muligens pga av at bildet framstår betydlig lysere og at man normalt har større aksept for støy i shv.
Komposisjonen skaper inntrykk av en naturlig allè, pyntet med stjerner, fram til furuporten som stenger for vår inntreden til landet bortenfor... mvh Kyrre
Odd Tore S.
Takk for kommentarer!
Bildet er tatt med Nikon D90, som vanligvis ikke har mye støy. Det skulle vært ISO200, som er det optimale, men i mørket hadde det blitt ISO400, som erfaringsmessig fortsatt er bra. For øyeblikket har jeg ikke støyfjerningsprogram som funker tilfredsstillende.
Litt rødskjær skyldes nok ljøske fra Hønefoss/Hole (gjenskinn fra Na gate/veibelysning i skyer til høyre utenfor bildekanten).
Det er gode grunner til s/h denne gangen, dessuten synes jeg det egentlig er mest stilig og spennende selv. Derfor s/h som v1.
For meg er stillheten og livløsheten ved denne myra så viktig at jeg til stadighet oppsøker den.
Men den mørke stripa fra venstre mellom trærne er smalpreppet løype til Vikseter, som under Orion krysser Treningsrunden, hvor det kryr av halogen- og diodelys om kvelden. Slikt liv vil jeg ikke ha med, bortsett fra det jeg lager selv. Men det kan bli en annen gang.
Odd Tore
Terje A.
S/H versjonen fremstår lysere, gir inntrykk av ei lysere natt en versjon 2.
Versjon 2 vinner på en bedre nattehimmel,synes også landskapet får ett mer mystisk preg i fargeversjonen.
Den kalde vinternattfølelsen får jeg best i farger.
Terje
Christer Hoel O.
Fin skildring av vinternatta og dette flotte stjernebildet. Antar at det er en bevisst effekt med sjernespillet i snøen som en paralell til stjernehimmelen(?). Tenkte først at noe av den hvite flaten nederst burde beskjæres, men synes det er fint som det er pga. forholdet mellom snørefleksjoner og stjerner.
Jeg er svak for den kjølige blåfargen, så jeg har mest sans for fargeversjonen.
Mvh Christer
Tom A. T.
Her synstes jeg du formidler en stille og fredelig skogstemning fra vinternatta på en utmerket måte. Den fine gjengivelsen av stjernehimmelen gjør denne stemingen komplett. Jeg liker stemningen i s/hv versjonen best selv om fargeversjonen fremstår vel så bra teknisk. Bildet er for øvrig typisk fra din hånd.
mvh Tom T
Inger-Lise S.
Her formidler du en nydelig vinternatt med en rolig og fin stemning, hvor stjernene både på himmel og snø gir bildet det lille ekstra.Jeg ble veldig nysgjerrig på ISOen her, og den kom heldigvis i din kommentar.
At du har med såpass mye av snøflata i forgrunnen gir en god komposisjon.
Her er ikke lett velge versjon.De er gode begge to. Men etter å ha latt blikket veksle mellom de noen ganger, finner jeg at v1 tiltrekker mest.Trur eg..
Godt bilde uansett.

Inger-Lise
Avsluttet .
Først og fremst godt jobba for å fange denne stemningen med vinternatta og stjernehimmel over myra slik som du har gjort her. Komposisjonen har jeg ikke noen bemerkninger til, og forgrunnen med "speilingen" av stjernene må være med for helhetens skyld. Korningen, eller støyen som de fleste kaller det, er bare en teknisk greie for min del, og jeg synes ikke det skjemmer nevneverdig. I hvert fall ikke i sort/hvitt versjonen. Kanskje å dra det langt, men faktisk kan det gi en litt forsterket innholdsmessig opplevelse av natt når en først er inne på temaet..
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Jo, glitteret i snøen var viktig her, bildet måtte vinkles slik at det kom frem i månelyset. Og da tåler bildet ganske mye snø i forgrunnen etter min mening.
Når det gjelder støy har jeg scannet så mange dias og fargenegativer, også av ganske ny dato, at jeg ikke har problemer med å godta litt digitalstøy. De eneste filmen som etter min mening når opp mot D90 på ISO200 er Kodachrome II på ISO25 fremkalt i Sverige eller Sveits. Etter min mening kommer ingen ISO400 fargefilmer som jeg har prøvd opp mot D90 på ISO400.
Odd Tore
Edmund M.
Dette er glitrende på flere måter! Jeg har ikke så mye å tilføre, da det meste er skrevet i de øvrige kommentarene. Men jeg vil gjerne poengtere at du mestrer eksponering av nattfotografier, og unngår at de blir for lyse. Vanligvis ville jeg bli mest begeistret for fargeversjonen her, men i dette tilfellet virker s/hv-versjonen like naturlig. Jeg ser for meg månelyse vinternetter med sølvblanke snøflater ispedd glitrende snøkrysraller. Og kulde..
Førøvrig liker jeg den høyere kontrasten i s/hv-fotografiet, samt at detaljene i skyggene vises bedre her.
Innertier i stemningsformidlng!
Edmund M.
Odd Tore S.
Takk til Edmund for en grundig kommentar.
Jeg tror at jeg klarte å overføre noe av stemningen jeg følte til deg.
Fargebildet tålte ikke mer kontrast, ellers så hadde jeg nok dratt på litt til.
Nå er vel dette området en sørpefylt vadesjø. Kanskje det kan bli en skitur dit i helgen.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu