2 Drager
Har valgt å skarpe opp litt ekstra her for å få litt ekstra "liv" i bildet og for å få frem stjernene bedre.. Derfor kan kanskje litt støy sees enkelte steder inne i nordlyset.

Har derfor heller ikke brukt noen form for støyfjerning.

Hvis du bruker fantasien litt og ser nøye så kan du se 2 drager i nordlyset her, dene ene gaper mot venstre med bena på fjellryggen, og den andre strekker halsen og hodet med opp mot høyre og litt nedover! :)
Vanvittig skue og opplevelse!
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 24mm f/1.4 L II USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1s
  • Nei
  • AnnetISO2000, stativ, fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_430254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Inger-Lise S.

Lekkert motiv med vakre fargenyanser.

Inger-Lise
Ole Christian S.

Takk for det Inger-Lise.. Liker også at jeg har fått fargenøyansene frem her. Jeg stod egentlig å fotograferte andre vei, men nordlyset mektig som det kan være var over alt denne kvelden, og da jeg snudde meg så jeg dette "beistet" rett over meg.

Frank K.

Se der ja. Herlige buer med godt gjengitte farger fra hva vi opplevde på stedet. Man kan vel mene hva man vil om stolpen og ledningene, men jeg tror jeg bikker mot at de passer inn. Tenker umiddelbart på at sterke nordlysutbrudd faktisk har satt trafostasjoner ut av spill.
Eva Marie P.

Åh,så lekkert,
eg kan jo sjå at det beveger på seg:O)
Så stjerneklart og DET fantastiske nordlyset..
Dette var et mektig skue. Godt formidlet.
-epl
Tove H.

Du verden , så flott! Gnistrende flott skue!
Hilsen Tove
Øyvind B.

Flott nordlysbilde, selv om det er en del støy. Enkelte ganger kan det være bedre å leve med litt støy for å få fram flere detaljer enn å bruke støyfjerning. Men stolpene og ledningene passet absolutt ikke inn her etter min mening, og jeg ville ha klonet de bort.
Øyvind
Ole Christian S.

Øyvind; jeg synes faktisk at stolpene er med å lage perspektiv i bildet og de forteller hvordan kameravinkelen er i veldig mørke omgivelser. Men dette er vel en smaks-sak. :)

Frank; jeg er enig mhp stolpene, selv om de faktisk ikke var planlagt. Her snurret jeg bare rundt kameraet og skjøt det jeg var god for da det danset over og bak meg.

Eva og Tove; takk for det. :)

Noen som ser dragene? :)


Øyvind B.

Ja jeg skjønner at det er flere meninger om dette, men det viktigste er jo at fotografen selv er fornøyd med et bilde. Jeg har studert lenge og vel på bildet, men klarer ikke å få øye på noe som ligner drager;)
Øyvind
Morten L.

Fantastisk bilde. Du måtte bare stått og måpt etter et slikt motiv. Flotte fargegjengivelser syns nå jeg. Sikler etter et slikt kamera som du har siden man kan skru iso'en opp kraftig uten at det synes nevneverdig. Men litt for dyrt. Kanskje D7 er tingen. Kanskje jeg ser dragen på venstre side. Med litt velvilje. Godt fanget
Morten M.

kjempeflott nordlysbilde. bildet er kraftig skeivt, med tanke på fjorden nede i midten.
Ole Christian S.

Hei Morten, der er ingen fjord nede i midten, det er et synsbedrag! Havet er bak meg, jeg peker sterkt oppover med kameraet! Det er overgang fra sky til himmel du ser, men ser at det kan se ut som vannlinjen ja.

Kameraet er faktisk i vater her, men lyktestolpene ser skjeve ut fordi jeg står rett nedenfor med vidvinkelen og skyter oppover!

Takker for feedback! :)
Anne-Lise S.

Visst ser jeg dragene! De er veldig godt synlig også! Synes dette ble veldig bra, til tross for, eller kanskje nettopp pga oppskarpinga. Synes det gjør seg med stjernehimmelen! Lekre farger og godt foreviget nordlys! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu