Havgap i nordvest
Dette bildet er tatt fra Sukkertoppen, en liten fjelltopp i Ålesund. Derfra ser vi langt utover havgapet, den ytterste øyen er Runde (kjent for sitt store fuglefjell).
Dette bildet er et av mine favoritter. Nydelige farger pga. algene i sjøen, fin dybde og et nydelig motiv. Uten den røde båten som kommer sigende utover i havgapet hadde ikke dette bildet blitt så spennede, synes jeg. Den skaper også en fin fargekontrast!
Utstyr
  • canon eos 350 D
  • sigma 17-70
  • Brennvidde17mmmm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger212
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_433173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Øystein A.

Hei.

Fantastiske farger på havet, og flott komposisjon med båten som skaper en kontrast i bildet.
Det eneste som trekker ned for min del er at skyene er noe utbrente/overeksponerte
Geir B.

Hei Marianne,

Et flott landskaps-bilde. FInt med de grønne og blå fargene i sjøen. Og den røde båten gir dimensjon og dybde til bildet.

Du har kanskje litt vel mye kontrast i bildet. En del av skyene er utbrent. Fjellet bak båten er nesten helt svart. Du kunne prøve med Shadow/Higlight i Photoshop og se om du kunne rette opp litt av dette.

Dette er et motiv hvor det kunne vært smart å ta flere eksponeringer og så sette dem sammen slik at man får med detaljer både i lyse og mørke partier.

MVH


Geir
Kim H.

Fantastisk flott motiv! God ide å ta med båten, det skaper litt liv i bildet ditt! Fargekontrasten er også god! Synd fjellet ble så mørk og at skyene ble litt utbrente.. kanskje du får til å rette på dette i PS? Iallefall - knallfint bilde / motiv! ;)

*kim*
Kolbjørn P.

Oi, dette var flott, nydelig lys og grunnen som strekker seg ut i fjorden, flott med den røde båten ja, har du brukt polariseringsfilter? Her skulle du hatt et nd-grad filter for å dimme ned horisonten, da hadde du fått alle detaljene du trenger for resten av bildet, jeg har prøvd nd-grad av en kollega og ønsker absolutt et slikt sett under juletreet
marianne k.

takk for tilbakemeldingene.:) setter jeg pris på! Ja, jeg er klar over utbrentheten i fjellet og skyene..det var litt uheldig. Jeg klarte ikke å hente fram noe i raw heller...men kan lett manipuleres på noe da..:) Jeg skulle absolutt ha bracket bildet i flere eksponeriger...men lært det til neste gang! Har aldri hørt om nd grad, men høres veldig nyttig ut!;) takk gutter!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu