Kautokeino blues...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_418362} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Morten M.
Hva vil du med denne tittelen`?
Øyvind A.
Hva jeg vil? Tja, fortelle hvor bildet er tatt, kanskje?
Ellers kan du gjerne kommentere bildet. Der er derfor det er lagt ut.
Ø.
John S.
Ok - da vet vi hvordan både kirken og veiskiltet i Kautokeino ser ut. :-)

Jeg synes at tittelen var veldig dekkenede for fotografiet. Bildet forbinder jeg lett med blues.

Det formidles også en form for hverdagsforfall som vi skjelden legger merke til. Her har skiltet fått seg et slag eller to og er ikke rett og fint som det en gang var. Vi er nok så vant til at omgivelsene våre er er snuskete at vi ikke legger merke til det lengre.

Jeg har et lite prosjekt som går på skilt og skilting. Et eksempel på på dette er http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=465927

Bra sett og bra presentert. Det skal en erfaren fotografs blikk for å få øye på slike motiver. Bra.

John
Skjærefotograf
Kristin O.
Skiltet har riktignok fått seg en trøkk. Men for meg er det kontrasten mellom kirken og den kyskhet kirken har stått for og at noen har påført fotgjengermannen som er på vei mot kirken, et 'lem' som stikker opp mellom bena, som får fokus.

God vinkel på bildet, godt gjort å få med begge deler.
Svend Wiig L.
Hei Øyvind!

Du vil selvfølgelig fortelle noe i bildet ditt!!
Har betraktet det noen ganger nå og ved første øyekast ikke så spennende kanskje men du tvinger betrakter til å finne ut av det!

Historien bak et slik bilde er essensen!
Tittelen så jeg først nå....uten at det vil "forbedre" bildet!?

Fotgjengerskiltet, noe bøyd til høyre, er "rettet opp"...av noen med "neden-til-genitalie!" En rampestreke til det godtroende...nemlig kirkens verdier...!
Ok! Når du nevner Keutokeino...så er det vel bare her du kan oppleve..!?:)

Humoristisk, godt sett og gjennomført slik jeg ser det!:)

Mvh Svend
Chr. G.
Den eneste "folkegruppen" som er på vei til bedehuset nå om dagen? Det er jo noe, men det blir vel lite penger i kollektkassa. Ålreit skildring av landsbygdas til tider fravær av folkeliv. "Frakkeslaget" som flagrer litt strategisk er ikke så viktig, men kan sikkert hjelpe noen til å få noe ut av bildet. Litt trangt i bunnen.
Ivan H.
Hei,

Har nå vært innom dette noen ganger og det var en setning som dukket opp, som jeg har lurt litt på om jeg skal skrive eller ikke.
"Kirkegjengere kan også være kåte".
Vi hører jo om pedofile prester i nyhetene fra tid til annen? Om dette er tanken bak bildet er jeg noe usikker på. Tittel på bildet blir da kanskje litt feil.

Uansett godt sett, men synes utførelsen kunne vært bedre. Kanskje du kunne spillt litt mer på kontrastbruk og evt en versjon i s/h. Ser ikke farger som betydelig for bildet.

Mvh
Ivan
Jan O Ø.
Hei.
Et skikkelig godt bilde med store kontraster.
Dette bildet setter fantasien i sving. Hva slags folk er det som går til bedehuset her?
Eller kanskje det sier noe om de som forlater bedehuset?
Eller kanskje de går forbi bedehuset og oppover veien til venstre i bildet?
Tyder bulken i skiltet på at "han" er beskutt?
Spørsmålene er mange.
De dystre skyene er med på å sette stemningen.
Dette liker jeg.
Greit nok med tittelen men det kunne for så vidt vært hvor som helst i landet så bildet hadde nok vært like godt uten tittel.
Mvh Jan O.
Fred S.
visstnok flere veiskilt i Kautokeino som er herpet av luftgeværkuler ( eller noe i den dur), tydelig at Buljo herjer, mens kirken sikkert ikke har samme betydning som i Læstadius sine dager.Forfall ? Vet ikke, har aldri vært der oppe, men Blues i tittelen tyder i alle fall på at du antyder at noe som har vært ikke finns lenger.
Ellers får jeg vel egentlig ikke helt tak i poenget her, og poenget med en hyperpotente kirkegjengeren tar jeg ikke.Synes heller ikke bildet er så visuelt spennende som de ofte ( som regel) er fra din hånd, så dette blir sånn passe.

vh fred
Morten M.
dette sier vel ikke noe om hvem som går i bedehuset. det er et skilt utenfor! Kautokeino har hatt en meget stor å stygg sak når det gjelder seksuelt misbruk av mindreårige jenter, faktisk nores største i omfang. når tittelen er slik den er s kan det se ut som om det er det som skal spøkes med. hvis det er tilfelle så er det flere som krenkes av dette.
Øyvind A.
Jeg begriper ikke hvorfor du tror at dette er ment som en spøk. Men om så var, hva er det du opplever som krenkende? Skiltet? Eller at noen har tatt bildet av det?
Dag T.
Kult bilde med masse fortelling. Tydeligvis lett provoserende men jeg har sansen for flertydigheten i bildet. Skiltet er bulkete, skjevt og "flikket på". Det KAN hentyde til konkrete hendelser men det kan også være en mer generell sak. Noen ser jo på ståpikken som ståpåvilje og iver. Noe kirken også kan trenge...
Kristin S.
Først må jeg si meg enig i at det skal et godt blikk til å oppdage slike motiver.
Bildet er fortellende og kan tolkes på flere måter.
Liker kameravinkelen og utsnitt som er med på å forsterke uttrykket/fortellingen.
Men det som imponerer meg mest er at bildet var gjenkjennbart, jeg skjønte det var ditt:)

Mvh Kristin
Øyvind A.
Mange takk for kommentarene.
Ø.
Espen A. I.
Artig at bilder skaper diskusjon og setter mennesker i en tankeposisjon. Dette har du klart med bravur. Selve bildet er løst bra og godkjennes.

E.
Øyvind A.
Taakk for det, Espen.
Hans Jacob H.
Artig observasjon og sammenstilling av elementene. Forøvrig har bildet nå fått en dokumentarisk verdi, for å si det slik. Skiltet med den elegante hattemannen og den påklistrede attributten, er nemlig byttet ut med den nye kjønnsløse (og politisk korrekte) strekmannen..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu