Lena
Er interessert i alle tips og triks rundt belysning.. Jeg har ikke studioblitzer tilgjengelig og er derfor glad for alle tips og erfaringer dere måtte ha med vanlig ''husholdnings belysning''

Et problem jeg har støtt på at med disse halogen lampene jeg har, er at av og til så blir modellen helt hvit og utbrent i annsiktet. Et annet problem er at det igjen blir for lite lys slik at jeg må gå ned på lukkertiden, noe som igjen skaper problemer hvis modellen (eller jeg) bare rører seg litt. Så kjære fotofrelste, hjelp meg :)
Bildet inngår i albumet Lena - The girl next door
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-01-21 23:28:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/30s
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt på frihånd. Til belysning har jeg brukt en 1000w og to 500w halogen lamper. den største hadde jeg inn forfra på skrå fra venstre. en 500w inn bak fra høyre og en 500w på gulvet inn fra venstre under 1000w
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1372
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_41633} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Thomas A.

Ett skarpt og fint bilde, med gode farger, synes også lysbruken er veldig holdbar. problemet jeg ser sånn øyeblikkelig er at bakgrunnen går litt i ett med modellens hudtoner, dette lar seg merke gost på hennes venstre skulder (sett fra meg) den forsvinner litt inn i bakgrunnen. ellers ett pluss for en bra modell! Bildet er også litt kjedelig og midtstilt, men de spreke fargene drar dette litt vekk fra meg!!

*** av 6 mulige!!
Kjetil N.

Bra lysbruk og eksponering. Liker håret og uttrykket, bra modell.

Bakgrunnsfargen er ikke heldig. Ville prøvd med en farge som kontrasterer til hudfargen (blå/grønn). Hun står dessuten alt for nære bakgrunnen. Dette resulterer i slagskygge og bakgrunnen blir dessuten for fokusert.
Amund B.

Dette bildet fenger! Det er kraftige og flotte farger som suger opmerksomhet, men alikevell harmonerer de. En god modell er krona på verket. Som nevnt forsvinner desverre hennes høyre skulder litt inn i bakgrunnen. Nå er ikke jeg særlig dreven på lyssetting selv, så hvordan du eventuelt kunne ''løftet'' henne ut av bakgrunnen kan sikkert andre svare bedre på, men mer avstand til bakgrunnen og litt mer lys direkte/indirekte på bakgrunnen skulle vel hjelpe litt?
Rolv M.

Takker for gode tips. Skal prøve å få litt avstand til bagrunnen på neste fotosesjon samt prøve med andre farver på bakgrunnen. Hudtonene til modellen blir det litt værre med... hadde jeg gjort huden lysere så hadde hun protestert:) , og mørkere så hadde det sett rart ut. Men øvelse gjør mester sier de.. kanskje jeg kan fikse litt på det i PS
Erlend S.

Likte ''bevegelsen'' i bildet men ble litt oppheng i pupillene, er de litt røde?
Rolv M.

Pupillene er så vidt jeg vet sorte.. Måtte sjekke på orginalen i full størrelse og der var det sort så langt eh.. øyet kunne se :)
Avsluttet .

Hei Rolv!

Prøv å henge bakepapir foran halogen-lampene dine. Sørg bare for litt avstand så sakene ikke tar fyr. Ellers kan du også prøve å bruke isopor-plater til å reflektere hardt lys med, så unngår du skygger og slikt noe. Ikke at det er noen fryktelig sjenerende skygger i dette bildet...

Hilsen Alicia.
Rolv M.

Genialt!!.. takk... :) hvorfor har jeg ikke tenkt på bakepapir før... det tåler jo litt varme også..
-R-
Anders K.

Fine farger i dette bildet her synes jeg.
likte v2 best.

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu