Grønnsisik
Min norsk fugleart nr. 162 på foto.no. 38 igjen til 200.
Grønnsisiken er en svært vanlig (ca. 2 millioner i Norge(!)), men streifende og litt ustabilt forekommende art, med granfrø som viktigste føde. De som kjenner den tynne lyden til grønnsisiken vil om sommeren kunne høre den nesten overalt der det finnes skog. Grønnsisiken kan trekke så langt syd som til Nord-Afrika, og har en utbredelse helt øst til Japan.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403106} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
elin a.

Grattis med ny art.
Herlig bilde av grønnsisiken.
Skarp, detaljert og en herlig positur.
Flott.
elin
Ann Kristin S.

Selv om dette er en svært vanlig fugl i den norske fauna, er det en fugl som ikke er enkel å fotografere. Den er liten og rask i kroppen. Sjelden i ro og en får ofte litt bevegelse/uskarphet i bildet av den.
Synes du har klart det bra. Artig positur med kroppen nedover.Fine vårlige farger.
Mvh Ann Kristin
Venche J.

Dette ble skikkelig flott Ketil.
Skarpt, flotte detaljer i fjærdrakten og en spenstig positur. Nydelig bakgrunn topper det hele.
Godt jobba.

Må spørre deg. Har du brushane i samlingen din? Jeg så flere i dag i hekkedrakt. Hærlig syn. Skal jakte på dem i morgen. :)
Wenche.
Ketil K.

Takker for kommentarer. Brushane er årets fugl, men kjempevanskelig her sørpå. Har noen bilder av dem, faktisk fra Østensjøvannet, i praktdrakt, men de begynner å bli gamle. Må nok en tur nordover! Kanskje neste år?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu