The Island
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-06-12 02:12:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D SLR
  • Sigma 10-20 EX DG
  • Brennvidde10 mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403575} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Flott.
Venke K.

Flott bilde! Jeg liker de dramatiske skyene og nydelige speilingen i vannet.

Mvh Venke
Håvard S.

Hei Jarle!

Et flott motiv, men som er alt for mørkt gjengitt.
Du har spart masse detaljer på himmelen, noe som er bra, men du har så utrolig mange detaljer i skyggeområdene som nå er nesten usynlig.
Råder deg til å ta en ny runde med etterbehandling av bildet der du lysner skyggepartiene.
Tok meg den friheten å sjekke det ut i Lightroom. Foretok en økning i Fill light, kontrast og litt fargemetning som var gjort på 1 minutt, så ble det et helt annet bilde.
Prøv selv.

Hilsen Håvard
Jarle H.

Takk for inputen til all tre. Håvard, du sier det selv; "så ble det et helt annet bilde", det sier vel det meste. Men jeg skal legge til at bildet er tatt på natten, ISO 400 blender 8 og 1/50s, håndholdt. Så ble en ganske grisete affære, mye støy. Fant det lite forsvarlig å lysne det så mye, hehe, joda, jeg prøvde din vei først ;-) Men, skal se om jeg ikke gjør ett forsøk til, det er jo ikke så mye vi snakker om, ikke sant? Takk for sparket i baken, av og til så trenger man dem ;-)

mvh Jarle
Håvard S.

Hei igjen Jarle!

V2 er på rett veg.
Regner med du behandlet originalopptaket på nytt og ikke bildet som ligger ute her?
Det jeg kjapt gjorde i Lightroom var å sette Fill Light til ca 60-70, kontrast til ca 40 samt litt vibrance og saturation.
Det finnes jo ulike verktøy for støyfjerning også hvis du synes det er problemet.

Med 1/50s og håndholdt synes jeg du har fått et bra skarpt bilde!
Det spørs jo også litt hvordan du sjøl vil presentere bildet. Vil du vise at det er litt mørkt? Eller vil du "friske" opp øya som tross alt er hovedelementet i bildet.

Mvh. Håvard
Jarle H.

Hei igjen Håvard

Takker for innspillet Håvard. Bildet er tatt midt på natta og jeg vil ha fram litt av den magien som lyset lager på den tiden av døgnet her på Helgelandskysten. Vil ikke ta i for mye slik at det ser ut som om bildet er tatt på høylys dag.

Redigerte selvsagt originalfilen. Har Noiseware Pro som plug i PS, så jeg får fjernet ganske mye støy uten at det går så veldig mye utover bildekvaliteten, men der er grenser for hva den klarer. Var veldig mye støy i dette bildet, men jeg tror versjon 2 funker.

mvh Jarle
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu