En vakker Inkaterne
Bildet er tatt utenfor kystbyen Matarani i Peru. Inkaterna finner du langs kysten av Chile og Peru der som Humboldtstrømmen er. Den blir opp til 41 cm lang og begge kjønn ser like ut.
Ikke verdens mest spennende bilde, men fikk med en gang veldig sansen for denne flotte fuglen. Det er faktisk de som mener at dette er noe av det vakreste fugleverden har å by på.
Bildet inngår i albumet Fugler i Peru -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-19 22:44:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-01-21 03:00:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-01-21 03:10:37
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 200 mm f/2,8 L II
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger283
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_445616} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ivan H.
Hei,

Flott fugl, kontrastfyllte farger. Her har du "skutt" under skriket, noe som gir bildet litt mer liv. Kan se ut som du har hatt vanskelige lysforhold, skarpt lys. Men synes du har kommet godt i mål. Kan tenke meg at det hvite var vanskelig å ikke få utbrendt, da dette skal stå i kontrast til den mørke fjærdrakten.

Når det gjelder berget, kunne jeg tenkt meg mer konstrast der. Altså, noe dypere toner, da du ikke nødvendigvis trenger å justere høytonene her.

Når det gjelder komposisjonen kunne jeg tenkt meg at du utnyttet fuglen bak enda mer. Da at den som er i fokus kom enda lenger til venstre i bildet, slik at du får en enda mer definert diagonal mellom de to. Du hadde da også fått utnyttet mer bildeflaten.

Den blå bakgrunnen gjør seg bra.

Mye bra her, men slik jeg ser det er det litt igjen.

.Ivan.
Andreas B.
Tusen takk for tilbakemelding Ivan. Jeg leser stort sett alltid dine tilbakemeldinger på bilder og lærer mye av det!

Det som ble et problem for meg denne dagen var at jeg kom til et sted jeg ikke hadde vært før og fikk se fire fantastiske fuglearter som jeg aldri før hadde sett. Jeg glemte nok et par av reglene og var bare veldig fornøyd med å få tatt bildene og sørge for at de var skarpe. Særlig det du nevner med å utnytte fuglen bak er irriterende å se på nå. Jeg får heldig vis sjansen til å reise tilbake senere vil jeg tro. Jeg har jobbet litt med bildet i dag, men har ikke fått til helt den fargetonen jeg ønsker i berget, men det kommer nok en ny versjon om ikke lenge der jeg har fått gjort noen endringer.

Igjen, takk for tilbakemeldingen!

ab
Ivan H.
Ja, det er ofte slik når man blir ivrig. Ikke alltid man føler at man har god tid. Jeg opplever ofte at de første bildene jeg tar, er dårligst. For eks, hvis du tar bilde mens du nærmer deg en fugl, så er de første bildene ofte boss.
Fint du lærer noe av mine kritikker, men du må korregere meg om jeg tar feil. Noe som helt sikkert forekommer.

Berget er jo rølig, så hvordan ønsker du at det skal være? Blir fargene i berget for sterke når du redigerer? Hvis du justerer kontrast, kan du i etterkant justere fargekanalene selektivt på berget.

Hvis du prøver et kutt til venstre, vil det hjelpe komposisjonen og blikket på fuglen bak? Du vil da miste noe av den fine bakgrunnen, samt nærme deg et kvadratisk format.

.Ivan.
Andreas B.
Da har jeg fått ut en ny versjon der jeg prøver å endre litt på komposisjonen for å få er effekt av fuglen i bakgrunnen. Jeg har også justert kontraster og skarphet for å få frem mer konturer i berget. For å ikke få fuglen for mørk har jeg økt fillight. Synes selv at dette ble bedre.
Ivan H.
Jeg synes du har fått et bedre bilde i v2. Komposisjonen fungerer bedre, da blikket mitt kan veksle mellom de to fuglene.

Håper du får andre sine kritiske meninger på bildet, ikke bare mitt. Slik at du har noe å veie min kommentar opp mot.

.Ivan.
Yngve Sem P.
Flott fugl, og det er ikke alltid enkelt å tenke løsninger utover ren dokumentasjon, som det virker som du hadde ambisjoner om. Som bilde pirrer ikke dette noe særlig, men det er bare å trene. :) Bakgrunnen står fint til fuglens farger, og jeg ser at hvis du hadde stått bittelitt høyere, hadde du kunnet fått en fin "innramming" av hodet i det lyseste partiet i det blå bak. Det er nemlig hodet som er det eksotiske blikkfanget her, og jeg ville konsentrert meg om det, tror jeg, og forsøkt å komme nærmere. Her virker komposisjonen noe tilfeldig, fuglen bak tilfører lite, selv om v2 er en forbedring.

Ettersom du har mulighet til flere knips av dette motivet, ville jeg først og fremst sørget for å planlegge opptakstidspunktet bedre neste gang. I et slikt miljøbilde ville dagslys med lavere kontrast gitt en mer detaljrik gjengivelse over hele flaten med de riktige kamerainnstillingene. Her sliter du med høylyset på knausen, spesielt.

Men, altså, det er fuglens hode som appellerer.
Avsluttet .
Er enig om grepene som er gjort ang berget, men ikke beskjæringen. Har lastet ned bildet hos meg for å prøve med ulike utsnitt, men umulig da bildet er fryktelig lite.
Føler det er vanskelig å beskjære til ønskelig utsnitt om fuglen bak skal være med. Slik jeg ser bildet og hovedmotivet som sitter høyt og skriker ut i det tomme rommet, ville jeg skapt følelse av høyde med mer luft venstre og under, men originalen gir jo ikke muligheten til dette så nå må det bli kutt i topp og høyre og da uten bakenforliggende fugl. Tror faktisk motivet ble for trangt fra opptaksøyeblikket til å kunne beskjære til ønskelig utsnitt, men dette selvsagt min vurdering.
Gunnar N.
Et fint bilde av inkaterne som tydelig viser hvor fin denne fuglearten er. Flott gjengitt med åpent, skrikende nebb. Teknisk bra. Fuglen bak til hø. synes jeg er problematisk i begge versjonene. Fjellet fuglene sitter på er klart bedre i versjon #2. Kunne det være en ide og fjerne fuglen i bakgrunnen helt og holdent - for så å re-komponere bildet litt. Noen vil sikkert kalle dette for manipulasjon....men, men.....

mvh Gunnar N
Per Harald G.
Eg er enig i det meste av det som er sagt tidlegare her. Du har fått fleire fyldige og godt begrunna kommentarar, så eg skal ikkje våge meg på altfor grundige utleggingar, men eg kan no prøve å sei litt: Eg syns du har fått hovud og brystparti fram på ein god måte. Eg likar at han skrik. Det er også, reint dokumentarisk, interessant å få sjå ein fugl som ikkje førekjem på våre heimlege trakter. Når det gjeld lys, ville kanskje ei lågare sol gjort seg, eller, reint generelt, eit mindre kontrastfyllt lys.(Som tidlegare nevnt.)
Når det gjeld komposisjon kunne eg tenkt meg ein mellomting av versjonane vedrørande kuttet i venstre kant. Fuglen bak hadde gjort seg bedre om han ikkje var kutta, syns eg.

Til slutt vil eg seie at bildet ditt skiljer seg positivt ut samanlikna med mange andre fuglebilder eg har sett.
Andreas B.
Tusen takk for tilbakemeldingene! Jeg setter veldig pris på det. Jeg oppholder meg i en annen tidssone så jeg er ikke ferdig på jobb enda, men i kveld skal jeg se mer på bildet og prøve å få ut et par versjoner til.
Kyrre M.
Versjon 3 blir midt valg på bakgrunn av at der har du fått noe mer lys på fuglens hode.Savner det på de andre. Farger,komp og dybdeskarphet er meget bra. mvh Kyrre
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu