Bildet inngår i albumet Svalbard -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger520
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_409810} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Litt synd at den midterste polarlomvien ser vekk fra kameraet. Siden den er fristilt og midt i bildet er den et naturlig blikkpunkt, men betrakteren får ingen kontakt...

Ellers liker jeg den lett oppbrutte speilingen og den begrensede fargemetningen, med hvite fjær bare en anelse varmere gjengitt enn sjøen.

Det hadde vært interesant å se en variant med mer luft rundt, hvis du har. Jeg er usikker, men tror et romsligere utsnitt kunne styrke bildet.
Håvard F.
Liker bildet ditt her Thorbjørn. Fin speiling og artig at de ser til alle kanter. Kunne nok som Knut-Sverre er inne på vært int. å sett en versjon med mer luft. Bra farger og skarphet.
mvh
Håvard
Avsluttet .
I likhet med de kommentarene over er den oppbrutte speilingen fin, i tillegg til den begrensede fargemettingen som jeg synes kler bildet.

Jeg ville ha klonet bort isklumpene da bildet blir mer rendyrket.

Ingenting å utsette på teknikken!

Mvh Jan Roar
Avsluttet .
Interessant og artig situasjon du har fanget. Om den er spesiell, eller et vanlig syn på Svalbard vet jeg ikke, men fint sett er det. Jeg er uenig med foregående kommentarer. Dette utsnittet er akkurat ut i fra komposisjonen og det motivet som formidles. Dvs. balansen i motivet. Isklumpene er med på å vise at det er "noe" mer i motivet og ikke bare et stilistisk utsnitt uten liv. Jeg er enig i fargemetningen. Reagerte først på at den var i underkant svak, men er kommet til at det litt duse uttrykket kler motivet. Synes heller ikke at den midterste (lomvien var det vel)ser bort. I dette tilfellet er ikke øyekontakt så viktig, men mer en god beskrivelse av situasjonen at de "virrer" rundt. Greit enkeltstående bilde, supert i en serie.
Inger-Lise S.
Et flott bilde dette. Jeg syns komposisajonen er naturlig og samtidig elegant. Slik de sitter oppfatter jeg det som tre par. Nå er jo det mulig, da kjønnene er like hos alkefuglen lomvi.
Fine positurer her.Jeg ville ikke hatt mere luft i dette bildet, liker valget ditt.
Speilingene gjør seg godt.Enig med Kjell H, også vedr. isklumpene.Dette er naturen og likevel rendyrket i massevis.
Meget bra.

Inger-Lise
Bjørnar P.
Artig positur på fuglene.
Generelt god teknikk.
Likte lyset og de avdempede fargene, nesten svart / hvitt.
Isklumpene på begge sider forstyrrer renheten i uttrykket, og jeg ville klonet de bort.
Thorbjørn R.
Takk for konstruktive innspill.

Jo, fuglene virrer rundt - og hadde alle stirret rett inn i kamera, så hadde det vel blitt vel oppstilt (som man sier om portretter). Men polarlomvien i midten savner jeg litt mer kontakt med. Som midtpunktet i forsamlingen ledes blikket raskt mot han (eller henne).

Utsnittet synes jeg selv fungerer greit. Med et videre utsnitt ville detaljene på fuglene, typisk øynene, vært mindre tydelige.

Jeg merker meg også synspunktene om bortkloning av isklumpene. Selv har jeg ingen sterke meninger om dette.

Mvh Thorbjørn
Eva K T.
Vakkert bilde med en flott komposisjon. Fin klarhet i bildet. Likte godt gjenskinnet i vannet :-)
Reidar T.
Pent bilde, litt synd den i midten ser bort fra kamera som nevnt tidligere. Skarpheten er også bra men jeg savner litt kontrast i bildet. Jeg sitter på en kalibrert skjerm og der er bildet litt flatt og tamt.

Mvh
Reidar
Lars-Anders M.
Bra format. Passer til fuglene. De er flotte å se på. Du har lukkets å få frem deres personlighet.
Normalt er jeg ikke så begeistret for fuglebilder. De er som regel tatt med teleobjektiv og midtstilte presis som om det skulle være jakt. Man treffer uten tanke på komp. Slik er det ikke her.
Mvh
LAM
Øistein T.
En højdare, jeg gikk nesten lei av å se gjennom bilder, men så så jeg dette og det falt i smak. Jeg ville klonet vekk isen bak til høyre. Dette er så rent og pent, ufattelig hvor rent og pent det er. Hadde vært prikken over i'en om paret (hvis det er et par da) i midten også hadde stått imot hverandre. Jeg tror ikke jeg ville øket kontrasten noe mer, da forsvinner fjærdrakten meget fort. Synes det fremstår pent og rent slik som her (har kalibrert skjerm).

Øistein
anders s.
flott bilde
enkel å grei komposisjon som funker bra i all sin enkelhet
liker at alle ser i forskjellige retninger,og selv om noen går litt i hverandre,så synes jeg ikke at det gjør noe i dette tilfellet, da ingen av hodene kræsjer i hverandre
di to isklumpene i bakgrunnen synes jag at er helt ok
disse klumpene skaper litt dybde og er et ekstramoment i bildet som jeg ikke ser noe negativt med
bra eksponering og jeg liker godt lyset her
finner ingenting spesielt negativt ved dette bildet
mvh anders
Sissel N.
Dette er veldig delikat, fin komp med speiling, vakre modeller, spennende motiv! Kunne sikkert også fungert bra i helt svart hvitt med høyere kontrast:)Tror kanskje den isen er med på å balangsere bildet, men det er jo bare å prøve:)
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer.

Mvh Thorbjørn
Espen B.
Stilig bilde dette! Lite å utsette på det men det er kanskje litt tamt. Jeg kopierte bildet ditt inn PS og satte svartpunkt litt mørkere. Jeg syns det ble bedre men det er litt smak og behag.

Godt Nyttår!

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu