Det var en mørk og stormfull natt
Det sies at noen har funnet løvespor på Dovre.... men i denne snøstormen viskes alle spor ut...
Lurer på om det er noe ved det, eller om det er elendig... Liker stemningen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_437247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Ingunn T.

"Det var en mørk og stormfull natt...."
Ja, jeg synes det er noe ved dette. Ser ut som en låve, men med pipe? Sitter å tenker at jeg gjerne skulle ha ant konturene av en traktor eller julenissen eller no sånt, i høyre halvdel? Det er en liten mørk sirkel over taket som skriker i mot meg. Jeg hadde fjernet den.
Liker dette stormbilde helt blottet for løver.

Mvh Ingunn Teigen
Tove H.

Ja, en løve, julenisse eller noe annet hadde gjort seg.... men her klarer ingen å fote seg. Den lille sirkelen..at jeg ikke har sett den...klart den må bort.
Hyggelig at du likte bildet - og takk for god kommentar!
Hilsen Tove
Ann Kristin S.

Har ikke Kåre kommet hjem og hvem er det Gulliver har reddet da?
Som plaster på såret vil nok nissen og musa komme trekkende med Kåre-kloningen så du får passe på han mens Kåre fortsatt er på loffen. Kåre dukker opp. Gubben var såpass sprengt i hue at tenker ikke på løver på lenge. Jeg er ikke sikker på at Gubben tør nærme seg et kattedyr mer etter at han oppdaget allergien sin.Kåre er trygg. Finnes så mange nisser ute om dagen nå som tar vare på han.Nissene er kjent for å være snille mot dyra.

I en snøstorm som denne ligger Kåre trygt i skinnfellene til nissen i bjerget det blå.
Egentlig liker jeg ikke dårlig vær, men på bilde er det stilig. Fine effekter her.

Mvh Ann Kristin
Venche J.

Du har hatt noen tøffe dager - og nå i ruskevær på Dovrefjell. Kanskje Kåre ligger inne i låven der, godt inntullet i halm og venter på godværet. Jeg er sikker på at det er det som har skjedd. Kåre er en klok liten løvemann.
Ta tiden til hjelp, det pleier å ordne seg.

Liker ruskeværsbildet ditt.

Trøst fra Wenche.
Per Einar G.

Om du går dypt nok inn i bildet, bakom ruskeværet ca. 12 - 18 meter bak og til høyre for pipa så kan du skimte Kåre ridende på en av de største Moskusene i flokken oppe fra Dovrefjell. Snakk om å ta Moskusen ved hornene, her har løven overtaket og ordrene fyker ut i luften som om de kom fra selveste Poseidon. At det er kompisen til Poseidon som har satt i gang uværet som en dekkoperasjon for å berge Kåre ut av grepet til Drivdalsgubben kommer jo tydelig fram i de flotte strukturene i bildet. For ikke å snakke om alle gråtonene, dette ble spennende! Bare se på gråfargen i fjeset på drivdalsgubben baki snøstormen helt i høyre kant av bildet...dette ser bra ut, kansje Kåre kommer hjem til jul?
Lars-Anders M.

Spennende.
mvh
LAM
Solvår B.

Hei Tove!
Jeg liker dette stormfulle bildet ditt. Det så ganske enkelt ut til å begynne med, alle detaljer er visket bort. Men det er klart - når jeg begynner å se nærmere på det, skimtes både det ene og det andre baki der. Her er det tydeligvis sterke krefter igang for å få Kåre hjem til jul. Nå er det jo slik at julekvelden kommer brått på kjerringa, så selv om det er noen uker igjen, kan vi ikke slappe av før Kåre er trygt i hus, for plutselig er det jul.

Jeg beklager at jeg kalte deg Tone i en kommentar her om dagen. Jeg liker ikke å skrive feil navn, men i blant går det litt fort.
: ) Solvår
Tove H.

Jeg stjal tittelen fra deg, Ingunn!
Ble veldig glad over å høre at dere likte snøføyk-bildet...og at dere tok dere tid til å studere det - og oppdaget litt av hvert....ja, det var jo bare topp:-))
Det muntret opp, her jeg sitter og henger med hodet pga Kåres forsvining...syntes jeg ante håp, forresten...nisser var nevnt....
Hilsen Tove
Ole Arne S.

Flott og dramatisk stormbilde med skikkelig snøfokke dette..
I sånt vær kan man bare glømme og finne Kåre..
Og folk flest burde nok holde seg inne..
Du må nok få innstalert en liten sender på Kåre sån at du har muligheten til og spore ham opp ved eventuelt forsvinning...
Liker bildet godt, fine og dramatiske fargetoner og fin fremtoning av låven der du virkelig har fått frem storm følelsen..
Fin komp og utsnitt..
Ha en fin kveld Tove..

mvh Ole Arne
elin a.

Dette likte jeg.
Lekkert.
elin
Inger-Lise S.

Stemningsfullt bilde, Tove!Riktig levende, så man er glad man er i hus:)

Inger-Lise
Odd E. k.

Du store sturebu!!!!

Sturebua til drivdalsgubben ligger lagelig til for uvær, noe gubben liker godt. Inne er det lett fokksnø der også en liten fjellbekk renner mellom plankene. Denne bruker han til å vaske seg i, skvette kaldt fjellvann over hele kroppen og i panna. Så farer han ut på mønet eller den store steinen attmed bua i bare trusa, netto også noen ganger. Der hiver han seg på vinden til kroppshårene står som på piggsvinet. Uler av frustasjon til godlynnet kommer. I morgentimene i dag hadde han en slik omgang. Da han sto vinden som verst, fikk han lokalavisa mitt i trynet. Han mistet balansen og ramlet av taket og ned i lyngen. Der ble han liggende i ren forbauselse. Da han kom til seg selv luktet det fælt. Det viste seg at noen britiske turister på skitur innover dovreplatået hadde brukt lokalavisa Dover Tidene som dopapir og at gubben ble det fatale målet. Gubben var ikke snauere enn at han leste gjennom stoffet som sto i avisa uten skrupler. Det var da ham oppdaget at merrabettet, hu skrukkelpetra, naboen til gubben, hadde mistet sitt kosedyr som hun nylig hadde kjøpt på sin årlige sydenferie i Afrika.
Nå er hun helt fortvilet og mannen i huset ligger til sengs med nesehårfjerneren godt plantet oppi nesen, på full guff uten mulighet til å kunne slå den av. Hvor skal dette ende???
Kåre stakkar, sitter vel enda opp på svartloftet sammen med romtønna og slikker på fingeren i håp om å bli reddet.
Gubben er nå på tur ned fra fjellet igjen, da han sturer fælt om dagen. Ingen god lukt av julebakst i år mumler han. Døra til svartloftet er stengt med store stokker, så eneste utveg må bli en annen vei... Ja, hvordan blir det, står dagen til jul...

Mvh

Odd E.

Ps: Et fabelaktig godt formidlende bilde Tove!!
Håvard F.

Spennende bilde, Her er det full storm, og man ser nesten ikke hus og hjem.
Føler kulda og vinden her Tove.
God formidling
mvh
Håvard
Christine K.

Skikkelig bra uværsbilde. Fint i s/h, da ser det ennå mer skummelt ut.
Hilsen Christine
Isidoros P.

Jeg liker historien som blir fortalt i bildet ditt..Jeg synes stemningen er flott overdrevet og gir en kustnerisk følelse..ikke noe dokumenar bilde fra deg..:)
isidoros
Børth Aadne S.

Spesielt og stemningsfullt bilde som falt i smak :o) Det kan ikke ha vært bare-bare å ta bilder i et slikt vær? Likte dette :o)

Mvh
Børth Aadne
Tove H.

Tusen takk for all god tilbakemelding, ble jo kjempeglad for at responsen ble så god - og innlevelsen ..... ! Og Odd, du er en historieforteller av rang - så det hele for meg og lo meg skvett ihjel. Ikke mulig å stå opprest i slikt vær, bare å gå inn og vente på bedre tider. Og Kåre, stakkars....er han på svartloftet eller ute i uværet, tro? Hm........
Hilsen Tove
Eva Marie P.

Tøft bilde.
Dette likte jeg, her er det jammen vær, mykje vær.
Spennende bilde. Absolutt i den kunstneriske sjangeren.
Med enkle få elementer skaper du noe:O)
Kjempebra
-epl
Tove H.

Tusen takk for hyggelig kommentar, Eva!
Hilsen Tove
Bela D.

Her gjengir du en utrolig spenning. Med alt sin enkelhet river du meg inn i bilded og blikket søker etter ly for stormen. Jeg elsker slike duse bilder som går gjennom marg og bein - og dette er et slikt et.
Mer av dette Tove.
mvh
Odd
Hans-Jørgen H.

Helt sikkert Sturebua oppå det værharde Dovrefjell ja.
Håper inderlig at han Kaare forlengst har passert dette nifse sted og nærmer seg Bergen.
Tror kanskje Gullivern overvurderte Kaares retningssans. Hadde vært så mye enklere å vøri to.....
Skummelt bilde Tove!
Liker det godt da du virkelig setter fantasien og tolkningene i sving her.
Tyrin.
Tove H.

Tusen takk for inspirerende tilbakemeldinger, Odd og Hans-Jørgen! Bra tilbakemelding at det går gjennom marg og bein, da treffer det. Men Kåre stakkar, han har kanskje like dårlig retningssans som meg...huff...
Hilsen Tove
Marit O.

Spenningen er til og ta og føle på Tove!
Jeg får grøssninger her jeg sitter!! :)
Tonene du har valgt her,passer utmerket til stemningen!
Godt jobbet!!

Mvh Marit
Tove H.

Gleder meg alltid veldig over å høre at bilder treffer....
og grøssninger til og med ... Tusen takk, Marit for fin tilbakemelding!
Hilsen Tove
Stein-Evert P.

Dramatisk og herlig på samme tid.
Jeg utbroderer ikke meningen om bildet annet enn at jeg liker det kjempegodt!!! :)
Tove H.

Tuuusen takk:-))
Hilsen Tove Heggø
Avsluttet .

Oi, her har jeg også gått glipp av et fantastisk bilde.
Dramatisk, fint fanget, veldig bra Tove
mvh arild
Tove H.

Tusen takk - hyggelig å høre!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu