Grumant
Fra den russiske gruvebyen Grumant. Fraflyttet 1961.
Bildet inngår i albumet Svalbard -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_407988} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per Einar G.
Hallo Thorbjørn,
Liker måten du har løst komposisjon og oppbygging for å vise oss Spøkelsesbyen sett fra innsiden og utsiden.
Dermed får en et godt intrykk av forfallet der oppe, man blir også nysjerrig på å se mer fra denne plassen og forhåpentligvis kommer det en oppfølger.

Et strammere utsnitt intil vinduskarmene hadde også fungert samt en versjon 2 i S/H kunne vært spennende.

Mvh
Per E.
Ivar B.
Er enig med foregående taler her. Dette er godt løst. Det knuste vinduet skaper en fin innramming og gir en dyster og ensom stemning. Du skaper nysgjerrighet ved at du ikke viser alt. Mvh Ivar.
Fred S.
ja, jeg er vel også stort sett enig med de to forrige i at løsningen er god og grei, om enn ikke nødvendigvis original. Forfallet også"inne" er på mange måter en selvfølge i et miljø som dette, og jeg kunne godt ha tenkt meg å se det ytre forfallet uinnrammet. Både vær, gammel snø og gråbrune fjellsider utgjør spennende kulisser til bilder tatt ute, så det kommer vel mer etterhvert.

vh fred
Bodil Kristine F.
Spennende skildring av forfall både inne og ute.
Mye fortelling i disse glimtene med historisk sus og ødemark. Fint med tåka som understreker stemningen. Ville sett mer.

Mvh Bo
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene.

Noe klisjépreget tilnærming ja - men jeg synes selv det fungerer brukbart og ønsket derfor å teste bildet på publikumet her. Jeg synes for øvrig Grumant er mer "spektakulær" enn både Barentsburg og Pyramiden, selv om antallet bygninger er mer beskjedent.

Et litt strammere utsnitt kan nok være en god idé, ja. Når det gjelder sorthvitt, så har jeg testet det ut - men her synes jeg brunfargen har sin berettigelse.

Mvh Thorbjørn
Håvard F.
Godt dokumenterende bilde her Thorbjørn. Tanker som fraflytting fra arktiske strøk kom opp umiddelbart da jeg så bildet.
Fargene synes jeg fungerer bra her.
Kreativt skildret.
mvh
Håvard
Inger-Lise S.
Et godt bilde dette. Komposisjonen du har valgt gjør seg godt og gir en spesiell stemning til bildet.Komposisjonen understreker det "spøkelsesaktige" her.
Du skaper nysgjerrighet, vi er flere som vil vite mer, og det mener jeg er tegn på at du har lykkes!

Mange krever originalitet, men som før nevnt: Ære være den som bare leverer originale bilder.

Et spennende bilde,syns jeg.

Inger-Lise
Marit O.
Liker hvordan du har valgt og formidle denne gamle og forlatte gruvebyen Thorbjørn,her for vi bare se litt på innsiden og litt på utsiden,her har vi mye spennende historie i vente!

Mvh MArit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu