Orange light
Bildet er tatt i Antelope Canyon, En underjordisk fjellsprekk (over 400m lang) i Page/ Arizona, USA. Dette er virkelig et fantastisk plass for fotografer! Sprekken er bare 0,5 - 3-4 meter bred og opp til 20 meter dyp. Likevel en litt skummel plass, da elve turister omkom her pga. flom for noen år siden.
Lyset forandrer seg hele tiden, og fargene på steinene er fantastiske. Vanskelig å velge ut ett bilde herfra.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-10-09 16:48:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-10-09 16:50:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D3
  • Nikon AF-S Nikkor 14-24mm 1:2.8G ED
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger540
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_426329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Sverre M.
Hellige ku, jeg synes ha sett en mengde bilder fra den plassen. Men fargene og formene er malerisk pene. Tenker der var en opplevelse.
Jan-Vidar B.
Dette var fantastisk vakkert, nesten uvirkelig. Av en eller annen grunn får bilde meg til å tenke på Star Wars. Dette bilde har perfekt lys og glimrende detaljgjengivelse og flott komposisjon:) Linjene er med på og skape en flott dybde:)
Kyrre M.
Fantastisk flott bilde, duse toner, lys og skyggepartier i balanse, linjer som skaper dybde.
Imponerende arbeid!

mvh Kyrre
Hans Christian G.
Fint bilde Olav, man får litt utenomjordiske assosiasjoner her. Men kan ikke få bort tanken på at det hadde vært interessant med en modell eller et annet "jordisk" i dette bildet. Det hadde skapt en annen referanseramme. Slik jeg ser bilde nå er det pent, nesten litt for pent, litt for ensformig, et bilde man kan fort gå lei av. Det er det som er så interessant med fotografi, det pene i virkeligheten er ikke alltid så interessant når man visualiserer det ved hjelp av fotografi. Ikke misforstå Olav, det er bra sett, fine farger, bra eksponert og et fint bildet!!
Ivan H.
Hei,

Her har du fått frem former og linjer på en god måte. Du bruker lyset godt og kontrastene kommer godt frem. Kanskje kunne du hatt enda mer kontrast, fått frem strukturen enda litt mer. Men viktig ikke å overdrive.

Når det gjelder utsnitt, er jeg usikker på toppen, der du har den kanten som solen treffer. Tror jeg ville forsøkt et kutt ned til under den, og sett hvordan det ble i forhold til denne versjonen. Når du har kuttet der, er det mulig du må justere også litt i bunn.
Men det er vel også viktig å vise stien i bunn.

Ellers så er jeg litt uenig med at dette er kjedelig. Får du frem enda mer detaljer og struktur, hadde dette blitt bra i stort format på veggen.

Mvh
Ivan
Fred S.
Synes at dette er BÅDE pent og spennende. Fotografi handler jo også om struktur, linjer og lys, og bgildet ditt byr på alt dette. Når det er sagt, kan jeg legge til at jeg liker øverste del av bildet best, og kunne ha tenkt meg en mer tilnærmet kvadratisk versjon.

vh fred
Olav T.
Takk for gode kritikker, og konstruktive innspill i innlegg og pr. e-post. På bakgrunn av disse har jeg lagt ut en ny versjon, som kanskjer hever bildet noe.

Et tankekors er bruk av automastisk hvitbalanse i slike omgivelser. Versjon 3 viser kameraet sitt automatiske valg av hvitbalanse (Nikon D3), mens Canon valgte en versjon som ligner mer på de to første.

Når det gjelder manglende modell, eller referansepunkt, i bildet, er jeg enig i at dette kunne vært interessant. Utvalget av modeller på opptakstidspunktet var dessverre begrenset. Den eneste tilgjengelige modellen var en kanon-fotograf fra Sunnmøre med sin grønne canon-fotovest struttende av objektiv, filtere og all verdens duppeditter man må ha med seg på tur. Det passet seg ikke.
Avsluttet .
SJÅ DER JA:-)HEH
Hans Christian G.
hei igjen Olav, jeg synes versjon 3 gjorde bildet bedre, ved at fargenyansen forandres blir det skapt en mer 3dimensjonal effekt som jeg mener hever bildet.
Interessant tema du tar opp med automatisk hvitballanse, ved fotografering av motiver i forkjellig lys, vekslende vær er automatisk hvitbalanse et must i mange situasjoner. Jeg synes Nikon sine tidlige digitale SLR kameraer hadde håpløse automatiske hvitbalanser men det har blitt mye bedre nå, og særlig ved D700 og D300s (som jeg bruker) får jeg "kelvinverdier" jeg liker... dette er selvfølgelig også litt smak og behag. Canon kjenner jeg for lite til.......
Kyrre M.
Hei

Da ender jeg på versjon 2 :-)
Torbjørn L.
Dette var ordentlig kult komponert! Man føler man blir regelrett sugd inn i bildet. Fargemessig syns jeg alle versjonene var spennende men jeg faller litt på versjon 3 som en personlig favoritt :)

Spennende komposisjon og utsnitt. Bra :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu