Løvskogen...
...skjuler mye rart!
En liten mårunge som titter nyskjerrig frem.
Det har blitt lite med mår-bilder i det siste; etter endelig å ha lykkes med å få frem måren så ble det satt i gang et stort byggeprosjekt der langt inne i mårskogen... hvem skulle vel trodd det?!
Så nå dundrer det og smeller fra alt fra gravemaskiner og lastebiler til hammer og spiker dagen lang!
Ikke rart måren kun våger seg frem på nattestid da... men den er i alle fall der! :)
Utstyr
  • Nikon D700
  • 200-400
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_425544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Terje S.
Artig disse krabatene Tor Erik. Mårene her opp bryr seg lite om støy fra omgivelsene. I hele sommer har de ryddet krattskog 100 meter unna skjulet, sprengt bergvegger,malt opp trevirke med traktor og ikke minst masse biltraffik. Tror det er en av grunnene til at jeg lykkes også. De ser ikke på slik monoton støy som noe fare. Men derimot vind,store rovfugler og rev er nok en større trussel.
Mårene er oppe er veldig skeptisk når det låser i trekronene.
Lykke til videre med prosjektet.

Terje
Terje S.
Skal så klart være blåser i trekronene.

Terje
Tor Eirik P.
Hei Terje!
Godt å høre... håper at de ikke har blitt mer skremt av bråket en at de snart våger seg frempå på dagtid igjen :)
Det kan jo være det er en annen grunn til at de har gått over til å bare komme på nettene, men de forsvant i alle fall veldig samtidig med at maskinene begynnte med bråket!
Har sett musvåk og spurvehauk i området. Måren forsvant som en rakett når musvåken kom! hehe
Det har ikke vært mår fremme når spurvehauken har vært der, er de like skeptiske til den også?

/TE
Frank A.
Morsom fyr. :-D Som tidligere onkel til en ilder så må jeg si jeg er sjarmert i senk av disse ingeniørene. De gir seg ikke hvis de har satt seg noe fore. Denne har du fanget veldig fint. Liker godt innrammingen du har brukt der måren er knallskarp i sitt eget miljø av trær og busker. Et fint bilde jeg ble i godt humør av. :-) Mvh FrankA
Håvard F.
Synes dette ble vel så severdig som de gode nærportrettene som ligger på dotten av måren.
Miljøet, skarphetsplanet og komposisjonen her gjør dette bildet svært severdig.
Godt "skudd" dette Tor Eirik. Liker det bra.
mvh
Håvard
Jon V. S.
Hei,Tor Erik.
Alltid artig å se disse nysgjerrige små dyra. Flott komp. og passende utsnitt av Måren i skogsmiljø..

Mvh.
Jon V.
Terje S.
Kanskje ikke rette plassen å komme med svar på spørsmål om måren men mine erfaringer tilsier at de er veldig skeptisk til fugler med litt størrelse. Har sjøl spurvehauken innom ett par ganger for dag,- og de er livredd. Tror ikke spurvehauken er noe trussel for måren, men de skiller sikkert ikke på hønsehauk og spurvehauk. Begge er skummelt.Dyra vil nok komme tilbake men forvent ikke samme besøksfrekvens som i juli/august. Fra å ha opp til 15 mårbesøk på en dag nøyer de seg nå med ett besøk pr individ pr dag.Det normale for disse dyra er nok matsøk i mørket, men med faste foringsrutiner og samme låt hver gang, at maten er servert, gjør nok fristelsen for stor for mange av dyra.. ( ihvertfall unga) Her oppe har noen av dyra skiftet til vinterpels mens andre venter på seg.Siden du nå har startet foringa håper jeg du fortsetter over vinteren. Tror du kan påberegne å ha dem der frem til april/mai neste år. Da blir de jaget ut av reviret. Du vil da kun få mårmor innom i ujevn frekvens. Kan tilsynelatende virke helt tomt for mår akkurat der å da men fra midten av juli er det full fres igjen med nye unger.Slik regner jeg med at det vil bli. Så litt forutsigbarhet er det sjøl om dyra er ganske så sær. Til bilde har jeg å si at det er ett fint miljøbilde men har en mistanke om at det er ett ørlite magentastikk i det. Det fikser du fort i colorbalanse.

MVH

Terje
Tor Eirik P.
Tusen takk for kommentarer :)

Terje: takk for god mår-info, kjekt å få gode råd fra folk som vet hva de snakker om! :)
Kanskje det er litt magentastikk når du sier det ja... jeg sliter litt med å se slikt selv, har ikke verdens beste fargesyn desverre! Nokså plagsomt når man har foto som hobby egentlig, håper de finner opp en medisin som kurerer det og snart!! ;)

Mvh TE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu