Fredrikstad by night
jeg tok mitt første nattbilde idag, da jeg fikk stativ julegave.

jeg satte mitt D450 på av og lang lukketid.
eneste jeg har redigert er svartfargen litt.

tar gjerne tilbakemeldinger da jeg nå har lyst til og prøve meg på flere nattbilder og nyttårsaften i år
Utstyr
  • Canon EOS 450 D
  • Sigma Sigma DC 18-50 mm 1:2.8 EX macro
  • Blenderf/9
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger153
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_440546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Eivind S.
Hei. Ikke ta bilde når det er alt for mørkt, men gjerne rett etter solnedgang. Da er det ofte et fint lys. Skjønner at du ikke kan løpe rundt å ta bilder på julaften, men prøv å finn et motiv uten alt for mye busker og trær. Og sist men ikke minst, hold stativet i ro, da blir bildet skarpt og fint. Fjærnutløser er en fin ting, det kan du jo ønske deg til neste jul.

God jul!
Morten O.
når jeg tok dette bilde brukte jeg selvutløser på stativet.
men jeg er helt enig om at busker osv skulle vært borte, dessverre så hadde jeg ikke med en linse med mere zoom.

men for natt bilder, hva slags fargestil bør jeg bruke?
Helge L.
Hvis du ønsker nøytrale farger, dvs at snøen skal være hvit, bør du bruke hvitbalanse med lavest mulig fargetemperatur, f.eks. Tungsten (3200K), sette custom hvitbalanse, eller rett og slett bare skyte i RAW og justere akkurat som du vil når du kommer hjem.

Med mindre du ønsker å ha stjernemønstrene rundt gatelyktene ville jeg prøvd å brukt en større blender. Da får du kortere eksponeringstider og mindre støy i bildene. Slå også på long exposure noise reduction hvis du ikke har gjort det allerede (ligger under custom functions i settingsmenyen).

Du kan godt prøve å eksperimentere litt med eksponeringskompensasjon, se hvordan resultatet blir med lett over- eller undereksponering. Akkurat dette bildet tror jeg ville gjort seg best med litt undereksponering, det er vel ikke noe poeng å få det lyst som dagen når det er nattfoto?

Når det gjelder nyttårsaften, og å ta bilde av raketter, vil lukkertiden være uvesentlig, så lenge den er lang nok til at lukkeren er åpen idet raketten smeller. Lysglimtet fra raketten vil være mye kortere enn lukkertiden uansett, så blenderåpningen og ISO vil være det som avgjør hvordan rakettglimtet blir eksponert. Prøv å unngå for liten blender ettersom stjernemønster rundt lyskilden kan bli en effekt du kanskje ikke ønsker også her.

Nå ble det mye som ikke handler direkte om dette bildet her, men du har i hvertfall noe å jobbe med :)
Frank W. G.
Ta bildene dine i raw. Da kan du justere hvitbalansen greit i ettertid. Men det trengs litt kunnskaper og trening.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu