Ut
Tålig bra
Bildet inngår i albumet Bodø Natur - Natur rundt og i Bodø
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_445871} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Andreas B.
Hei Moten!

Dette bildet har jeg sansen for. Synes du har fått til en fin komposisjon med elva i forgrunnen og god likevekt. Solstrålene som kommer ned i havet lengst ute i sjøen er viktig for å ha noe å sette øynene på i enden av bildet. Hadde ikke gjort noe om dette var enda sterkere, men det fungerer.

Skulle jeg likevel være litt vanskelig så kunne jeg tenkt meg et eller to ekstra ting å se på. En liten båt som var dratt opp på stranden, en rød blåse eller noe sånt, men det er pirk.

Likte dette!

ab
Ole A. V.
Du har et motiv her som gir grunnlag for et pent og balansert landskapsbilde, men jeg synes ikke du utnytter det til fulle.

Lyset og fargevalørene på stranden står godt til motivet og stemningen, men nedre del fremstår litt uskarp. Mulig det kun er litt skjerping (selektiv) som skal til. I øvre del er det litt for mye utbrenthet til at det bli neglisjertbart, det burde vært jobbet mer med eksponeringen her for å få mest mulig detaljer ut av motivet.

Komposisjonen med midtstilt horisont fungerer forsåvidt greit nok her, men siden den øverste (mørke) delen av himmelen ikke bidrar med noe særlig til motivet kunne det vært kuttet lenger ned for å unngå midtstillingen. For å unngå ekstremt breddeformat kan i så fall også sidene kuttes noe uten at motivet forringes slik jeg ser det.

Til slutt ville jeg gjerne tatt med et menneske som gikk langs stranden, eller noe annet som var et blikkfangfang i bildeflaten og ga noe mer til innholdet enn bare et pent landskap, som Andreas også er inne på.

Avsluttet .
Dere vil ha en båt eller en vandrer som blikkfang?

Næh, skal man først ønske seg noe er det ingen grunn til å være så ambisjonsløs. Gi meg et elskende par, en løpende stuntmann i full fyr eller to kjempende elgokser, så snakker vi!

;-)

Seriøst:

Forgrunnen er litt kjedelig...

Himmelen framstår som utbrent. Hvis du har fotografert i råformat kan det være betydelig mer å hente i bildebehandlingen.

Forgrunnen kunne vært skarpere, og med andre USM-parametre kan du sikkert få litt mer smell i den. Prøv med liten radius (0,2), lav terskel og opp mot 500 prosent - etter nedskalering.

Ellers er det en gyllen regel i komposisjonslæren at visuelt "tunge" diagonaler ikke skal gå ut av bildet i et hjørne. Regler er bare regler, men akkurat denne bør man etter min erfaring følge i de aller fleste tilfeller. Dette bildet framstå som litt ute av balanse.
Geir A. G.
"Ellers er det en gyllen regel i komposisjonslæren at visuelt "tunge" diagonaler ikke skal gå ut av bildet i et hjørne."

Hmm, her må det være et eller annet jeg ikke forstår. Regelen høres fornuftig ut, men ender ikke den tunge diagonalen, elva, omtrent midt i bildet? Eller er det den lille sideelva du tenker på?(Prøver bare å forstå for å lære!)
Avsluttet .
Joda, rent fysisk renner elva ut i midten av bildet, men visuelt går diagonalen ut av (eller inn i, om du vil, det går ut på det samme i denne sammenhengen) i hjørnet.
Ivan H.
Hei,

Slik jeg ser det så sliter du med lyset her. Situasjonen er kontrollert og stabil. Da må det gå ann å kontrollere lyset på en bedre måte.
For meg kan det se ut som himmel er utbredt og at du har justert dette i etterkant, slik at den blir noe grå og kjedelig (på min skjerm). Ikke fine overganger mellom himmel, mørke og lyse skyer.

Synes komposisjonen fungerer ok her, der du har elven som kommer ned fra venstre og går noe diagonalt innover i bilde og til høyre.
Dette gir noe dynamikk, og spenning. Noe øyet kan følge på vei til horisonten.
Når du vil at øyet skal gå fra bunn i bildet og innover, mener jeg at det fungerer best om man ikke tar med så mye himmel. Altså for eks kan himmel ta 1/3 av bildet.

Jeg tror du kan få mer ut av stranden, når det gjelder detaljer og kontrast. Uten at det blir for tungt. Dette gjelder også elven/bekken (om jeg kan kalle det det).

Du har en liten svart prikk oppe i fjellet til venstre, som irriterer meg. Kanskje bare meg..

Jeg ser både positive og negative "ting" her, så håper jeg har klart å beskrevet de godt nok.
Hvis ikke så skal jeg utdype.

.
.
.Ivan


Morten M.
Hei dere og takk for kritikken. nå vel

det er ikke alltid at man kan vente til det kommer noe fint forbi. Opptaksforholdene var ikke optimale her. alt for store forskjeller på høylys og skygger. eten spesielle filter vil det være umulig og balansere det. Om man undereksponere så my som mllig vil det fortsatt være utbremdt i himmelen, og helt svart rundt. når det gjelder komposisjonsregler så er unntakene som bekrefter regelen mange ganger like viktig.

Den svarte prikken hade jeg ikke lagt merke til!! tekk Ivan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu