Pernille
Kanskje virker bildet litt mørkt på skjermer som ikke er riktig kalibrert?? He he....
Har tatt noen filmer hvor jeg har testet litt ulik bruk av blender, så husker jeg likevel ikke hvilken blender jeg har brukt her!!
Har du positive/negative kommentarer? Forslag til forbedring mottas med takk!
Utstyr
  • Canon Eos 5
  • Ef 28-105
  • Blender-
  • FilmtypeAGFA XPS 160
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger122
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4326} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Mats N.

Hej K.
Det är alltid svårt med blixt ''rakt på'' som jag tror du bruket här. Men det blev ju jättebra, inga fula skuggor bakom tex. Jag brukar tycka om mörka bakgrunder så det är väl därför det blir mest plus från mej för den här bilden!
Kinehw h.

Jeg har alltid unngått fotografering som krever blitz, men har nå bestemt meg for å prøve meg litt frem. Dette er første gangen jeg fotograferer med skikkelig blitz, så jeg setter stor pris på tips ang blitz-fotografering!!
Mvh Kine
Mikael L.

Ja, det här blev ganska så bra. Mjukt och jämt ljus. Vet inte vad du har för bildredigeringsprogram men unsharp mask hade gjort bilden ett snäpp bättre. /Hälsningar Mikael
Kinehw h.

Trodde jeg hadde brukt unsharp mask; kanskje har jeg ikke det da?? Bruker Adobe Photoshop 5,5, men er fremdeles ganske fersk så alle tips mottas med stor takk!
Mvh Kine
Kinehw h.

Ps. Siden dette er min lillesøster så er jeg nok litt ekstra ''subjektiv'' i mine meninger ang bildet? Derfor er jeg veldig spent på hva dere andre mener!
Mvh Kine
Torbjørn V.

Jeg likte dette bildet, men jeg synes at bildet var litt mørkt i underkant. Det ser ut som om ansiktet står i løse luften....!?!
Kristin Kjellsdatter W.

Pen jente, bra bilde. Likte den litt originale versjonen der ansiktet henger i løse luften.
Kristin
Nina J.

Enig med T.V !!!!!:)Fint utrykk..
Avsluttet .

Tja...gillar inte ljuset här..hon får ju väldiga äppelkinder som inte förskönar precis..
Kinehw h.

Hadde det hjulpet dersom hun f.eks holdt en hvit (eller lys) reflekterende gjenstand i fanget for å fjerne eplekinn og ''ansikt i løse luften''? Er som sagt helt fersk når det gjelder fotografering med blitz...... takker for kommentarer!!

Mvh Kine
Mats N.

Ang. mörk bakgrund är det väl en smaksak, med blixt rakt på och svart klädsel blir ju kontrasten hög och det blir svårt att få teckning av klädseln om inte ansiktet skall bli för ljust. Kan säkert fixas i PS. Att hon här är avbildad slik hon ser ut är inget problem för mej, se kommentarerna till bild nr. 6083.
Din placering av henne i bilden lite utanför mitten virker gott för att göra bilden mer personlig, vill jag också mena.
MVH/Mats N.
Torbjørn V.

Hun kunne f.eks holdt noe sølvpapir eller lignende i fanget? hvitt papir fungerer også.
:-)
Kinehw h.

Ja Torbjørn, det var del det spørsmålet mitt gikk ut på!? Så da er svaret ja altså?
Gunte; må få presisere at jeg ikke ser NOE feil med å ha litt ''eplekinn''! En slank, men frisk og sunn, ung jente; en herlig motsetning til dagens slankehysteri!
Takker for kommentarer!
Mvh Kine
Kinehw h.

PS. Mats, hvilket bilde er nr. 6083, og hvordan kan jeg finne frem til dette??
Mvh Kine
Birna R.

Kine: jenta ser opplagt sunn og frisk ut, så der er det ikke noe problemer. Problemet du nevner med ''ukalibrerte'' skjermer kommer vel av at bildet er tilpasset Mac, ser ialllefall slik ut på min PC. Du har lagt ut med sRGB fargerom og det ''pumper'' opp fargemetningen enda litt mer. Hudtonene her tåler nok det, men pass på ved andre opptak om du vil legge såpass hard og flat belysning mot et ansikt.

Utnytting av bildeflaten er bra, men jeg setter et spørsmålstegn ved det å la henne ''gli'' inn i bakgrunnsmørket. Det gjør at bildet mister dybde og flates ut, dessuten forsterkes følelsen av høy kontrast. Bittelitte grann lys som akkurat lot omrisset anes hadde straks løftet det hele mer.

Du får sikkert lov til å prøve på nytt?

bildet Mats referer til nr. 6083 har linken bilde nr. 6083. Det står en (kryptisk) bruksanvisning hvordan du setter opp slike bildereferanser rett under bildeteksten din, om du kikker etter.
Torbjørn V.

Kine: Svaret er ja. I tillegg, dersom du ikke alt har gjort det, kan det lønne seg å rette blitzen i f.eks taket (se opp for fargestikk) fortrinnsvis et hvitt tak dersom tilgjengelig, eller du kan sette på en ''diffuser'' for å gjøre blitz-lyset litt mykere. Jeg er foresten enig med deg angående eplekinnene.
:-)
Kinehw h.

Bjørn;
Sitter på Mac ja, og har til nå enda ikke funnet en eneste pc-skjerm som viser bildet mitt slik jeg ser det her hjemme!! Sikkert x antall ulike grunner til det; ikke vet jeg, er ikke noe datafantom - enda!! Det at jeg ikke er noe datafantom gjør jo også sitt til at jeg ikke helt skjønner hva du mener med at bildet mitt er lagt ut med sRGB fargerom? Men det akter jeg å finne ut!! Det eneste jeg vet er at bildene mine blir bare en haug med striper dersom jeg legger dem ut med cmyk!!?

Ser godt poenget ditt med litt lys for å lage omriss, der (også) må jeg nok prøve meg litt frem! Jeg dro med meg søsteren min (Pernille) ut i naturen for å teste litt blender og blitz på portretter! Det var overskyet og mørket lurte rundt hjørnet, men det var enda ikke blitt noe særlig mørkt! Resultatet med den helt sorte bakgrunnen kom derfor ganske overraskende på meg. En selvfølge for dere som kan det meste, men som du sikkert har forstått så er jeg totalt uvitende når det gjelder blitz, og jeg holder som sagt også på med å finne ut litt om ulik bruk av blender.

Og ja; jeg får garantert lov til å prøve på ny, og det skal jeg også! Takk for lærerike kommentarer!

Torbjørn; Som du sikkert skjønner av svaret mitt til Bjørn, så var det ikke noe tak akkurat her, men lover å benytte meg av tipset ditt en gang jeg er i en passende situasjon! Takk til deg også! Forresten så blir sikkert søsteren min lykkelig når hun får høre at det er ''lov'' å ha kinn!!! :)
Mvh Kine

PS. Jeg vet hvordan man lager link til bilder, men jeg visste bare ikke hvilket bilde Mats refererte til i denne sammenhengen (i og med at det ikke var noen link!!!).

......Uff, ble langt dette her!!!!! Sorry!
Mats N.

Hoppas du hittade den, Kine!
Jag är ännu mindre datafantom än du är, så det med att klippa/limma är lite krångligt, men jag får väl lära mej det...om jag vill referera till någon annan bild någon gång...
MVH/Mats N.
Kinehw h.

Hei Mats
Jeg husker at jeg fant bildet den gangen, men da jeg skulle se på det nå (for å friske opp hukommelsen) fikk jeg beskjed om at det antakelig var slettet av fotografen! Men det betyr ikke så mye! En grei regel for å unngå feil i kommentaren er å sjekke før man legger den til; da ser du fort om du f.eks har klart å lime inn riktig!
Mvh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu