Frozen Pair
Utstyr
  • Canon EOS D60
  • Canon EF 100mm f/2,8 Macro USM
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger188
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_40253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Erlend K.

Dersom det er noen som kjenner navnet på bærene/planten, så er jeg interessert i det. Fant disse i hagen, på noen krypbusker/hekk. Botanikk er ikke min sterke side som dere forstår.

Erlend
Rune N.

Flott bilde, men som plages litt av uskarphet. Stativ står ikke på lista over anvendt utstyr? Kunne det ha gitt mindre blender og større dybdeskarpet?
Erlend K.

Vel RGN, jeg var vel litt slurvete med å legge inn fullstendig informasjon. Følgende ble brukt:

- Canon EF 100mm f/2,8 USM Macro
- Canon Close up lens 250 D
- Stativ
- Snorutløser
- Lukkertid 1/6, Blenderåpning 19
- Mirror lock up
- 200 ISO

Jeg har prøvd dette objektivet på frihand - 1 gang...

Dette objektivet har jo i grunnen ca. 1 mm med full dybdeskarphet, og med ekstrautstyr blir dette mer begrenset. Jeg tror nok dette er med på å forklare noe av dybdeskarpheten.

Erlend
Rune N.

Ja, da har du jobbet bra ser jeg. Men likevel syns jeg at uskarpheten på den venstre bæra trekker ned.

Jobber mye med makro selv, og er ofte usikker på om overflata eller konturene av bæra skal være i fokus, helst begge deler selvfølgelig. Her ser det ut til at overflata på det til høyre er i fokus, men ikke den til venstre. Kanskje et kamerastandpunkt litt mer til høyre hadde lagt begge bærene i samme plan, og dermed innenfor dybdeskarpheten?

mvh
Rune
Avsluttet .

Pent og flott bilde !
Jeg liker dette
Erlend K.

Jeg er prinsippielt enig med deg RGN angående tanken om 90 graders vinkel mot skarphetsplanet i bildet. Dette er jo viktig får å kunne kontrollere fullt ut hva man vil ha med som skarpt.

Likevel er dette en regel med relativt klare unntak, da man kan bruke uskarpheten som et bærende element i seg selv. I hvor stor grad jeg har vært heldig med dette her er baseres på en subjektiv oppfatning så klart. Jeg er både enig og uenig med deg alt etter hvordan jeg ønsker bildet presentert.

Valg av blender 19 hadde mye med hvor detaljrik bakgrunnen skulle være. Mer medførte for mye støy, og mindre skapte for lite ''opplevd'' dybdeskarphet. Her er det klart en fordel å jobbe digitalt, slik at man kan kontrollere resultatet opp mot de tekniske detaljene.

Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu