Avosett
Min norsk fugleart nr. 169 på foto.no. 31 igjen til 200.
En meget sjelden fugleart i Norge, som første gang ble påvist hekkende i Rogaland på 1970-tallet. Den hekket også i Østfold på 1990 tallet, men hekkingen var mislykket. Likevel er dette en art som kanskje kommer til Norge i større grad etter hvert, den er ikke sjelden langs vestkysten av Sverige. Avosetten er en meget vakker fugl, og meget spesiell med sitt oppoverbøyde nebb, som den gjerne beveger fra side til side, og scanner rett og slett vann- og mudderoverflater. Det finnes fire arter med avosetter rundt i verden. Vår finnes i Eurasia og Afrika, i tillegg har man amerikaavosett, som finnes i Nord- og Mellom-Amerika, andesavosett i Sør-Amerika og brunhodeavosett i Australia.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_416265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bjørnar P.
Pen fugl i pent lys. Ryddige omgivelser og grei komposisjon.
Skarpheten i underkant etter min smak. Etterjusterte du skarpheten etter nedskalering? Hvis ikke, kan det være årsaken.
Selv om signaturen er diskret plassert, synes jeg den forstyrrer. Anbefaler å enten sløyfe den eller å plassere den utenfor bildeflata.
Det går jo uansett klart frem hvem som har tatt bildet.
Edmund M.
Som enkeltstående fotografi tar vel ikke dette pusten fra betrakteren. Men som et bidrag til din imponernde serie Norske fuglearter er det en beskrivende og karakteristisk dokumentasjon av denne sjeldne fuglen i norsk fauna. Bløtt og nøytralt lys får frem fjærdraktens farger og struktur. Vel kan man si at lyset ikke er særlig spennende, men derimot perfekt til sitt bruk der fuglens karakteristika på en best mulig måte skal gjengis fotografisk. Jeg følger prosjektet ditt med stor interesse, selv om jeg ikke gir kritikk til hvert bilde. Det er ikke så mye å si om komposisjon og bildeoppbygging osv. Fotografiet er akkurat det du beskriver i underteksten, et bidrag til "En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge". Et ambisiøst og tålmodighetskrevende prosjekt, for å si det forsiktig.
Mvh. Edmund M.
Yngve Sem P.
Jeg er veldig imponert over serien din, og som artsbilde fungerer dette godt. Lyset gir mulighet til å gjengi nødvendig detaljering, og komposisjonen er det ingenting å utsette på. Stødig utført.
Jeg synes det er bra at miljøet til en såpass ukjent fugl kommer fram på bildet. Det gir også et størrelsesperspektiv, selv om jo grass/siv forekommer i forskjellige lengder.

Er ingen stor kjenner av norske fugler, men ble overrasket over å lese at denne arten hekker i vårt land. Takk for nyttig tilleggsinformasjon, jeg mener å ha sett en lignende art i Australia, ja.
Avsluttet .
Det må jo være kjekt å få denne sjelnde fuglen i samlinga.
Synes dette ble et flott bilde. Har faktisk ikke noe negativt å hoste opp idag:)
Forgrunn, fugl og bakgrunn, ryddig og pent, teknisk bra bilde.
mvh arild
Marcus V.
Flott dette av den sjeldne Avosetten. Teknisk bra, foruten en kanskje noe svak detaljering i hoderegionen. God balanse mellom forgrunn og bakgrunn. Som Arild skriver, man sier ikke nei-takk til denne i samlingen, nei.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu