Dvergdykker
Min norsk fugleart nr. 166 på foto.no. 34 igjen til 200.
Vår minste dykkerart. Denne karen minner ikke veldig mye om toppdykkeren den er i rel. nær slekt med. Vi har 5 dykkerarter i Norge, hvorav kun to er noenlunde vanlig hekkende, (Topp- og horndykker) mens gråstrupe-, svarthals- og dvergdykker hører til de heller sjeldne artene å se. (I tillegg sees av og til den nordamerikanske arten ringnebbdykker her, også hybridiserende med dvergdykker en gang.) Dvergdykkeren ble ikke påvist i Norge før for ca. 50 år siden. Det hekker antagelig ikke mange par i Norge kanskje så få som 20 - 30 par. I kalde vintre får dvergdykkeren fort problemer, og holder seg gjerne i marinaområder som har pumper som holder isen vekk. Dvergdykkeren er ganske varmekjær og finnes som rel. vanlig hekkefugl i Afrika og i Asia i tillegg til sørlige deler av Europa.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_408848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Dag Leslie H.
Har sett en sån her i det ene vannhullet til Larvik golfbane. Så den seneste i dag. Tror ikke det er et par men en han holder til der.

Fint bilde. Likte at du fikk fokus på øye i vannet også.
Inger-Lise S.
Dyktig presentert, som vanlig fra deg. Teknisk meget godt med topp skarphet.Glimtet i øyet syns selv på speilingen i vannet. Flotte farger. Godt lys.
Jeg liker godt utsnittet.
Interessant og lærerik undertekst.

Inger-Lise
Avsluttet .
Skarpt og teknisk meget bra artsbilde. Fint lys, fine farger og plenty med detaljer i fjærdrakta. Mvh Jan Roar
Hans-Jørgen H.
Go kvellen Ketil!
Meget flott dvergdykkerbilde.
Fint lys inn på den lille dykkeren som fremmer detaljene bra.
Veldig moro å se.
Hilsen Hans-Jørgen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu