Poetic death
Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken vinkel jeg synes er best, noen innspill?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-08-21 00:30:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-08-21 00:40:08
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-08-21 00:43:09
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2009-08-23 17:16:39
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon 5D Mark II
  • Canon EF 24-105 L f/4.0
  • Blenderf/9
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_417348} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Fred S.
Poetic death, ambisisøs tittel..., skulle tro det er måkenes Lord Byron som hviler her. Ser du legger ut hele fire versjoner, eller faktisk fire forskjellige bilder, tror det ville ha vært likeså greit å nøye seg med en, kanskje to, og heller eventuelt komme med de andre etter forslag om forbedringer.
Selv synes jeg du har truffet best med originalen, der måsen hviler fredfullt i sitt miljø, med havet i bakgrunnen, (for å holde meg til det poetiske...).
Ikke noe uforglemmelig bilde, men en fin ro over det, og selv om jeg ikke liker å se bilder av døde dyr ( ikke engang fugler, som jeg jakter på selv..), er dette litt ok.

vh fred
Ivan H.
Hei,

Kan begynne med tittelen som jeg ikke helt får tak på ut ifra motivet. Død, ja, men poetisk nok?

Liker vinkelen på v1 best, men skulle likte å sett enda lavere utgangspunkt. Kanskje du da ville fått med mer av nebbet. Likte ikke at du fikk med en båt oppe til høyre. Dette trekker blikket mitt unødig opp. En svart flekk ved sjøkanten fanger også min oppmerksomhet.
Ellers er det greit. Kanskje du og så kan få frem mer detaljer i fjærdrakten, på brystet?

V2 sliter komposisjonsmessig, der du har unødig mye "luft" oppe. Måsen mer diagonalt i forhold til bilderammen hadde du kanskje fått et mindre statisk bilde?

V3 noe det samme som v2, men her har du kuttet skyggen i bunn. Også her; unødig mye rom i topp, iforhold til bunn.

V4; ja, noe av det samme. Kutt oppe og litt i bunn, samt mer luft til høyre.

Vet ikke hva du forventer når du legger ut fire forskjellige bilder, men har prøvd å kommentere alle. Blir da kanskje i det korteste laget.

Si fra om jeg har forklart meg dårlig her, så skal jeg prøve å utdype.

En ting til; ville prøvd v1 i s/h. Kan kan du kanskje få skyggene til å spiller mer på lag, kanskje også sammen med en mer kontraster.

Mvh
Ivan
Bjarne N.
reagerte også først på tittelen. virker litt påtatt. helt klart potensiale i motivet, men bildene blir veldig redusert av det kraftige sollyset. med dusere lys hadde du kanskje fått det uttrykket i bildene som tittelen antyder:-)
Øyvind A.
Fengende motiv, med kadaveret pent dandert i sanden. Men enig med Nygård. Jeg tror du kunne fått mer ut av dette om du hadde dratt tilbake når lyset var mer dempet. Det harde dagslyset motarbeider poesien.
mvh Ø.
Kristin O.
Tusen takk Fred, Ivan, Bjarne & Øyvind for fine og konstruktive innspill.

Jeg er enig i at tittelen på bildet er i overkant pretensiøs og skjøt litt over mål. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å kalle det "Death with a view", men siden jeg led av beslutningsvegring mht hvilket bilde jeg skulle legge ut, måtte jeg endre tittelen i siste liten siden utsikten ikke vises på de andre bildene. For meg så det poetisk ut, der måken lå halvveis begravd i sanden.

Jeg har gjort om originalen som virker som faller best i smak, til s/h etter forslag fra Ivan. Har også klonet bort 'båten', som ikke var en båt, men enden av et svaberg. Er enig i at det forstyrret litt. For å spare dere for mange versjoner, tar jeg forslagene om kutt til meg, men velger å ikke legge ut enda flere bilder, med så små endringer.

Ellers var det en god idé å gå tilbake i noe dusere lys. Jeg var på gjennomreise så det er for sent for denne gang, men greit å huske til en annen anledning.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu