Fjellerke
Min norsk fugleart nr. 167 på foto.no. 33 igjen til 200. Fjellerke er en usedvanlig vakker fugl, med en flott sang. Den hekker i Sør-Norge ganske høyt til fjells, men kun i et ganske tynt belte på ca. 200 meters høyde fra 1200 meter opp til 1400 meter. Så skal du søke opp fjellerke, er det lurt å ha med høydemåler! Fjellerke hos oss har gule områder i hodet, mens underarten i andre områder både mangler det gule, og har andre sorte tegninger. Fjellerke som på engelsk heter Horned Lark
har en nær slektning, hornlerke, (engelsk Temminck's Lark
- versgo bli gæærn!) som lever bla. i ørkenområder i Marokko.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_410356} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Venche J.
Flott miljø og gode farger og detaljer i fjærdrakten. Skarphet og bakgrunn er topp.
Vakkert fra deg. Nå venter jeg på nr. 168. :)
Wenche.
Avsluttet .
Hvor i verden har du høydeangivelsen din fra?

Her i Varanger ser den ut til å hekke fast ca 200 meter fra havkanten på et sted som neppe er mer enn 20 m over havflata.

Bildet er fint, med stein og kortvokst vegetasjon som presist beskriver miljøet den foretrekker. Fint at brystet havner i skyggen, da kommer fuglen svært bra fram mot bakgrunnen.

Skarpheten er ikke HELT på topp på min skjerm. Noe å hente i etterbehandlingen, muligens?
Ketil K.
Obs, ja selvfølgelig Knut-Sverre, jeg tenkte bare Sør-Norge! Mange arter som er fjellfugler her er jo vanlige helt ut på kysten i nordlige deler av Nord-Norge. Korrigert. Og enig at etterbehandlingen kunen vært bedre. (Får skylde på hytte-PC).
Edmund M.
Bra beskrivende bilde av fugl i sitt rette miljø. Fint lys og behagelige, dempede farger. Lerkas farger gjentas i vegetasjonen, noe som skaper en fin "rytme" i bildet. Disse fargene står i kontrast til den nærmest komplementære blåfargen i bakgrunnen. Komposisjonen er veldig tradisjonell, med fuglen plassert i det gyldne snitt. Ikke spesiellt spennende, men det fungerer bra i dette fotografiet. Linjen med stein og vegetasjon, samt fuglen, blir basisen i komposisjonen. I og med at gult og rødt, (varme farger), virker påtrengende, og blått og grønt (kalde farger) gir en form for distansert kjølighet, bidrar den blå bakgrunnen til å gi en fin følelse av dybde i fotografiet. Angående skarphet: PÅ min skjerm ser bildet ganske skarpt ut. Fjærdrakten er tross alt laget av fjær og dun, og bør ikke se ut som stålull.
Mvh. Edmund M.
Odd E. k.
Et meget flott bilde av fjellerka. Nydelig skarphet og i et fint lys der fargene og detaljene kommer godt frem. Liker også miljøet og den flotte bakgrunnsfargen. Flott fanget Ketil!

Mvh

Odd E.
Kjetil S.
Knallfint av fjellerka i kledelig miljø dette!

mvh

Kjetil
anders s.
flott bilde
her liker jeg lyset og bakgrunnen er også nydelig med sine blåtoner
enkel og fin plassering av fuglen i bildeflata
grei skarphet,men bildet bærer litt preg av å være beskjært en del
uansett det største plusset i dette bildet for min del er miljøet og lyset
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu