Ved Storelva II
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_448648} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Inger-Lise S.
Mektig lys og fine fargetoner. Bildet kunne vært tatt her på Jeløy. De har det kaldt nå, fuglene...
Det får du godt fram.
Jeg er litt usikker på balansen i bildet, men tror ikke du hadde store valgmuligheter her.
Frostrøyken gir en ekstra stemning og dokumenterer kulda sammen med fuglenes kroppspråk, slik jeg leser det.

Inger-Lise
Andreas B.
Jeg synes det er to ting som gjør dette bildet, og det er frostrøyken og lyset. De to faktorene er viktige for meg her, og jeg mener at du treffer meget bra med akkurat det.

Det kan se ut som at svanene ser mot de andre fuglene, og at her er et samspill, det synes jeg gjør seg bra. Et par av svanene rekker hals og noen av de andre fuglene svarer.

Jeg, i likhet med Inger-Lise, er usikker på balansen. Både svanene og lyset gjør at oppmerksomheten blir dratt klart til høyre. Personlig synes jeg at overvekten blir så pass at det trekker ned helhetsintrykket, men som Inger-Lise sier så er dette ikke noe som nødvendigvis er så lett å gjøre noe med.

ab
Magnus F.
+ de varme tonene som viser kulden
+ alt bare funker!
+ fin bruk av "rule of thirds"
+ ser at noen mener at blikket blir dradd til høyre for mye. her er jeg ikke enig. ja, man blir dratt ti høyre til å begynne med, men så blir man dradd til venstre for å studere de mindre fuglene.

- ser ikke noen feil som jeg kan sette fingeren på.
Venche J.
Liker det eg ser her Odd Tore, og henger meg på kommentaren til Magnus.
Vakker morgenstemning.
Wenche.
Ivan H.
Hei,

Her klarer du å formidle en flott stemning, kald og rolig, selv med varme toner.
Fint samspill mellom endene og svanene (eller kanskje i entall der). Det oppleves iallfall som et samspill.

Så leser jeg at det er noe urolig over ballansen i bildet. Jeg er usikker. Jeg fikk ikke noen umiddelbar tanke om dette når jeg såg bildet, det var først da jeg begynte å lese kommentarene at jeg prøvde å finne en uballanse.
Det som veier opp for meg er at svanene ser mot venstre, samt at blikket faller også naturlig på endene.
Så med det så ender jeg opp med at dette fungerer.

.
.
. Ivan .
Terje A.
Samspillet mellom endene og svanene gir bildet en fortelling.
Lyset og miljøet ved Storelva har du vist før, men du får det ennå bedre fram her,tenker på det fine skinnet i iskanten.
For meg balanserer bildet,endene og svanene på hver sin side av ledelinjen ( S som leder innover ).
Kanskje er det greit å bryte den linjen, som her?
Godt jobba igjen!
Terje
Avsluttet .
Ser mest på innholdet i dette utsnittet, og øyet lander umiddelbart på svanene for så og følge "linjen(e)" til endene. Derfor fungerer det. Lys og frostrøyk skaper den ekstra dramatikken i motivet ditt. Et meget severdig motiv du har fanget her.
Eli R.
Balansen jo og ja. Det er to tunge landstykker pluss gjessene på høyre side, og bare den lille gruppen ender for å holde igjen. Kan det være mulig at bildet heller litt mot høyre og at det er derfor vi henger oss opp i balansen?
Tom A. T.
Jeg må bare si at du treffer i alle fall meg godt med dette bildet. Lyset er virkelig fotogent noe du utnytter meget bra. Linjeføringen mellom svaneflokken og endene nede til venstre fungerer utmerket og samspillet som oppstår gjennom at den ene svana strekker på vingene og ei av endene gjør det samme skaper en flott harmoni i fortellingen. Selv om hovedtyngden av både lys og innhold ligger til høyre i bildet så blir det derfor ikke ubalansert i mine øyne. Sikkert en flott opplevelse å være fotograf her ;o).. Godt jobbet.
mvh Tom T
Odd Tore S.
Takk for mange hyggelige og interessante kommentarer!
Settingen var -26 oC, nordasno, tykk frostrøyk og dagens siste solstreif.
Tre saker var viktige for meg:
- få frem det flotte lyset
- få frem kulda til tross for varmt lys
- få frem kommunikasjonen mellom svaner og ender
Det var også viktig å ikke skremme svanene. Det, sammen med vegetasjon, begrenset mulige kameraståsteder.
Jeg synes selv at bildet balanserer brukbart pga blikkontakten mellom svaner og ender.
Mulig at bildet heller. Refleks i vannet og sterkest lysflekk (utenfor dette utsnittet) tilsier at det bare er litt. Elva renner mot høyre.
Bildet ble tatt 4 minutter før bilde nr. 506627 .
Odd Tore
Per Harald G.
Du har fått fram lyset på ein spesiell måte her, med varierande grad av styrke i skodda, og gjenskinet i isen/elva til høgre i bildet. Svanene gjer resten:-)

Svært bra!
Gunnar N.
Det meste er trolig sagt her. Et bra bilde som formidler stemningen der og da på en fortreffelig måte. Vanskelig å finne negative forhold ved dette bildet - det kan være noe ubalanse i ett eller annen forhold, men vanskelig å sette fingeren på.
Bra jobba!

mvh Gunnar N
Thorbjørn R.
Kombinasjonen frostrøyk og lav sol er gjerne stemningsskapende. Slik også her. De to svanene som strekker hals er naturlige blikkfang - og slikt sett viktig for bildet. Litt uryddig svanekoloni forøvrig, men det jo slik det gjerne er - og jeg antar at du ikke var motivert for en lengre økt ved elva i 26 minus og sno.

Som flere foran, så blir heller ikke jeg helt fortrolig med balansen i bildet, men det er litt vanskelig å sette fingeren på hva der er som gjør det. Jeg tror at det muligens er isodden bak der som gjør at det blir litt høyretungt.

Når det gjelder kommunikasjonen mellom svaner og ender, så opplever jeg vel at svanene er mer opptatt av endene enn motsatt - uten at det er noe stort minus.

Men alt i alt flotte saker.

Mvh Thorbjørn
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Det er riktig at svanene var opptatt av endene. På alle bildene med ender er det svaner som følger dem med blikket (halsen?), mens endene er mest opptatt av mat og litt fjærbrusing i ny og ne.
Økta var på 1 t 13 min. Fuglene var ikke spesielt samarbeidsvillige, men det var mye sol i frostrøyk å fordrive tida med i tillegg.
Kvalitetsobjektiver med metallhus er ikke greia i så streng kulde!
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu