~>X<~
Det er lite som måler seg med å sitte under en sånn himmel, langt fra bylivet...
Bildet inngår i albumet Aurora Borealis -
Utstyr
  • -
  • Nikon AF-S 14-24mm f/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Tom R.

Hei Tor-Erik, ser at du har fått skikelig fin fangst i går. Flott Nordlys med en fin forgrunn.
Teknisk er det heller ikke noe å sette fingeren på,
godt jobba.

Tom:) http://northernlights-photo.com/
Inge S.

Hei.
Et vakkert motiv. Må være en flott opplevelse dette og er grønn av misunnelse her jeg sitter 2 mil nord for Oslo :-)

Mvh Inge
Maiken R.

Fantastisk bilde! :) Nydelig og svært skarp forgrunn, og du får fram den store himmelen over. Nordlyset fyller himmelen med flotte formasjoner, og komposisjonen er veldig bra. Et harmonisk bilde. Veldig bra eksponering også, dette likte jeg virkelig godt!

Mvh Maiken
Lars Anders M.

Nydelig nordlysbilde!
Flott komposisjon.
Ikke mye å trekke på her...
Well done :)

Mvh. Lars
Kristian K.

Jeg tror kanskje jeg hadde likt dette bildet enda bedre hvis det var lavere i høyda, men bortsett fra det klarer jeg ikke å finne noe jeg ville forbedret. Et nydelig nordlysbilde, med flott komp og farger. Er relativt ny med foto, og har forsøkt meg litt på nordlysfoto, så det hadde vært interessant å vite hvilke innstillinger du har brukt her.

-Kristian
Bjørn H.

Best Ever!
(Ihvertfall tett på!)
:-)
Tore Johan V.

Is very good!
Ole Christian S.

Aboslutt et storslått nordlysbilde. Bra teknisk, komposisjonen sitter og får virkelig inntrykk av at dette er stort!! Bra at du har fått med en fin og opplyst forgrunn, og høyden over fjellene gjør at bildet skiller seg ut. Her i Tromsø var det komplett tåke da storeslem slo til, men den som venter på noe godt... :) - Gratulerer -
kåre l.

Vakkert
Jarle S.

Fantastisk flott bilde av nordlyset,fin fordeling av bildeflaten,kunne faktisk tatt med enda mere himmel og mindre forgrunn.Eksponeringen treffer meget bra og bra lys på forgrunn.Et av de bedre bildene i denne kategorien.

Mvh
Jarle
Morten L.

Fantastisk skue!!!
Tor-Erik E.

Heisann!
takker for deres innspill! Det er lenge siden, veldig lenge siden jeg har sett så mye nordlysaktivitet - faktisk flere år siden. Da var det jo ekstra gøy at jeg var på rett plass til rett tid!!!

Tor-Erik :-)
Kjell F.

Et av de virkelig bedre nordlysbilder. Som om det er et utenomjordisk vesen som strekker armene sine ned mot oss. Kanskje ved å dreie kameraet en liten tanke mot høyre slik at nordlysbuen hadde sluttet i hjørnet hadde øket dybden i bildet. Men det ble skikkelig lekkert.
Mvh Kjell
Veronica L.

Dette var utrolig vakkert. Et av de bedre bildene av nordlys jeg har sett! Bra jobba!! =)

Veronica
Amy K.

B.E.A.UTIFUL!!!! Skulle så gjerne visst hvordan du klart å ta en slik bilde- er helt fersk jeg...og heldig du som fikk en slik opplevelse- måte være fullstendig magisk!!! Takk for at du delte den med oss!!!
Tor-Erik E.

Heisann!
For å kommentere det tekniske. Skal du fotografere nordlys stiller det store krav til utstyret du bruker hvis det skal gi slike resultater. Og ikke minst hvordan det brukes. Du trenger optikk som klarer f/2.8 på vid vinkel og du trenger et kamerahus med gode ISO egenskaper. Dette bildet er tatt med følgende innstillinger: ISO 500, 15 sek lukker og f/2.8. Noe av det vanskeligste er å treffe med eksponeringen både av nordlyset og forgrunnen i ett og samme bilde. Her kreves det at månen hjelper til. Et så kraftig nordlys trenger maks 15 sek lukker ved f/2.8. Desto kortere lukkertid du klarer, desto bedre resultat, for da klarer du å fryse noe av bevegelsene i nordlyset, i tillegg til at du reduserer støynivået i bildet og du unngår stjernespor. (Stjernespor er jordas rotasjon som vises i stjernene ved at stjernene blir avlange i bildet, dette skjer hvis man har lukkeren for lenge åpen) Men, ved relativt korte lukkertider på nattfoto vil forgrunnen bli helt svart, derfor er belysning fra månen helt avgjørende. Jeg tar sjeldent nordlysbilder hvis ikke månen lyser.

Tor-Erik :-)
Vilde J.

Kjempe fint bilde ! :D Var med på fotokurset ditt i Steigen og så du hadde foto.no så da måtte jeg bare sjekke bildene dine. Takk for et flott kurs forresten, lærte en del :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu