To fargerike jenter på ridetur en grå januarsøndag
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-21 21:37:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS1000D
  • EF-S 17-55 f/2.8 IS USM
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger117
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446089} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Hei Heidi
Det er nok både en og to grunner til at du ikke har fått noen kommentar på dette bilde enda.

Men la oss ta det positive først. Jeg synes at du har en enorm god skarphet på hestene/jentene. Farvene er gode og riktige, og du får frem tydelige tegninger på hestene, både når det gjelder farver, lys og kontrast, og skarphet.
Håper de har piggsko, ser glatt ut på stien.

Det første som ikke er så bra, vet du sikkert, ledningen som går tvers igjennom bilde, lett å klone bort.
Jeg hadde nok ønsket at ditt standpunkt var litt foran motivene (hestene), istedenfor bakenfor.

Fjellsiden over fjorden? er grei nok, men det er det i venstresiden som ødelegger bildets helhetsinntrykk. Den biten der, for det første er den veldig lys, og det gir betrakter ikke optimal opplevelse, at blikket trekkes mot dette lyse området. En annen ting er, jeg lurer på om det hadde blitt bedre om du rett og slett hadde laget et mer panoramaformat, ved å kutte i toppen, ja helt ned til fjelltoppen uten snø i venstresiden. Også nybebyggelsen i fjellsiden helt til høyre i bilde er et uromoment.
Du har noe på gang her. Og jeg liker at du har et meget godt eksponert bilde, så den tekniske biten er bra, med unntak av himmelen vet vi jo:)

Men, her har du tenkt litt for lite på komposisjonen av bildet.
Men, mye bra.
mvh arild
Heidi N.

Hei Arild!
Takk for lang og god kritikk, samt gode råd. Den linja var jeg klar over, og prøvde å klone den bort i picasa. Resultatet ble dårlig, derfor lot jeg det være. Men nå har jeg knotet og lest og greide omsider å gjennomføre det i Photoshop Elements.
Har prøvd de kuttene som du foreslår, jeg er enig i alt det du sier her.
Jeg har omsider fått meg en god linse, men jeg har en lang vei å gå når det gjelder gode komposisjoner. Derfor setter jeg stor pris på slike innspill som dette!
Mvh Heidi
Avsluttet .

Ja ser man det. Hva synes du selv om v2?
Jeg synes at her "tvinger" du frem hovedmotivet på en særdeles flott måte. Og betrakter ser med en gang hva det hele handler om, nemlig de ridende.

V2 ble veldig bra. Sats på å lære deg det mest elementære i Elements. Et sabla godt redigeringsprogram som ingen fotograf kan være foruten.
Bra, at du allerede har fått knotet og lest til deg disse små viktige tingene som kloning er. Husk også at du har et verktøy for å rette opp horisonten, om den viser seg å være skjev i et bilde. Da er det det første du gjør med bilde, før du går løst på resten.
En horisont som er i vater, er alfa og omega, derfor er det så viktig å sjekke det før du eventuelt begynner og beskjærer bilde.
Nå gjelder det ikke i dette bilde, men ville bare gjøre deg oppmerksom på den viktige detaljen, til neste bilde du skal redigere, at du har det i tankene.
mvh arild
Heidi N.

Ja, hva synes jeg selv.... Synes bildet ble roligere, og merker fort at fokuset ikke dras bort fra jentene. Så dine forslag til endringer var her veldig gode. Men det visste du jo. ;)
Når de gjelder oppretting av horisont er jeg eng i at dette er alfa og omega for et godt bilde, og noe jeg er veldig obs på.
Igjen takk for din kritikk. Den er svært lærerik.
Mvh Heidi
Håvard F.

Hei Heidi. V2 er bra. Godt du fikk vekk strømlinja. (noen clonerester)
Det ser veldig glatt ut der hestene går.. men de er vel bra skodd :)
mvh
Håvard
Heidi N.

Takk Håvard!
Min første cloning i PSE, må vel bedre seg etterhvert....
Joda, hestene var nok godt skodd, for dette gikk bare bra. :)
Takk for din kommentar.
Mvh Heidi
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu