Vinter i Vakkerlia
Litt frost tåke fekk fram farge og stemning, kulde og klarver gjer lyset meir blått og kaldt her hos oss.
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikon AF-S Nikkor 18-55 1:3.5-5.6G
  • Brennvidde27mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker50 seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_439838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Anders F. R.

HEi! Hyggelig å se at flere enn meg er fascinert av stjernehimmelen. Jeg synes du har eksponert himmelen og snøen bra her, men det har blitt litt for utbrente høylys i de store vinduenen på huset og på garasjen. Det kan du prøve å løse ved å slå av mer av lyset, så det bare står på litt lys. Evt. kan du kombinere to eksponeringer, en kortere med huset og den lange med resten.

Og så ville jeg dratt i spakene og endret hvitbalansen slik at bildet stemmer med beskrivelsen din: "Litt frost tåke fekk fram farge og stemning, kulde og klarver gjer lyset meir blått og kaldt her hos oss."

Som det er nå er jo bildet gult, ikke blått! Hadde det vært blått ville vi kjent kulda mye bedre.

Mvh afr.
Odd A.

Flott og stemnigsfullt bilde. Er enig med Anders i at det blir noe mye lys i viduer osv. Er ikke så lett med kunstlys. Tror at en noe kortere eksponeringstid slik at de opplyste områdene hadde blitt noe mørker kunne gjort susen her. Kan se ut som det er en lyskaster eller et gatelys som gir et gult lys i omgivelsene rundt huset. Du kan sikkert som Anders forslår juster dette i biledbehandlingsprogramet.
Liker den flotte stjernehimmelen.
Mvh
Odd
Tommy A.

Takk for kommentarane! Skøy at bilde blir lagt merke til!!
Mulig eg uttrykte meg litt feil, det er varmen i lyset pga tåka eg syns gjorde bildet, at eg ikkje fekk eit kaldt bilde pga eit blått og flatt lys... Det var ca 15 kuldegrader då bilde vart tatt, og utan tåka blir lyset ille dødt her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu