Ved Storelva I
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger362
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_445724} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Venche J.
Dette syntes jeg ble meget delikat (finner ikke på noen bedre beskrivelse i farta).
Lekre pastellfarger og flott komposisjon som gir stor ro. Et drømmende lys.
Tåka er da jammen godt for noe. :)
Lker det veldig godt.
Wenche.
Erik K.
Dette var flott Odd Tore. Duse farger og tåka som skaper en drømmende stemnig.

Men jeg ville beskjert 2-3 cm av isen. Det vil fjerne stripen her, og svanene / horisonten vil få en bedre plasering i biledflaten.

Mvh Erik
Lars-Anders M.
Jeg Hør dem fly over huset mitt ofte nå om dagen tror de har problem med isen på Tyrifjorden. Nå til bildet. Meget bra bilde av denne svanemiljø. Man ser kulden som fryser vannet så de kun har meget lite åpent vann. Meget vakker bild om man kun ser til det estetiske og glemmer deres problem.
Du leverer kun bilder av meget høy kvalitet.
Mvh
LAM
Christer Hoel O.
Det er ett element som gjør dette bildet, for min del, og det svanen som med hodet opp! Hadde det ikke vært for denne , ville bildet ha vært ganske ordinært. Kunne ønsket meg at de nærmeste svanene var noe mindre diffuse, helheten blir litt ullen slik det er nå.
Men det er absolutt et innholdsmessig og formmessig godt bilde .
Mvh Christer
Bente S.
Dette er et flott bilde som sender en inn i eventyrland. Pga de duse fine rosa fargetonene begynner man nesten å se etter prinsessen i ballettkjole. Den mørke svanungen og svanen som strekker hals gir liv i bildet. Jeg er enig med Erik om å kutte i nedre kant av bildet.
Mvh Bente
Terje A.
Frostrøyken...pastellfargene er nevnt,løfter bildet, helt klart.

Svana som strekker hals blir blir liksom festepunktet for øyet,bryter med stillheten og roen.
Gir meg en lydopplevelse.

Svanene plassert midt i bildet skaper ro,forgrunnen har tegninger som lager en viss dybde.

Ville hatt med mer over ,gjerne på bekostning av forgrunnen, Svana som strekker hals,viser liksom det.Da snakker jeg om ett annet bilde,det du har valgt å vise er veldig bra!Heng det på veggen!
Terje

Joachim A.
Dette var bra.
Slutter meg til Cristers kommentar om den som holder hodet opp.
Beskjæring er jo en smakssak, men jeg ville fjernet ca 4 cm nede og 1.5 cm på venstre side. Synes forgrunnen med sporene svekker bildet og med et kutt til venstre plasseres det viktige "hodet" litt mer spennende i bildeflaten.

joachim
Ann F.
Lekkert, og ingen beskjæring, da mister du midtstillingen som gir flokken og bildet ro - regner med at dette er bevisst fra din side.

Mvh Ann
John H.
Hei
Midtstillingen fungerer fint, men jeg er enig i forslaget om beskjæring nede. Herlige duse toner og et severdig bilde.
John
Odd Tore S.
Takk for mange og gode kommentarer!
Klart at svanen som strekker hals er grunnen til at dette opptaket ble valgt. En annen grunn er at de andre har løftet hodet, og nesten alle ser samme vei. Og bildet totalt antyder hutrende ro.
Kommentarene tar opp valg som jeg bevisst har gjort, men ikke uten tvil:
Midtstillingen er villet, men den er litt skjev. Mer rom til venstre i fuglenes blikkretning og for å få med antydningen til åpen elv.
Topp/bunn:
Vanskelig sak. Stripen var ment å vise at dette er is og gi litt dybde til bildet. Jeg har ikke noe problem med å fjerne den, om den ikke funker. Tilnærmet midtstilling er viktig.
------
Da opptaket ble gjort, var det -26 oC og svært tykk frostrøyk. Sola var i ferd med å gå ned, men den skinte i toppen av frostrøyken og ga svak farge til denne. Bildet er tatt med 200 mm tele + 1,4 * konverter, dvs lang avstand til svanene, som absolutt ikke var "tamme" parksvaner.
Odd Tore
Jan Frode A.
Jeg liker godt det enkle i bildet, en flokk svaner i myke toner og valører.
I utganspunktet et 'vanlig' bilde, men som du har fått mye ut av. Du har truffet godt med standpunktet og vinklingen til motivet. Positur er nevnt, og tilfører eleganse. Midtstilt komposisjon gir ekstra ro, som matcher omgivelsene og gir en helhet.

Jan Frode
Magnar B.
Har lyst å oppleva det der ein gong, svanene i det lyset. Vakkert bilde! Fint komponert. Grasiøse skapningar, fullkomen design. Håpar eg kan bu attmed ei sånn elv ein gong og stikka ut i skodda mens sola står opp eller går ned.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu