lyset som skifter i Nord
Utstyr
  • Canon 50D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_419995} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Edmund M.
Dette er lysforhold som jeg kjenner igjen fra fjordlandskapet her på Nordvestlandet. Raskt skiftende, og borte på et øyeblikk. Og ofte så fargesterkt at man nå i den digitale tidsalder kan bli beskyldt for å "dra for hardt i spakene.." Den intense rødfargen gir landskapet et dramatisk uttrykk, og den mørke havflaten forteller meg at du har regntunge skyer like i nærheten. Komposisjonen er grei. Siden mesteparten av hendelsene foregår blant skyene, er vel den lave horisontlinjen egentlig det mest naturlige valget her.
Lysforhold som dette er veldig kortvarige hendelser, og det er en forutsetning at kameraet til enhver tid er raskt tilgjengelig. Men en lærer seg å kjenne til værforhold og lyset som kan oppstå på grunn av disse, så det er vel ikke helt tilfeldig at du befant deg der akkurat da, med kamera.
Mvh. Edmund M.
Stian H.
Hei!

Utrolig flott lys- og fargespill naturen vartet opp med for deg:-)
Solnedgang i regnbyge?
Førsteintrykket var litt kjedelig, ikke naturen, men innholdet i bildet.
Etter å ha sett på det en stund ser jeg spennende sider ved det.
Balanse er et stikkord. Bildet står klippestøt med den lave horisontlinjen, mørkt hav og land mot lys og fargerik himmel.
Er horisontlinjen svak avbøyende ned mot venstre? Pirk som ikke betyr noe for opplevelsen av bildet uansett.
Balanse snakket jeg om. kontrasten mellom kalde og varme farger, gradering og retning, er det som gjør det meste av bildet for min del, og bidrar til den harmoniske balansen.
Fjellene spiller en liten rolle i bildet, men graderingen ut i rødt mot høyre var lekker.

Fin stemning, godt gjenfortalt:-)

Nyt naturen der oppe!
John H.
Hei
Pluss for farger, ballanse og komposisjon. Landskapet, som er tungt til venstre, toner ut i ett inferno av rødt, regntungt, lys. Inndelingen er fin her. Minuset er at bildet er litt "ullent" , kornete og uskarpt. Det skyldes nok eksponeringen på 1/80 med 100mm. Jeg vet ikke om du har brukt stativ eller hvor mye det er beskåret. Horisonten heller mot venstre, det kan du fikse.
John
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for kommentarer!

Edmund - Dette lyset varte faktisk ganske lenge, og jeg ble helt besatt.. Det er forøvrig fra Varangerfjorden, og akkurat her kjørte jeg tilfeldigvis forbi.

Stian - Hei, lenge siden! Ja, solnedgang i regnbyge, det stemmer. Og ja, bildet er skjeivt... Jeg er så dårlig til å se slikt når jeg er oppslukt av andre ting. Takk!

John - Bildet er nok ullent av den grunn at jeg ikke hadde stativ der og da. Typisk nok. Lena meg inntil bilen i litt lite lys, og det holder sjelden.. Men jeg skal tilbake til lyset der ;)


Ingebjørg

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu