Skarven i natten
På en liten testrunde med vidvinkelen nede ved verftet i Tromsø. På tur ut en pir snublet jeg plutselig over en skarv som satt å sov, den var bare 1m fra meg. Rygget tilbake 3-4m og rigget opp stativet. Tenkte jeg skulle knipse et par bilder av den mens den sov, men jaggu våknet den. Det morsomme var at den ikke så meg i mørket der jeg satt og knipset.
Synes dette ble stilig.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 16-35 L f/2.8 II USM
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/9
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_417692} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Det hadde vært enda bedre om du hadde gått litt til siden og fått lys bakgrunn for skarven; den blir litt lite synlig slik den er nå.
Ole Christian S.
Det hadde den sikkert, men hadde jeg gått lengre til siden så hadde jeg havnet i havet og/eller skremt Skarven, så det ble som det ble.

Hadde ingen hensikt å bruke blitz heller her fordi da hadde jeg fått en skudd og så hadde Skarven vært borte.

Forsøkte også få med brua og ishavskatedralen for å få mer fyll i bildet, kommer ikke nært nok på fuglen med vidvinkel uansett.

Takker for feedback :)
Mona H.
Vakkert!!!!
Thorbjørn R.
Slett ikke verst. Veltilpasset og bra eksponering - at Ishavskatedralen brenner litt ut gjør ingenting. Skarven er selvsagt positiv for bildet. Den er ikke 100 prosent skarp - satt kanskje litt urolig? Komposisjonen synes jeg funker som bare det. Litt pirk: En smule mer luft (eller vann om du vil) mellom moloen og brupilaren hadde vært å foretrekke.

Brukte du forresten filter for å få stjernefassong på brulysene?

Mvh Thorbjørn
Torgeir J.
kjempe flott stemning, ser ut som skarven betrakter lysene fra tromsø, et bilde som beveget meg.
ps! flott camera :-)
mvh torgeir jensen
Ole Christian S.
Torbjørn; takk for tilbakemelding..

Jeg var her på tur ut ytterst på moloen for å få et annerledes perspektiv/utsnitt på brua og katedralen i det fine været. Plutselig så jeg Skarven rett ved foten min i bekkmørket, den var ikke planlagt medtatt i bildet for å si det sånn :) - Da jeg oppdaget den måtte jeg bare fort og raskt rygge og rigge meg til for å få et par bilder.. Hadde ikke så mange valg mhp utsnit for å si det sånn.. Noen gang er foto slik at det oppstår en situasjon og så får man bare prøve gjøre det beste ut av det.

Jeg skulle som sagt egentlig ta bilde av brua og kirka, og fikk flere bra bilder. Men når jeg først fikk med Skarven på nært hold med vidvinkelen valgte jeg å legge ut et av disse.

Er enig i det du sier om kompen og skarpe på Skarven, men som sagt, måtte forholde meg til situasjonen jeg "havnet i" der og da :) - Hadde heller ikke med meg noen andre objektiv.

Har ikke brukt noe filter på her nei. Jeg liker stjernestrukturen dette objektivet gir, synes det gir litt mer "piff" i slike bilder. (Men mange andre som ikke liker det)

Nå kommer Nordlyset snart ;)

Mvh.
Ole Christian
Jan Kåre P.
Dette bilde likte jeg.. fargene og alt... :) Jepp håpe det blir mer nordlys enn ka det va i fjordvinter.. da syns eg det va labert. :)

Tromsø hilsen fra meg :D
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu