Sporsnø
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_443836} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Harespor(?)ja, ikke så veldig spennende på bilde i utgangspunktet, men så er det lyset du har fanget som gjør forskjellen da, delingen av bildeflaten med diagonal av farger og spor, samt strukturen i snøen. Litt usikker på det lille "hullet" oppe til venstre, men har kommet til at det må være det fordi det skaper litt "liv" i en ellers tom flate..Bra dette!
Ivan H.
I utgangspuktet så ble ikke dette så veldig spennende for meg, men lurte på hvilke spor dette var, samtidig som jeg prøvde å trekke paralleller med at de ligger i skyggepartiet, mens du har fint lys i toppen. Så kom jeg til tittelen "Haresporsnø", og da ble mye av spenningen tatt vekk, for min del..

Er budskapet bare å vise harespor? Da blir man fort ferdig med bildet, tror jeg. Men det spørs i hvilken sammenheng det skal brukes.

Lyset er fint her, som lager en diagonal sammen med sporene. Kanskje på veggen i en jakthytte?

.Ivan.
Håvard S.
Hei Odd Tore.

Følelsen av villmark og uberørt skog har du klart å skildre på en god måte.
Jeg liker sånne bilder, og for meg kan slike bilder være utrolig vakre, selv om, som Ivan sier, det ikke er alt for spennende.
Her er det lyset som og kontrastene mellom det gyldne og blå som fasinerer meg.
Diagonalen er klassisk og passer godt.
Et enkelt, men stemningsfullt bilde fra naturen.

Håvard
Inger-Lise S.
Jeg liker motivet og komposisjonen godt. Nydelig lys i bildet. Fint format. Kledelig med diagonalen.
Spennende? I grunnen ikke, men hvor mange kan påberope seg å legge ut spennende bilder med budskap? Det finnes noen få....Men jeg ser ingenting å pirke på her..

Inger-Lise
Thorbjørn R.
Absolutt dekorativt, takket være lyset og linjeføringen.

Mvh Thorbjørn
Odd Tore S.
Jeg vet ikke om alle bilder jeg legger ut har noe budskap, men de har nok en hensikt.
Kommentarene fra dere forteller meg om jeg klarte å overbringe den, noe annet eller ikke noe.
Odd Tore
Christer Hoel O.
Bildet har absolutt en dekorativ verdi, med skalaen fra varme toner i solskinnspartiet til det kjølige blå. Som flere nevner, er ikke bildet veldig spennende, men severdig.
Mvh Christer
Inger-Lise S.
Hei igjen Odd Tore!
Hensikter, ja. Det kan være svært mange hensikter.
Jeg ønsker absolutt ikke å få igang noen diskusjon her, da blir jeg ikke med. Men jeg leser iblandt at budskap og spenning blir etterlyst.Jeg tenker da på bilder av fugler, blomster, insekter, natur,dyr,arkitektur, portretter etc...Det burde absolutt ikke være bortkastet å ta slike motiv, selv om de ikke formidler et budskap, verken politisk, moralsk, tankevekkende eller annet.At et bilde er godt å se på, burde ikke forkastes.Eller dyktig formidlet..Personlig er jeg sterkt politisk engasjert, men tar ikke bilder med budskap.Men ofte ser man at de som etterlyser budskap og spenning, ikke tar slike bilder selv...
Beklager, men dette har jeg hatt lyst til å si lenge.
Jeg syns bildet ditt er dekorativt, godt tatt med vakkert lys etc..

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Fin diagonal i sporene og ikkje minst eit fint lys.
Liker godt dei komplementære fargane i bildet.

vh Inger Anne
Ivan H.
Hei igjen,

Vil bare svare generelt til det med "spenning". Ordet spenning/spennende blir ofte brukt her inne, så kanskje det finnes bedre ord å bruke.
Jeg personlig blir ikke så engasjert av dette og det er ikke så lett å beskrive hvorfor.

Mye av grunnen til at jeg ikke hang med i starten var at tittel avslørte hvilket spor dette er. Nå er kanskje jeg ikke så fasinert av spor, og at det er derfor jeg blir fort ferdig med bildet.
Hadde sporene ikke vært avslørt, hadde jeg kanskje hengt lenger med.

Jeg skrev:
"Er budskapet bare å vise harespor? Da blir man fort ferdig med bildet, tror jeg. Men det spørs i hvilken sammenheng det skal brukes."

Kanskje den er litt dårlig formulert. Men jeg lurte på hva budskapet til fotografen var. Når jeg skreiv dette så avslørte tittel hvem som hadde laget sporene.

For meg trenger et bilde IKKE ha et budskap.

Det er vel ingen som har skrevet at det er bortkastet å ta bilde av "slike" motiv.

Dette bildet formidler en stemning, samt noe undring over hvilke spor dette er.

.Ivan.
Odd Tore S.
Jeg er helt enig i kommentaren om tittel og har forandret den. Jeg vurderte innledningsvis også å legge dette ut uten tittel.
Jeg kommer tilbake senere med hva jeg ønsket å formidle med dette bildet. Men først vil jeg gjerne ha flere vurderinger.
Odd Tore
Terje A.
Riktig tidspunkt for posting av dette Odd Tore.Haresporene deler bildet i to nesten like deler,en kald og en varm.Vi går mot en varmere årstid...dit hopper haren også!Synes den varme øvre delen løfer bildet,flott lys,fint skinn på kanten av sporene.
Mvh Terje
Kyrre M.
Jeg stusset ærlig talt på antallet kommentarer når jeg bare så på tumbnailen. Men ved nærmere ettersyn ser jeg at dette bildet har klare kvaliteter. En litt underfundig og rolig betraktning. Liker godt bruken av diagonaler og lyset. Todelingen av temperaturen i overflatene og strukturen i disse, samt det at haren har stoppet opp tilfører bildet noe positivt. Hullet er nevnt det skaper balanse.
mvh Kyrre
Edmund M.
For meg er det først og fremst lyset som gjør bildet interessant, Sporene er bonus. Lyset og strukturen i snøen er nåtid, mens sporene viser noe som har skjedd, og fotografiet beskriver dermed et hendelsesforløp. Lyset forteller meg at motivet sannsynligvis er fotografert på ettermiddag, og sola er på vei ned. Snøoverflaten består av grove krystaller, altså har det vært ganske kaldt. Harespor i snø er jo en klisjè, og om man er ute etter å se spennende fotografier, bør man lete i andre motivområder. For meg er dette et beskrivende fotografi av en liten hendelse ute i marka, og mer trenger det ikke være for min del. Fotografen har utnyttet motlyset på en forbilledlig måte, og komposisjonen er enkel og grei med sin bærende diagonal. Fargekontrasten er nevnt, og "slepelyset" gir snøen struktur og stofflighet. For moro skyld: Er det mange som vet om haren har hoppet mot oss eller fra oss? :o)
Mvh. Edmund M.
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer og meninger.
Edmund har tatt bildet og grunnen til at det ble tatt og lagt ut på kornet:
Ringkolltoppen, iskaldt nordavind, ingen folk å se eller høre. Bare solen som balanserer rød på åskammem over Øst-Modum. Knedyp løssnø, bratt oppstigning og smale, litt bakglatte ski.
Herlig å skue ut over Ringerike, Hadeland, Nordmarka og helt til Gausta. Men om det var dårlig med skispor, er det desto flere dyrespor: Elg, rev, hare, og med litt velvilje, ekorn og mus.
I ei glenne er det et spor etter en ettertenksom hares korte og forsiktige hopp (vekk fra fotografen). De siste solstrålene tangerer akkurat disse før de forsvinner inn i skyggen igjen, og går over fra korte hopp til lange byks. Hva hendte her?
Bildet er rett og slett mitt inntrykk av en stemning og en naturopplevelse som jeg ville dele med andre som kanskje kunne få del i noe av den.
Intet budskap, ingen dypere mening eller spenning, så absolutt ikke grensesprengende. Den lista hopper jeg like gjerne under.
Odd Tore




Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu