You better Belize it!
Bildet inngår i albumet Central America -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-09-05 21:22:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-09-05 21:24:27
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • EF S 10-22 mm
  • Brennvidde10mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetDet er brukt polariserende filter, i ettertid har jeg fjernet vignettering. 100 Iso
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger625
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_420073} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Thorbjørn R.
Ganske fint, egentlig. Midtstillingen av stråhytta (en restaurant, kanskje?) fungerer bra i mine øyne. Denne rammes fint inn av grønt hav og den spektakulære skyen. Den mørkeblå fargen på himmelen øverst er med på å gi bildet ekstra "trøkk". Stranden er jeg derimot ikke helt fornøyd med. Mye stein og annet "rot". I denne settingen skulle jeg helst sett en kritthvit og helt ren strand. Jeg kunne også ønsket meg at den grønne delen av havet hadde begynt nærmere land.

Jaja, slik var nå motivet en gang - og har det da noe poeng å påpeke at det burde vært anderledes? Ja, mener jeg...

Mvh Thorbjørn

Marius S.
^totalt uenig.
Du legger alt for mye i noe som åpentbart bare er et enkelt og flott feriemotiv.

Fint bilde:)
Yngve Sem P.
Jeg synes dette er fint formidlet. Pen flateinndeling, med kanskje litt for hard kontrastbruk. Midtstillingen av stråhytta fungerer fint, et alternativ kunne være å kutte vekk stranden.

Jeg skjønner hva Thorbjørn mener, men virkeligheten er slik du viser. Du gjør et poeng av geografien her, og prøver ikke å finne det "perfekte" tropiske øy-motivet, men snarere å vise fram et stykke landskap fra Belize. Slik jeg forstår det.
Er dette Caye Caulker, forresten ?
Jon Christian J.
Flotte farger og dramatisk sky. Et greit bilde. Men jeg synes at bildet blir alt for midtstilt. Horisonten er midtstilt og hytta er midtstilt. Blir da desverre litt kjedelig. Horisonten er også en anelse skjev.
Kristin O.
Jeg takker for innspill!! Jeg skjønner hva Thorbjørn mener, men Yngve har rett, det er ikke en 'picture perfect' strand jeg prøver å vise. Slike rene strender er gjerne ryddet for at mengder av turister skal trives. 'Skrotet' er en kokosnøttt, drivved etc. som jeg personlig setter stor pris på ved en strand siden det gir meg en følelse av ekthet. For meg betyr det at stedet er eksklusivt når stranden ikke er ryddet. Eksklusivt i betydningen at det er få andre der.

Hytta på bildet var nabobungalowen til min egen, så den er fullt brukbar til bolig. Jeg var på en bitteliten og nesten øde øy litt lenger sør for Caye Caulker, ut fra Dangriga i Belize.

Midtstillingen synes jeg var nødvendig ut fra skyens form. Jeg har roet ned oppskarpingen noe på min egen skjerm, etter forslag fra Yngve (tror ikke jeg har rørt på kontrasten på originalversjonen) og det ble bedre. Horisonten ser ikke skjev ut med rutenett over, men med den brennvidden så blir horisonten kanskje dratt litt ned? Skyen er skjev og kan gi inntrykk av at horisonten er skjev.

Jeg legger ut en versjon til uten stranda, bare med vannet. Bildet blir ganske annereledes.
Helge .
Eg liker best orginalen.
Stranda med stein og innhald ellers koresponderer med mønsteret under vannflata. Men eg trur at ein nedtona forgrunn, also mørkare hadde "åpna" bildet meir. Kanskje er skya litt i lysaste laget også? Vidare kan det sjå ut til at det er oppskarpa litt for masse.
Ellers likar eg vinkel og komposisjon, mange er redd for midtstilling men eg synest at det er eit godt valg i dette motivet.

Mvh
Helge
Thorbjørn R.
Hehe, ja jeg likte den ryddige varianten. For øvrig er det ikke noe unaturlig eller kunstig med hvit sand uten steiner og tang - det har jeg sett mange steder hvor jeg sterkt tviler på at det nylig har vært noe ryddesjau.

Mvh Thorbjørn
Kristin O.
Tenkte at du likte den ryddige varianten best Thorbjørn, så jeg lagde den til ære for deg :) Jeg mente ikke å si at alle kritthvite strender er ryddet for oss turister, Whitehaven beach i Australia er f.eks er glimrende unntak. Men på de kanter jeg var, så passet de godt på strendene i de mest turistifisterte områdene, nettopp for å gi det perfekte inntrykket og strandrydding foregår nok oftere enn vi kanskje tror. På mange av øyene på Maldivene har de heltidsansatte som rydder strender, men mest for flytende søppel fra andre øyer. Så for meg var denne 'naturstranden' i Belize en positiv opplevelse.
Hans Christian G.
hei igjen Kristin. jeg synes problemet med dette bildet er at vi har sett slike bilder veldig mange ganger før, dermed er vi ute etter å se noe annerledes i denne settingen. jeg for min del ville gjerne sett noe spennende på stranden, en avsagd menneskearm for eksempel hehe....vel, kanskje ikke noe så drastisk, men håper du skjønner hva jeg mener. slike bilder som dette har vi sett så utrolig mange ganger før, jeg vil gjerne se noe nytt og spennende, men gjerne i tradisjonell (some denne) setting. Jeg synes ikke bildet er dårlig, det er bra sett, men som sagt vil man som seer gjerne bli overasket.....
Kristin O.
Hei igjen Hans Christian! Ja nå er jo dette et 'straight up' landskapsbilde og selv synes jeg skyen er litt morsom, men det er vanskelig å finne opp kruttet når man skyter landskapsmotiv, selv i eksotiske strøk.. Avsagde menneskearmer var det dårlig med der, jeg var på den øya alene, og hadde dessverre ingen modeller å jobbe med. Du synes ikke den kokosnøtta og drivveden holdt altså?He,he :) Jeg synes at 420 visninger på under en uke tyder på at bildet er severdig selv om det er litt klisjépreget.
Silje E.
Hei Kristin, Jeg synes bildet var fint og at det var drivveden og kokosnøttene som gjorde bildet, uten de elementene blir bildet kjedelig. Plassering av drivved og kokosnøtt gjør at man blir dratt mot hytten i det fjerne på en mer spennende måte. De fungerer som en pil mot hytten og man får også illusjonen om en usynlig bro/link mot hytten via drivved i vann og strand.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu