Ein stor dag er på vei
Det nærmer seg 10 september og ein stor dag for mange jegere, meg sjølv inkludert.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger187
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_420792} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Egil S.

Nydelig og velkomponert bilde av en vakker fugl.
Du treffer veldig godt her, godt gjort med den hvite vingen mot den hvite snøen.
Beklager, men jeg håper denne slipper unna jegerens skudd...

Egil
Knut Georg F.

Denne tar seg minst like godt ut i lufta som på matfatet, ikke minst på grunn av den gode fotograferingen.
Mvh Knut
Odd A.

Sylskarpt og flott eksponert bilde av rypa. Godt utført arbeide.
Mvh
Odd
Reidar N.

Enig med deg Knut, men rype er etter kvart blitt ein av livrettane mine. Det er feststemning i stova dei laurdagskveldane han far serverer sjølvskutt rype med noko attåt. Rype er i tillegg til å vere ein opplevelsesressurs også ein fantastisk kulinarisk nytelse for mange friluftsfolk. Forskning viser også at jakta har forholdsvis liten innvirkning på bestanden. Den er det andre ting i naturen som regulerer.Eg ser ingen konflikt i det å jakte og det å ville bevare rypebestanden.

Reidar
Adrian Dyrhaug G.

Hei Reidar!

Et velkomponert bilde av vakker fugl i stilig positur! God skarphet samt et vakkert og naturlig miljø som står i god stil til fuglen selv. Fine fargetoner og et tett og fint utsnitt også.

Godt jobba dette!

mvh Adrian Grande
Jørn K.

Virkelig flott fanga. Utrolig skarphet til å være rype i full fart!

mvh
Jørn.

Ps støtter synet ditt på jakt, men vil likevel påpeke viktigheten av måtehold i høst. Her i Engerdal, og mange andre steder i landet, er det dessverre en elendig tilvekst i år.
Odd E. k.

Får håpe du ikke får skutt rypa di i år , dette til stor glede for alle oss som vil ha en sterk og bærekraftig rypebestand. Ikke rett det du skriver om at jakt har liten innvirkning på bestanden.
På siden til Norges Jeger- og Fiskerforbund oppdatert den 02.09.2009 skriver de følgende: Avlyst i Oppdal
Jaktutvalget i Opdal JFL har like godt vedtatt å stoppe all hundetrening og jakt i terrenget som laget disponerer i Grytdalen. Dette er gjort i samråd med grunneiere i området, som også avlyser jakta i sine områder. Det er ikke observert kull av betydning, mest par og enkeltfugl.

- Med et slikt grunnlag finner utvalget at jakt er uforsvarlig, og avbryter all aktivitet i terrenget for resten av året. Utover oppsynsvirksomhet vil det ikke bli noen godkjent aktivitet i terrenget denne høsten. Jakt er høsting av naturens overskudd. Uten overskudd, heller ingen jakt. Det er sjelden å oppleve dette, men slikt kan skje. Ellers i Oppdal regner vi med et middels år, sier leder Bård Jystad i jaktutvalget til Opp.no.

Dette bekreftes av tips som NJFF har fått, med noe bedring i de vestlige delene av Trollheimen og Dovre mot Møre. Elendigheta fortsetter imidlertid i Engerdal og Kongsvold.
Sitat slutt.

Mvh

Odd E.
Reidar N.

Eg er ikkje uenig i å frede bestanden der den er dokumentert elendig, men det er ikkje jakta som er årsak i at det er lite ryper i ein del områder. Det er andre forhold i naturen som bestemmer det. Her i områda våre er det mest fjellryper, og på årets turer har eg ikkje registrert mindre enn normalt.I fjor, som visstnok var like dårleg mange stader, observerte eg på eit par jaktturer her det meste eg har sett på jakt nokon gong. Andre turer meir beskjedent. Altså i snitt heilt normalt. Det blir nok nokre turer i år også.

Reidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu