Engevikhavn
Innerst i Sævareidfjorden - en sidearm til Bjørnafjorden i Hordaland, ligger den tidligere handelsplassen Engevikhavn, en idyllisk plett rammet inn av steile fjellkammer og det dunkle fjordspeilet som sprenger seg inn mellom steinknausene. Dette vakre sjøbruksmiljøet som reiser seg på en liten odde ut i fjorden, har mange godt ivaretatte bygninger, både naust, sjøhus og det hvite hovedhus litt lengre opp fra vannkanten. De okergule sjøhusene stamper nesten ut i sjøen, og flere av bygningene stammer helt tilbake fra 1700-tallet. Her har tidligere vært både post, krambu, bakeri, gjestgiveri, tingstue og travel kai. Engevikhavn hadde sin storhetstid rundt 1870-80 og hadde da jevnlige dampskipsanløp. På grunn av den gode havnen ble stedet også benyttet som opplagshavn for brislingskøyter om vinteren.
Opplysningene er hentet fra en artikkel av Otto von Münchow i Båtmagasinet:
http://www.batmagasinet.no/baatweb/cms.nsf/Bladarkivovers...enDocument
Bildet er skannet fra diaz og er dessverre ikke helt skarpt. Jeg ble inspirert av bildet fra Heradsholmen i Jondal som Andreas Bakke la inn på f/22 i går, og velger derfor å bidra med mitt ferieparadis fra de samme traktene.
Utstyr
  • Pentax MV1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_430512} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Steinar B.
Et flott sted du har formidlet :)
Jeg ville nok prøvd å øke kontrastene litt, det blir litt blast for meg.
Hva med å prøve en litt annen posisjon når du tar bildet. Det er et tre som er helt sentrert over mønet. Ikke så galt som en lampeskjerm som hatt på et hode, men bare noe få meter til en av sidene tror jeg kunne hjulpet på komposisjonen.
tove j.
Fint med historieknyttet til stedet! Synes det er litt støy i bildet. Litt støyfjerning og mere kontrast kanskje..Er enig med Steinar angående treet. Men motivet i seg selv er fint det. Vennligst Tove J
Andreas B.
Hei Nina!

Veldig kjekt at du ble inspirert av bildet som jeg la ut. Er enig med de to andre om at du gjerne kunne økt kontrasten. Jeg tenker også at det er mye vann i forgrunnen uten noe som øye fester seg ved, mulig du kunne kuttet litt av forgrunnen. Synes også at det er litt uheldig at du kutter naustet til høyre.

Eller vil jeg si at dette er en fin formidling av et vakkert sted. Stå på!!

Andreas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu