Et streif av sol
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-17 18:24:10
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_444838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Venche J.
Vakkert lys som fremhever værsituasjonen (kulda) på en fremragende måte.
Liker tredelingen, kontrastene og fargene.
Her er det nok kaldt. :)
Wenche, som ikke trives så godt med å kommentere her inne.
Odd Tore S.
Wenche,
det er ikke farligere å kommentere mine bilder her enn det var i urtiden da det bare var bildegalleri.
Jeg synes tredelingen er er unødvendig og medfører at det blir vanskelig å følge med på hvor det blir lagt ut interessante bilder, for det er jo det jeg vil se, uansett kategori. Men på galleriet klarer jeg ikke å følge med, og dessuten liker jeg å kommentere heller fyldig og til tider ganske kritisk, så derfor landet jeg her.
Ja, det var ned til -26 oC i området, Røysetangen i Tyrifjorden. Og du er velkommen med dine kommentarer, jeg er ikke en av "moralpolitiet", om noe slikt skulle finnes her.
Takk skal du ha!
Odd Tor
John H.
Hei
Her har du fanget lyset, frostrøyken og roen som preger vinterlandskapet. Breddeformatet er fint, selv om det går litt på bekostning av dybden. Tror nok at mer av sneflata i forgrunnen kunne gitt mer dybde, men det er ikke ment som kritikk. Bare en analyse av muligheten i et slikt motiv.
John
Jan-Vidar B.
Flott dette. Er jo selv fasinert av frostrøyken vi opplever her på østlandet nå opm dagen.
Liker dramatikken i bilde ditt som blir godt forsterket av kontrastene,den flotte frostrøyken og lyset.
Eksponeringen har du god kontroll på.
Savner en avslutning på høyre side (noe du sikkert ikke kan klandres for). Kunne også tenke meg et kutt i bunn da jeg ikke kan se helt hva den mørke isen/sneen tilfører bilde, tror det hadde holdt med 1cm. Totalt sett et meget severdig bilde jeg likte godt.
Inger Anne Maritsdotter V.
Liker stemningen og lyset her,
eit godt eksponert bilde,
ser når eg skroller bildet at kutt av himmelen til eit panoramaformat, også hadde vore ein mulighet, men liker det slik også.

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Fasinerende og dramatisk lysspill du har fanget her. Formatet passer bra til motivet og komposisjonen du har valgt. Her er det ikke rom for kutt hverken opp eller nede. Så mye plass må det være rundt dette "lysfenomenet" for å underbygge dimensjonene og innholdet. De samme grunner gjelder for balansen i dette utsnittet.
Terje A.
Godt eksponert,ingen kuttforslag fra min side.
Dramatikken og lyset er nevnt, vil bare tilføye-synes lyset fra huset skaper balanse og setter størrelse på dramatikken.
Terje
Kyrre M.
Flott beskrivelse av vinterlandet. God eksponering under krevende lysforhold, fine tegninger i hele bildeflaten. De forskjellige linjene med lys balanserer bra mot hverandre. De siste flekkene med lys på jordet i venstre kant gjør mye for balansen i bilde.
Alternative utsnitt er flere her, men dette fungerer meget bra med tanke på dimensjoner og balanserende elementer. Kyrre
Eva K T.
Flott bilde og nydelig lys :-)
Odd Tore S.
Hei, og takk for kommentarene!
Valg av utsnitt var ikke enkelt.
v2 viser hvordan frostrøyken lå over Tyrifjorden den dagen. Bildet er tatt noe senere på dagen og fra et annet kameraståsted, så det er ikke helt sammenlignbart, men illustrerer poenget mitt.
Siden det er det spesielle solstreifet mellom to lag med frostrøyk som er poenget mitt, valgte jeg utsnitt som i v1. Lyset i v2 er forresten mye mindre dramatisk, da det mørke øvre laget med frostrøyk var i ferd med å trekke vekk. Over dette, som lå 100 - 200 m over fjorden, var himmelen klar og blå.
Odd Tore
Roger H.
Originalen fremstår som mer dramatisk og mer intens lys, så da går jeg for den. V2 er for meg litt standardisert. Veldig fint å se overgangene i fargene hele veien.
Odd Tore S.
v2 er bare lagt inn for å vise "hele" situasjonen, og hvorfor jeg valgte det utsnittet jeg gjorde.
Odd Tore
Ivan H.
Jeg må nesten si meg enig med Roger her, mye pga linjene i front og at frostrøyken kommer bedre frem til høyre. Men du kommer godt ut av det med utsnittet i v1, der du har fått frem detaljene.
Jeg synes også at kontrasten mellom det kalde og varme er bedre i v2. Du mister en del av blåfargen i v1, der det ser noe grått ut.

Så jeg tror jeg ville spillt mer på linjene i front, og fått den brennende solen i bakgrunnen med frostrøyk.

.Ivan.
Odd Tore S.
Ivan, takk for kommentar.
Det var mye gråere da v1 ble tatt, men solen spilte sterkere på frostrøyk og landskap. Jeg prøvde også en s/h versjon av dette, men den ble skjemmet av digitalstøy.
Jeg gjorde div andre opptak samtidig med v2 fordi jeg mente at forgrunn og blåtoner hadde muligheter der. Jeg bearbeidet et slikt også. Grunnen til at jeg ikke valgte det er at lyset gjennom skydekket traff mindre bra.
Og jeg er ofte opptatt av lyset som element når jeg fotograferer.
Odd Tore
Tone A.
Eit nydeleg lysspel over eit landskap som er prega av vinter og kulde.
Det smale frostrøyklaget over isen gløder mot det meir høge laget med frostrøyk kor sollyset er meir intenst over neset.Lyset treff innover langskapet og ender ved ein bygning kor lyset blir reflektert i vindauga? Elles ligg landskapet i eit svakt lys under det tunge skylaget.
Utanom frostrøyk og lysspel var det v-formasjonane som pregar bildet, det som eg oppfatta først.
Landskapet er v-forma og lys-og skoddelaget innover mot neset, er også v-forma. Over fjella i høgrekanten er det også eit v-formaparti før skylaget dominerer igjen.
V2 bleir meir som ein dokumentasjon på frøstrøyk og lys seinare på dagen.
v1 er godt komponert med ei 3deling kor det instense lyset og frostrøyken gir kontrast til det meir tunge skylaget øverst.Pirket er at du kunne ha dempa lyspunkta på bygningen, elles eit vinterbilde kor lyset gir kontrast til alt det kjølege.
Helsing Tone
Odd Tore S.
Hei, Tone, og takk for en omfattende og grundig vurdering! Det er ditt varemerke.
Ja, det er mange V-er her, i et landskap som lett kan bli flatt uten hjelp av lys og skyer.
Når det gjelder vinduene, er det ikke vinduer, men et jorde som får et lyst solstreif (fortsettelsen av samme jorde som lenger til høyre). Det er litt spesielt at lyset er så konsentrert om dette, men slik var det akkurat da.
Odd Tore
Tone A.
Hei igjen
Takk for opplysninga om det som eg trudde var vindauga, med databrillene på så ser eg jo at det er lyset frå marka som lyset fell på. Grantoppane gjer at eg oppfatta det som nokre vindauga.
Flott fanga med gløden mot alt det kjølege og v-formene var det inntrykket eg fekk her, og som du framhevar med utsnittet.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu