Vintersol
Kneikaseter på Krokskogen - plass ryddet allerede på Svartedaudens tid. Spor etter tallrike rydningsrøyser. I sin tid forholdsvis stort dyrket flatt areale.
Nå stenger storskogen for sol og utsikt, og setervollen gror igjen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kyrre M.
Presentasjonen av jomfruelig snø og kulde, med en idyllisk tømmerstue i skogen. Samt den sterke kontrasten mellom kaldt og varmt lys faller absolutt i smak hos meg. Men..jeg antar at din begrunnelse for å beholde såpass mye av snøen bunner ut i solens reflekser i snøen. Jeg mener imidlertid at mengden sol i snøen er for beskjeden til å skape noe inntrykk på meg som seer.
Jeg kunne foreslått en beskjæring av snøen helt opp til foten av treet til høyre, men dette fører til at bildet mister mye dybde. Et alternativ kunne være å ta med mer av treet til høyre, eventuelt tretoppene i bakkant. Selvfølgelig ikke småtteri jeg ber om, men føler at du ikke er helt i mål her. Beklager. mvh Kyrre
Venche J.
Frost og uberørt snø med sol og frostsprengte tømmervegger minner meg på en skikkelig kald påske for en mannsalder siden.
Liker strukturen i snøen, men føler vel at det kanskje blir for mye av den. Kanskje et lite kutt i bunnen på ca 3-4 cm?
Wenche.
Thorbjørn R.
Jeg merker meg også kontrasten mellom varme og kalde farger. For øvrig er jeg enig i kuttforslag i bunn. Ellers funker dette bra for min del.

Mvh Thorbjørn
Odd Tore S.
Mange takk for kommentarer og innspill så langt!
Jeg vet at tilleggsinformasjon under bildet er fy-fy på Bildekritikken, men her mener jeg at det er på sin plass, og legger den til.
Jeg er enig i kuttforslag i bunnen, litt under slutten på solstreifet til venstre. Bildet var opprinnelig formatert for Skiforeningens Markadatabase, og de ønsker så nær 3:4 som mulig. Her kjørte jeg nok på autopilot i stedet for å tenke meg om.
Odd Tore
Roger H.
Her har du formidlet den kalde stemningen godt. Dette fungerer bra for meg og. På en måte aner jeg solvarmen på den andre siden av trærne. Har ingen forslag til endringer.
Avsluttet .
Stemmer i med Roger her, og den fine historien du viser med den frosne skogshytta og en varmende sol som viser seg så vidt fram mellom trærne. Kanskje med håp om at den verste frosten lindres etter hvert. Jeg er absolutt ikke enig i å kutte i bunnen. Her er det tegninger i snøen, og den store flaten i fronten forsterker inntrykket av "den lille hytta langt inne i skogen" som må være hovedbudskapet her. Kan ikke se hva et kutt i bunnen vil bidra med her, annet enn å forringe et ellers flott utsnitt.
Terje A.
Dette likte jeg.Mange minner dukket opp.
Har mange mange netter i slike skaustuer.
Roger og Kjell har satt ord på mine tanker angående bildet.
Terje
Erik K.
Som de andre sier litt mye snø i forgrunden. Synes også det er litt trangt rundt hytta. Men fargene og lysstreifet formidler du godt, det gir en fin stemning i bildet.

Mvh Erik
Tom A. T.
Her syntes jeg du formidler en vidunderlig helnorsk vintersteming, ikke minst takket være den knappe eksponeringen som understreker den skyggefulle og ensomme plasseringen av hytta og det lille solglimtet som gir et forsiktig glitter i snøen. Bildet kan oppleves som litt grått og "unnselig ved første øyekast, men hever seg og viser kvalitet og flere generasjoners historie etter hvert som man fordøyer det. En beskjæring i underkant mener jeg ikke gjør særlig forskjell for uten å endre formatet så lenge det ikke beksjæres over solglitteret som jo er svært viktig for helheten. Selv har jeg en tendens til å låse meg litt til 3:2 formatet så jeg heller vel i utgangspunktet for at det er mest smakelig men ikke nødvendigvis her. Enkelt sagt er det et bilde som går rett hjem hos meg.
mvh Tom T
Odd Tore S.
Tusen takk flere kommentarer!
For meg var formidlingen av stemningen her det viktigste. Det kom ett solglimt mellom trærne, og da var det bare å manøvrere seg på plass i løssnøen der hytte, sol og solstreif falt så godt som mulig på plass.
Selv om jeg fotograferer med både 2:3 og 3:4 format er 2:3 det jeg foretrekker. Men her hadde jeg konvertert til 3:4 etter ønske fra Skiforeningen ved å kutte i sidekantene. Jeg tror at originalen i 2:3 er mest harmonisk, men den må komme en gang jeg får mer tid. Nå er det flott skiføre og eventyrskog!
Odd Tore
Bent U.
Jeg synes fargen fra lyset skapte for store kontraster mot bildet som ellers fremstår i sort/hvitt. Skulle gjerne sett hele bildet konvertert til s/hv - da jeg tror dette ville ha løftet bildet ytterligere. Ellers et fint bilde dette. Mvh Bent
Odd Tore S.
Bent, takk for kommentar!
Akkurat på dette opptaket var lyset det spesielle fordi vintersol her er unntaket heller enn regelen. Plassen vokser igjen og sola viser egentlig hvor tilvokst og mørkt det er her vinterstid.
Men jeg har også en rekke andre opptak fra denne dagen og fra andre dager da det var helgrått, og bildene kom ut nærmest i s/h selv om de er i farger. Denne gangen valgte jeg ikke et av dem. Kanskje en annen gang, for sjelden er det så mye stemning i en gammel plass som med vinteren i år.
Odd Tore
Bent U.
God begrunnelse for ditt valg! Mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu