I mørket er alle katter grå
.....og dette dyret ville ikke i ro stå!! He he...


Legger ut dette bildet for å prøve å få svar på et, for meg; lite mysterium!! Kan noe vennligst forklare meg hva de ''vertikale'' stripene kommer av? De er ikke synlige på papirkopien. Jeg har scannet bildet flere ganger, men de dukker opp hver gang (dette skjer også med et annet bilde jeg tok den samme natten).
Utstyr
  • Canon Eos 5
  • Canon EF 28-105
  • Blender-
  • FilmtypeAGFA RSX II 100
  • Nei
  • Annet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4092} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Birna R.

Bildet er jo ikke særlig oppsiktsvekkende, men problemet du referer til heter ''moiré''. Har du bildet liggende i kontakt med en glassplate?
Mats N.

Jag har råkat ut för exakt detta fenomen då jag försökt mej på att skanna in bilder som är så kallade ''digiprints''. Det är dias som kopierats på fotopapper avsett för negativ, på så sätt att diat först skannats och sedan ett ''digitalt negativ'' skapats i labbets utrustning.Den använda upplösningen är desvärre inte så hög som med tex. en vanlig konsument-diaskanner, så bilderna har synliga (vid närtitt) ränder/linjer där man lätt kan se pixlarna.Åtminstone med en enkel lupp. De är helt omöjliga att skanna snyggt på min skanner i alla fall.Att denna teknik använd beror bla. på att labbet kan göra bilderna med en bättre(inte högre!)och naturligare kontrast, jämfört med tidigare kvalitet på (konsument-)diakopior. Dock har tekniken inte utvecklats i takt med de senaste möjligheterna till digital bild med mycket hög upplösning, tyvärr.
Din bild är ju från ett diaoriginal, har den skannats från papperskopia? Titta noga på kopian i så fall, du skall se små tunna ränder som bygger upp bilden, ungefär som på en TV/dataskärm, men mycket tätare. Dock inte så tätt att i alla fall min skanner ''missar'' ränderna...
MVH/Mats N.
Kinehw h.

Hei Bjørn!
Ikke annen glassplate enn den i scanneren. Jeg trodde moirè helst oppstod i tilfeller hvor du scanner trykte bilder?
Takk for kommentaren, men jeg vet fremdeles ikke hva jeg skal gjøre for å fjerne stripene!!!
Kinehw h.

Hei Mats
Tusen takk for din informative kommentar. Jeg scannet bildet med papirkopien ja, men nå skal jeg prøve å scanne det med originalen. Har jeg forstått forklaringen din riktig så skal da problemet være løst?
Men dersom det er slik du skriver; da bør vel alle papirkopiene fra denne filmen/natten bli slik ved scanning? Men slik er det ikke. Jeg har scannet andre bilder fra samme film/natt og de ble helt fine (kanskje ikke særlig oppsiktsvekkende de heller men; vi prøver, feiler og forhåpentlig vis lærer.....).
Mvh Kine
Birna R.

Kine: dersom bildet ligger i kontakt (altså presset mot) en glassplate så kan du få moiré i masser. Riktig at det blir *mye* verre ved å skanne et bilde trykt med halvtoneraster (avis, blader ,bøker).

Kan du ikke få kjørt opptaket direkte i en filmskanner, da er du sikker på å slippe akkurat det problemet her. Dessuten blir nok dynamikken og muligheten for å redigere bildet etterpå langt større.
Mats N.

Hej igen K. Om det är som du skrev så är det knappast Digiprints, dina papperskopior. Hade det varit det hade du sett mönstret direkt på kopiorna (du nämnde inget om det) och sannolikt hade alla skanningar från papperskopiorna fått detta mönster. Det har i alla fall alla fått som jag provat med. Andra dia-til-papper-bilder har jag aldrig sett något störande mönster eller liknande på, då de görs helt analogt.Det är i princip aldrig Digiprints från ''finare'' lab, endast så kallade ''konsumentlabb''. Hur det är med de norska labben har jag inte en aning om, men flera av storlabben i Sverige kopierar dior med Digiprint-teknik.
Kinehw h.

OK Mats, nå har jeg scannet originalen: stripene forsvant!!!
Kan det være at papirkopiene er laget på forskjellige måter??? Uansett så er jo dette ganske rart, er det ikke?
Takk for hjelpen i hvert fall!

Bjørn; Jeg er jo ikke særlig flink med etterarbeid/redigering - enda! Vi har nettopp fått oss utstyr hjemme, og jeg sitter med Ps stort sett hele dagen/kvelden/natten (samboeren min kaller meg bare datanerden!!).
Mvh Kine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu